Po letech ježdění jen po silnici jsem koupil vysněné BMW GS. Lákalo mne dobrodružství, které v sobě GS skrývá a samozřejmě hlavně charakter a osobitost tohoto stroje. Asi po měsíci si můj bratr koupil svou asi 30tou mororku. Tentokrát padla volba na Afriku Twin. Sehnal pěknou 650 r. 1987. A že prý pojedeme v květnu na Ukrajinu. Protože tam už pětkrát byl a já ještě ne, řekl jsem, že pojedu taky, i když jsem na GS neměl skoro nic najeto. Hlavně jsem nikdy nejezdil pořádně v terénu, zatímco bratr jezdíval chvíli i soutěže.
Nu což, řekl jsem si, nějak to já a GS musíme zvládnout. Takže nastala etapa vyrábění, ale hlavně kupování doplňků. Na GS byly jen kryty heftů TT, rozšířený stojánek Domatech a mřížka chladiče rovněž domatech.
Jako první jsem v Touratechu koupil kryty válců a pak další a další věci. Univerzální nosič na topcase a rolku jsem si ale vyrobil sám, kryt katalyzátoru a miniblatníček pod SPZ také. Ohledně pneu padla jasná volba na Mitas E-09.
Sestava se nakonec rozrostla ještě o TDM a V-Strom. Cestu na UA jsme se rozhodli zkrátit Autovlakem do Popradu, což se ukázalo jako výborný nápad.
stepan přiložený následující obrázek:
[146.6Kb]
Upravil stepan dne 23.06.2008 00:44
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black