allroad napsal:
Nemáte někdo odzkoušený fígl na kuny ? Rozhodly se s námi srávit vánoce a možná i příštího silvestra.
Bohužel jsou v půdních prostorách, kam se není možné dostat. Proto instalovat různé nástrahy je obtížné. Zkoušel jsem odmontovat svody od okapů, ale zřejmě si umí poradit i jinak. Členitostí střechy ( novostavba ), je nemožné najít skulinu, kudy lezou. Před lety kuny okupovaly sousedy, tak jsem preventivně vysypal po zahradě tygří hovna. Možná to pomohlo, nevím. Dočetl jsem se na netu, že by mohl zabrat NORMAWEST WILD-LIFE . Nemáte s tím zkušenost ? Díky
hele zavolej napr. do CSOP... podle mne ti pomuzou, pripadne ji treba chytnou
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Na chalupe jsem resil stejny problem....Zkousel jsem sklopnou past - ani omylem. Pak jsem zkousel vsechny mozne rady jako umistit lidske vlasy, lidskou moc atd...proste vsechno mozne. Kuny to ignorovaly. Nekdo mi pak jeste radil dat tam stale hrajici radio - ze pry kuny nemaji rady hluk. To uz jsem nezkousel. Kun jsem se zbavil velice snadno - prodal jsem chalupu ;-)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Dostat kunu z baráku odpuzováním nikdy nepomůže. Odchyt taky ne - kuna je velice chytrá a ani v lesních podmínkách ji do pasti nedostanete, natož v lidských obydlích, kde si sakra dává pozor na všechno podezřelé.
Pokud si někdo dáte na krov plašičku kun, tak Vás z toho max. tak začne bolet hlava, kuna si na to zvykne a pak Vám v tom dojdou baterky a už tam nové dávat nebudete.
Slyšel jsem taky o pepřovým plynu, že prostě někdo mezi sádroš a krytinu vystřílel pepřák. Samozřejmě bez úspěchu, ten se nedostane všude (Vám do očí ale 100%) a po čase to vyprchá, kuna si párkrát kýchne a jede dál.
Jedy nedoporučuji. Jednak je kuna chytrá na to, aby ho vzala (ani v kuřecím mase) a druhak riskujete to, že vám někde pod střechou uhyne a v létě si pak užijete smrad hnijící mrtvolky. Nebo taky může pojít někde na zahradě, Váš pes to sežere a veterina dneska taky není levná. Nemluvím o kočkách, které mohou sežrat přímo nástrahu.
Když si to projdete, tak jediné možné řešení je? ............ Ano, správně - mechanické zabezpečení. Prostě si tu střechu udělejte pořádně, nenechte nikde mezery, kde je máte či je potřebujete vypněte králíkářské pletivo.
My jsme takto vyřešili problém na chalupě, kde jsou desítky metrů čtverečních střechy.
Pokud řešíte problém někde na samotě v neobydlené oblasti, můžete o pomoc požádat i tamní myslivecké sdružení.
Hele pred dvema roky jsme meli na novostavbe stejny problem, procetl jsem vsechno na netu a vyzkousel vsechno dohromady, na pudu tygri ****,vystrikal jsem to peprakem, hlasity sumici radio pres noc, kocici chlupy plus lidsky vlasy do pytliku,plus plasicku. Nevim co co z toho konkretne zabralo,ale za 14 dni byla pryc-nastesti. Soused takovy stesti nemel a veskera izolace plus sadrokartony mel v haji,hlavne pak utesnit vsechny mozny skuliny kudy se tam dostala, u nas to bylo pod uzlabim. Ted nastesti dva roky klid,ale obcas ji v ulici zahlidnu potvoru. Ja jsem byl odhodlanej ji uz i zastrelit,kdyz jsem videl ten masakr u souseda....nastesti to nebylo potreba,ale rika se jak vyvede u tebe mlady, tak uz ji nic nedostane pryc,coz jsme nastesti zvadli predtim asi se ji tam pak nelibilo a nasla si jine vhodnejsi misto.
Upravil lysak dne 01.01.2013 15:18
Tak to jsi prvni clovek od ktereho slysim, ze chytil kunu. Bavil jsem se s myslivcem a bylo mi receno, ze je to temer vyloucene. Na co jsi ji chytal? Ja to zkousel na vajicko, kureci maso, uzenou makrelu..a ani tuk...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Já utěsnil střechu nějakými kartáči - antiptáky a byl pokoj. Ale pokrývač mi radil, abych nasypal na půdu moukou apodle stop zjistil, kudy ta mrcha leze do baráku. Potom je už snadnější jí zkomplikovat přístup.
Za starejch času bylo lepší mít kunu v baraku než u kdyby ji měl soused. Protože kuna loví v cizím a nám nikdy slepice ani vejce nekradla . Takže jsem to neresil .
Teď slepice nemáme a vidím ji v létě chodit kolem plotu. Neříkejte mi že když si pocihas ji malorazkou nesundas?
Příště aspoň víš že je lepší mít ty půdní prostory dostupný a ne to zabastlit sadrosem a fertig
Dej nejakymu nimrodovi u vás flašku ať ti ji picne .
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Lepší ji sejmout než trávit.
Ale jako zvířátko se mi líbi. Taková větší fretka .
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
Neříkejte mi že když si pocihas ji malorazkou nesundas?
Dej nejakymu nimrodovi u vás flašku ať ti ji picne .
Hixe na tebe. Vraždit nevinný zviřátka. Fuj.
jj... doufam, ze nimrod tu flasku vypije driv, nez pujde do swatovyho doupete strilet a bude nalezite.. jak se to rika cesky.. trigger happy
Upravil hicks dne 01.01.2013 16:25
17 cm
swat napsal:
Kamoš ju měl jako domácího miláčka a říkal, že je to lepší jak fretka. Vydržela mu asi 7let.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
swat napsal:
Kamoš ju měl jako domácího miláčka a říkal, že je to lepší jak fretka. Vydržela mu asi 7let.
no je to rozhodne VETSI nez fretka.
my meli lasicku.. ale umrela nam na alergickou reakci na ockovani.
17 cm
Asi před pěti léty jsem taky tento problém řešil. Zkoušel jsem všechno možné , včetně asi měsíc zapnutého rádia na půdě. Nakonec odešla a objevila se u souseda. Ten ji pak chytil do sklopce.
Kuna na půdě je problém,vyžeň ji dřív než budou mladý.Pak už je to průser.Jsou celkem čistotný a choděj na jedno místo,ale naserou toho metráky a vyblitý natrávený kosti,peří a kůže je humus a smrad.Do pastí se chytaj těžko,jedině je nasírat hlukem,ale nesmí být pravidelný.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Svaťo, čoveče, si takovej kamarád se Zdenkem a nevíš jak na kunu? Divím se, že jste se o tom ještě nebavili. Zavolej mu a jistě ti rád řekne jak zabojoval s kunou on.
Pro ostatní: chlorový tablety co jsou do bazenu rozmístit do prostor, kde ty kur...teda kuny jsou...
GSA 1250 Rallye 2024