Pokud bude mít někdo zájem o prodloužení a zároveň větší zdvih předních vidlí svého malého GSa na Dakarovské stačí poze vymenit tento díl :31 42 7 660 360 ve vidli. Vše ostatní zustáva. Cena cca 1100 Kč a asi 40min práce na jednu vidli.
Je to samozřejmě blbost, jsou jiný i trubky a nějaký další nd který zajišťují tlumení a pružení. Díl 9 zajistí že se ti vysune kluzák až nebezpečně ven - tím se přiblíží k sobě vodící pouzdra = zvětšení vaklu vidlice ve všech směrech(to vysvětluje vypínání ABS - brzda se sekne, vidle se ohýbá vzad... možná i zadře a abs vyhodnotí zastavení kola.....) , snížení únosnosti, zasekávání v různých režimech
...
Dakar 650, HusaberG
jop, to sem si myslel, ze budou kratky kluzaky. Je to jako u kazdych tlumicu. Jde to, ale kluzak drzi jen na konci a je jen otazka casu, kdy se to zadre...
Labus01 napsal:
jop, to sem si myslel, ze budou kratky kluzaky. Je to jako u kazdych tlumicu. Jde to, ale kluzak drzi jen na konci a je jen otazka casu, kdy se to zadre...
Nevim o cem tady pisete a jetli jste si to alespon prohledli.
Kluzaky jsou u obou modelu stejne, delka trubek take. Jediny rozdil je, ze trubky dakara maji mensi vnitrni pumer (o necely 1mm, takze jsou o neco pevnejsi) proto musi tesnici krouzek na pistku zustat z GS.
Nikomu to netlacim, pokud nechcete prijmout jednoduche reseni vase vec. Staci si tlumice rozebrat a kazdemu je to jasne.
ABS zacalo zlobit po zmene kola na 21, to jeste tlumice bez uprav, nevymyslejte fantasmagorie.
machcomp napsal:
JJJ tuto upravu jsem dálal na své moto, dával jsem i 21 kolo a na zadek jiné kosti aby se zvedl i zadek. Jedinný problém mám s ABS nad 140km vypadne
Můžu se zeptat na ty jiný kosti přepákování, to máš nějakou vlastní výrobu?
takz by me zajiml ten zadek, tak nejak na dtim taky premyslim, jenom se bojim, ze to nevydrzi material... a nebo se rapidne zmeni chovani motorky v zatackach atd.. a pak o kolik to milimetru zkratit ..
tak co chlapi ako to je? ja som amater ale tak vy by ste mohli vedeit v com sa kurna lisia vidle z dakaru a z gsa maleho je to iba dlzka dielu 9 ? a vnutorny priemer trubky ktory je pri dakare mesi alebo su uplne ine dlzky savli a pruziny ci ako to je?