českej VAR... zatím jsem na něj slyšel jenom chválu.. :-) na to naše "kempování" to prý bohatě stačí :-D
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Z plynovych mam skusenosti s VARom a piezoelektrickym Colemanom, z benzinovych s MSR - ako pise Vojta, na moje varenie staci skoro akykolvek, nevaril som s nimi vyssie ako cca 3000m n.m. Po vytvoteni krytu proti vetru varim v antikorovych esusoch.
měl jsem campingas a vymenil ho za coleman F1 a naprostá spokojenost. Je malickej, vykonej a lehkej. Navíc vykutil jsem si plničku na plynové kartuše a jedno naplnění mě vyjde na 12 korun.
ešusy mám celosvětově rozšířené a legendární české hlinikáče.
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti!
Mam colemana do zimy jelikoz ma predehrivani plynu a pak to neprska kdyz je kosa. Ale na 99% pouzivam ceskej VAR varim na plynu a kartuse si opakovane plnim sam. Jinak varim v klasickym trojdilnym hlinikovym esusu. Mam jich doma jeste tak 20 kusu scela novych.
Upravil schrek dne 17.03.2013 08:15
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Mě se na tom VARu líbí to závětří kolem hlavice. Tady na té fotce je vidět, že by to šlo na kartuše, které máme, takže si možná pořádím hlavici od VARu kvůli tomu závětří - pokud bych si nějaké nevyrobil sám.
Upravil xHackerM dne 17.03.2013 08:24
My máme také VAR a pohoda. Nádobí k tomu je také ze stránek VARu.
Líbí se mi, že ta hlavice je skladná a malá. Zatím jsem používal jejich kartuše, ale jde to prý i na jiné, kdyby byla nouze někde na cestě.
Tohle tema tady uz nekde je.....jinak varim na benzinaku od Colemana. Plyn je asi pohodlnejsi,ale nebavilo mne shanet kartuse,tak jsem koupil benzin. Plyn se mozna o neco lip reguluje,ale jinak je to celkem jedno na cem varis. Me vyhovuje, ze vytahnu hadicku z masiny, naplnim lahev na varic a mam na tyden-dva klid.
Aktualne 1250 GSA HP
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ahoj,
Primus Omnifuel, používám benzín, ale vozím s sebou i trysky na ostatní palivo (plyn, petrolej....). Nádobí - nerezové ešusy téže značky. Naprostá spokojenost.
Upravil lpes dne 17.03.2013 10:13
R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX
Za mě taky VAR2 a nerezový trojdílný ešus Helikon z armyshopu za pár šestek. Člověk si musí uvědomit, na co to vlastně chce, jestli káva/čaj+ něco teplýho do žaludku nebo vyvařovat pro regiment a kolik to zabere místa v kufru, podle to jsem vybíral.
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl