Zdar. Přemýšlím o koupi pistole. Byl mi doporučen Walther P22. Chci něco obratnýho , menšího , levnější náboje. Devítka zastavi, ale je velká. Bude to na střelnici 2x za týden... Dik za vaše názory. Zdarec
Kraftrad napsal:
ahoj..Jestli je to jen na střelnici, tak je to fajn volba, jestli se s tím někdy budeš chtít bránit, tak pak je to špatná volba....a to dosti
Walther P22 - nejhorší o jsem kdy měl. Sice malá,skladná a lehká,ale absolutně nepřesná a nebylo to rukou,nespolehlivá,složitá na rozborku a sborku,jakýsi plastový kolíček jako vodítko na pružinu při sborce který když ti někam zapadne tak to prostě nedáš okupy a spousta dalšího. Ne,to není dobrá volba
S waltrem P22 mám pár zkušeností (jak s krátkou tak i dlouhou verzí). Hodnotím ho pozitivně. Asi někdo namítne, že to má malou ráži. Já myslím že to bohatě stačí, do živýho jsem sice nestřílel, ale kdo jo? Jinak se třeba koukni na beretu M71 (nebo M70). Hlavním plusem je cena nábojů .22.
EDIT: Asi by to chtělo přesně napsat na co zbraň budeš chtít. Jestli na soutěže ve střelbě nebo na obranu (v tom případě bych taky asi doporučil toho Glocka)
Upravil CarlosCZ dne 01.02.2013 20:49
Dobre se mi strilelo z Glocka.Az budu resit stejnou otazlu,prvni bude stejne CZ 75.
Nevim jak Dobrany,ale strelnice ve meste u Skodovky mivala pravidelny predvadecky vyrobcu.
Takze byl plnej stul treba tech Gloku a mohl si je vsechny pekne osahat a strilet.
Jestli si chceš jen tak práskonout tak W22 není úplně špatný, ale na sport to není. Mám ho a nosím ho na běhání. CZ 75 je super a je univezrál pak už jen vybrat jaký přesně typ podle ceny a očekávání. Glock 19 to je dělník. Pak mám ještě 1911 v 0.45 ACP, ta je krásná, ale na střelnici drahá a na nošení kousek větší. Jinak toho W22 se neboj i rozborka je dobrá, když se to naučíš BMW R 1150 GS
Jestli levně,jedno jak přeně a hlaně rychle,tak klidně P22. Ale jestli přesně,mysím opravdu přesně,tak Baikal IŽ,lehká samonabíjecí pistole .22,dost přesná,nebo jednoranný Drulov,dokonalá terčovnice s napínáčkem za úplně bezkonkurenční peníze. Ale taky bezkonkurenčně přesná a spolehlivá.
Ale ani jedno není vhodný k "nošení" To je zase jiná varianta. Muíš vědět co chceš
Pokud budeš trochu chodit střílet tak brzo zjistíš že není univerzální zbraně. Na nošení pokud chceš malou a lehkou tak jednoznačně Glock 19 nebo 26. Menší ráži než 9mm bych na nošení nevolil díky malému zastavujícímu účinku. Shoduje se na tom mnoho odborníků. Z dvaadvacítky můžu doporučit Browning Buckmark Target. Hodí se ale jen na terčovou střelbu nebo siluety. Nemysli si ale že jde o levné střílení. Kvalitní .22LR stojí skoro stejně jak 9mm Luger. Pokud bych měl začátečníkovi doporučit velkorážnou pistoli na střelnici tak bych asi volil CZ75 Tactical sport. Dá se s ní obstojně střílet jak terčovka tak parkur nebo praktická střelba. Jestli tě to chytne tak stejně skončíš s trezorem plnym různejch kvérů. Třeba taková střelba na asfaltový holuby to je hodně velká návykovka a myslím že mnohem zábavnější než pistole. Přeju dobrej výběr.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
tomasgs napsal:
Pokud budeš trochu chodit střílet tak brzo zjistíš že není univerzální zbraně. Na nošení pokud chceš malou a lehkou tak jednoznačně Glock 19 nebo 26. Menší ráži než 9mm bych na nošení nevolil díky malému zastavujícímu účinku. Shoduje se na tom mnoho odborníků. Z dvaadvacítky můžu doporučit Browning Buckmark Target. Hodí se ale jen na terčovou střelbu nebo siluety. Nemysli si ale že jde o levné střílení. Kvalitní .22LR stojí skoro stejně jak 9mm Luger. Pokud bych měl začátečníkovi doporučit velkorážnou pistoli na střelnici tak bych asi volil CZ75 Tactical sport. Dá se s ní obstojně střílet jak terčovka tak parkur nebo praktická střelba. Jestli tě to chytne tak stejně skončíš s trezorem plnym různejch kvérů. Třeba taková střelba na asfaltový holuby to je hodně velká návykovka a myslím že mnohem zábavnější než pistole. Přeju dobrej výběr.
Browning Buckmark myslím taky luxus. U mě bez výhrad