Casto probirame kde servisovat, jestli existuje nekdo na koho je spoleh apod.
Nejak jsme jeste neprobirali ceny.
Vcera me totiz polil horkej pot...
Jezdim k Bychlovi, byl jsem tam 2x. Poprvy spokojenost, podruhy megaspokojenost.
Jednani, vstricnost, rychlost... super.
Servis na 10000km v dubnu me stal 5134,-. Klasickej servis + jsem si navic nechal vymenit olej v kardanu (abych pripadne vcas zjistil, kdyby z nej slo nejak moc pilin atd)
Sevis na 20000km vcera me stal strasnych 11994,-! Servis je to o dost vetsi, navic oproti tomu prvnimu vzduch. filtr, svicky atd a menili predni desky.
A pisu to proto, ze me zajima... je toto mozne? Je to normalni? Jsem myslel ze to se mnou svihne.
Asi budu muset jezdeni omezit, bo kdyz nepocitam PHM a pneu tak dvoumesicni provoz me stal 12.
Velky plus pro me je to, ze jsem mel porad problemy se skubanim motoru v rozmezi 4500-5500ot. a to v pripade, ze jsem ji nakladal plnej knedlik - po vcerejsku vyreseno, provedli synchronizaci valcu a je klid (zdarma) - to berte jako info, kdyby s tim mel nekdo podobnej problem..
Je to sice 1150, ale v příloze je servisní protokol od Petra Vavrocha, který dělal dříve pro Cyrila. Celkem to tenkrát (skoro před dvěma lety) vyšlo na 5000 Kč při 25tkm, od té doby jsem na servise nebyl, zkrátka málo jezdím.
Milos přiložený následující obrázek:
No ty ceny jsou skoro podobny, jen ja toho mam na fakture vyrazne vic a hlavne prace je asi za uplne jiny penize.
Fascinuje me na tom, ze servisni prohlidka stoji cca 3250,- (23AW). Asi do ni spada vymena filtru, svicek atd, ale tu si uctujou zvlast - praci i material.
Logicky bych chapal, ze prace je zahrnuta v uvedenych 23AW a dalsi polozka k zaplaceni bude jen material.
Plus samozrejme prace navic, ktera do servisu nespada (desticky).
Nemam scanner, az se budu nudit, opisu sem ukony a ceny.
Dopadl jsem podobně jako ty. Po 10t v Autecu jsem platil 5100 Kč. Na 20t jsem byl u Bychla a platil neco přes 14t. Je v tom také výměna přednich desek, svíček, žarovky, všech olejů (kardan, převodovka) ,Motorka R 1200RT. Taky jsem zalapal po dechu.
Rocni ne, tu jsem mel v dubnu. Ono kdyz si vezmu ty polozky tak zadna z nich mi neprijde ujeta cenou, zakladni problem je, ze jich mam na tyhle fakture 15 oproti 7 na ty predtim.
A fakt nechapu proc platim 3250,- za praci spojenou s prohlidkou kdyz kazdej ukon platim jeste zvlast.
Zdenal: jo to souhlasi, bylo toho hodne, vsechny oleje, svicky (4) atd. No tak aspon vim, ze to nebylo mym blbym ksichtem . Jen by me zajimalo, kolik stoji tahle prohlidka v Autecu, Carservisu atd.
Znamej ma od revoluce asi sedmou novou toyotu.Na zaruku kasle a olej atd.si meni sam.Ma spocitany,ze to co usetri na garanckach mu v pripade poruchy staci na generalku motoru.Tak jestli by se vam taky nevyplatilo servisovat u nekoho v garazi,kdo ma tretinovou sazbu za praci a navic tomu rozumi.Kdyz srovnam,ze me prisel vejlet do albanie vcetne opravy starteru v tirane na 15000kc se vsim(4200km),tak mi naklady na provoz 1200gs prijdou nechutne vysoky!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Ja neznam zadnyho Frantu v garazi, kterej ma diagnostiku BMW.
A pochybuju, ze by mi sesynchronizoval valce - bo ani nevim co to je, jen vim, ze to mymu problemu pomohlo.
Ja si na razitko v servisce dost potrpim, at uz jde o muj pocit nebo o vyhodu pri pozdejsim prodeji. Jen v pripade takovych castek se mi zveda kufr.
Dalsi servis bude urcite zase u Bychla. Ten by mel bejt uz zase mensi, navic urcite bude jeste letos a to uz urcite doklepu kvuli zaruce, kterou mam do 3/09.
Jen tak zjistuju a premejslim nahlas..
..pokud se jedná o běžný servis na 1150,tak nikoho puntičkářsky pečlivějšího než bmwivo(je tady) neznám -obsluha vzorná ,ceny mírné..fakt je ten,že diagnostika s u jednáctpade dělá uchem
Blbý je že tady zrovna dneska byl majitel 1200GS, kterému někdo "odmazal" chybu v ABS ale zjistili jsme že má nejen chybu nízké hladiny ale i dvě další spojené s ABS. Nevím ale po servisu nechat takhle někoho odjet s tím, že to je OK, to není v pořádku. Podle mě na motorky s počítačem je potřeba kvalifikovaný servis. Mechanické věci je jedna věc ale dneska to není až tak rozhodující. Bohužel nejen že servis stojí dost peněz ale ještě se na to čeká příšernou dobu... takže asi řešíme něco, co oni neřeší. Kdyby tam nikdo na servis nejezdil, asi by přemýšleli proč.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
čím víc elektroniky, tím hůř. Nechtěl bych motorku, u který bych si základní věci nemoch udělat sám (kapaliny, svíčky,filtry)
hlavně, že je pivo ftlamě
Můžeš si to udělat sám ale i na té 1150 jsou věci které sám bez diagnostiky neodstraníš *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Alda napsal:
Rocni ne, tu jsem mel v dubnu. Ono kdyz si vezmu ty polozky tak zadna z nich mi neprijde ujeta cenou, zakladni problem je, ze jich mam na tyhle fakture 15 oproti 7 na ty predtim.
A fakt nechapu proc platim 3250,- za praci spojenou s prohlidkou kdyz kazdej ukon platim jeste zvlast.
Zdenal: jo to souhlasi, bylo toho hodne, vsechny oleje, svicky (4) atd. No tak aspon vim, ze to nebylo mym blbym ksichtem . Jen by me zajimalo, kolik stoji tahle prohlidka v Autecu, Carservisu atd.
Já platil za prohlídku ve 30.000km v AuTecu 4.145,- Kč. Ale je to už dýl...
Všimněte si,že jsem zaplatil za kontrolu palivoměru i když podle toho co jsem popsal jako závadu by mně měli upozornit,že je to tak normální a tedy se nejedná o závadu. Taky je tam započítáno čištění moto,ale nějak jsem si tenkrát nevšimnul,že by se něco lesklo...
BIGR přiložený následující obrázek:
[263.74Kb]
Upravil BIGR dne 17.06.2008 16:08
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
BIGR: no ta tricetitisicova je stejna jako 10ti, tzn. ta uz me zase bude stat tech 5, resp. pod 5.
Koukam, casy se meni, dneska je 1AW v BMW za 119,- bez DPH.
Alda napsal:
BIGR: no ta tricetitisicova je stejna jako 10ti, tzn. ta uz me zase bude stat tech 5, resp. pod 5.
Koukam, casy se meni, dneska je 1AW v BMW za 119,- bez DPH.
Joooo časy jsou zlé Kamile. ZAPLAŤ!!!
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS