Docela dost se Vás hlásí, pro informaci: Kdo dřív složí zálohu 5 tis., tak ten jede, stejné jak v cestovce. Nechci řešit: "Ale já jsem ti říkal, že se ozvu".
Hodně se vás ptá na obtížnost, nepojedeme žádný "hard off" nebo jak se to jmenuje, samozřejmě pohoří Atlas nás nemine, šotolina určitě, ale žádný navijáky apod. nebereme Jde o "normální" poznávačku.
Rozpočet na osobu s moto je od 20 tis. vč. cesty, možná "De Luxe" Tě vyjde na 25, ale to je vč. místní "průvodkyně"
Upravil sadlo dne 24.01.2013 09:56
Přestaňte cpát chechtáky do nových strojů, a prasátek na ně, a pojeďte si užít nových cest...
Jsou volný poslední 2 místa na vleku, v autě 3 fleky free.
sadlo přiložený následující obrázek:
V Maroku jsem byl zrovna v říjnu a moc se mi tam líbilo. Přeji Vám to samé, ať si to užijete Jinak trajekt z Itálie nebo Francie do Maroka taky není špatný. Jede to dvě noci a den. Zvlášť když se koupí s předstihem, je o dost levnější. I kolem 220Euro za motorku a dva lidi. Což v porovnání za trajekt Gibraltar-Maroko:60Euro docela jde. Ale to máte určitě všechno nastudovaný a třeba se chcete mrknout do Španělska Tak ať se Vám to vydaří. Paul
sadlo napsal:
Pokud se nechce někomu jet v autě, tak si objednejte letenky do Malagy apod. a stroj vám tam dovezeme.
Teď nám odpadli 2 kósci, že se musí vrátit dřív...
!!! V TUTO CHVÍLI MÁME VOLNÁ 3 MÍSTA NA VLEKU !!!
Vidim to špatněasi pojedeš po prázdnuje tady sice cca 3500členů,ale asi moc nejezdíPodívej do Volné diskuze vlákno dovolená 2013 str.6 hemží se to tam duchaplnými příspěvky kdo se kam "chystá" ale potom to většinou nějak "nevyjde"Neříkám že je to případ všech,je tu spousta lidí jejichž cesty mne nadchly ale na to kolik je tu "členů" je to bída.
Upravil 3axap dne 07.02.2013 14:04
Buhužel nemám na teren motorku jinak bych nad tím uvažoval.Ale Maroko budu mít na dohled.Chystám se na Gibraltar.Jedu sám.Mít mít více dní zajel bych na skok do Maroka.Jinak štastnou cestu a uží si to.
Děkuji, ale divím se Ti, pokud už budeš na jihu, tak Maroko sfoukni, aspoň na týden, bo nejdražší je cesta tam a zpět.
A motorku? Tu můžeš klidně ještě pořídit, času habakuk, tak brm brrrrm
Skoro celý Maroko jde projet na jakékoliv silniční motorce. Běžně tam jezdí H-D, goldwingy apod. Pochopitelně je to omezený kvalitou silnice, občas je jen jeden pruh asfaltový a po krajích je šotolina, což na velký cesťák není nic moc a když je cesta jen po šotolině, tak už vůbec ne. Ale skoro všude se to dá po silnicích objet a dostaneš se bezproblémů až k dunám u Merzougy nebo do M´Hamidu apod. Maroko je i na silnici krásný a určitě neváhej. Jen ten sever je nic moc, zajímavý to je až dál na jih nebo na jihovýchod - kdybys dojel třeba do Mideltu a dál, tak to už je paráda. Sever je taková špinavá verze Španělska.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Skoro celý Maroko jde projet na jakékoliv silniční motorce. Běžně tam jezdí H-D, goldwingy apod. Pochopitelně je to omezený kvalitou silnice, občas je jen jeden pruh asfaltový a po krajích je šotolina, což na velký cesťák není nic moc a když je cesta jen po šotolině, tak už vůbec ne. Ale skoro všude se to dá po silnicích objet a dostaneš se bezproblémů až k dunám u Merzougy nebo do M´Hamidu apod. Maroko je i na silnici krásný a určitě neváhej. Jen ten sever je nic moc, zajímavý to je až dál na jih nebo na jihovýchod - kdybys dojel třeba do Mideltu a dál, tak to už je paráda. Sever je taková špinavá verze Španělska.
Nedělám si legraci.. Fakt když se to vezme cestovatelsky tak ty nejhezčí místa z Maroka jdou zvládnout bez opuštění silnice. Když se tedy člověk chce podívat na berbery v horách, na starý města, západní pobřeží a rybářský vesničky, různý typy hor a pouštní oblasti. Všude jde v pohodě a bezproblémů dojet po silnici. Ale je to podobný jako na Korsice - tam kde končí silnice a začíná šotolina, pak člověka s cestovní motorkou asi mrzí, že nemá enduro a obdobně tam, kde začíná fešfešový pole nebo čistý písek, tak člověka s cestovním endurem mrzí že nemá něco ostřejšího...
Ale na poznávací okruh na pár týdnů to fakt jde bez opuštění asfaltu nebo maximálně po zaprášeným a mizerným asfaltu ale ne čistě po šotolině nebo pistě.
Ale stačí jet někde v oblasti Merzougy z hotelu nebo kempu k dunám terénem a člověk asi hned pozná, kde jsou ty limity kam může a kam ne. To samý v horách, když se vydá na kozí pěšinku, tak to na harleji asi nejde.
Ale třeba cojávím cesta z Marakéše přes Tizi Tischka dolů do Foum Zguidu je na silniční motorce naprosto parádní výlet, to samé přejezd pod horama dál na západ směrem na Agadir i nakonec stará silnice na Tizi n Test je bezproblémů atd. Dá se tam najet tisíce km bez offroadu a nebo naopak - po pár stovkách km odbočit do hor a strávit týden ježděním naprosto mimo silnice a pak přejet na východ a držet se podle alžírské hranice až dolů k západní sahaře a člověk nepotká silnici třeba týden - když nechce.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak Maroko bych si klidně dal,ALE!Zřejmě bych nedostal 3 týdny dovolený abych to stihl a také jet sám se mi nechce.Nejdále jsem byl v Normandii a tohle bude první takto dlouhá dovolená.Nejprve si projedu Španělsko a Portugalsko,kde je také spoustu krásných míst.
Minulý rok jsem kupoval eRko a to velmi dlouho nebudu měnit.