Tak si tak po ránu v kanceláři piju kafe , rozkoukávám se po víkendu a zvoní telefon. Dobrý den máte otevřenou garáž,dveře dokořán. Kafe mě přestává chutnat,letim tam , dveře jsou vypáčené, a motorka tam stojí.
Stojí tam všechny tři. Nepoškozené,nic z nich nezmizelo. Zloděj sebral nerezové nárazníky na auto, staré disky,a kovový regál. Garáž mám v centru,v uzavřeném areálu,doteď jsem byl v klidu. Je po něm (po klidu).
Protože je zajímal jen šrot tudíž bezdˇáci tak hlavně že tam byly všechny motorky a neztratilo se ti nic cenneho.
Upravil servisak dne 25.03.2013 12:57
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Právě jsem z podobného důvodu začal konstruovat mechanické zabezpečení na moto tak, aby byla pokud možno "neukradnutelná a neodtáhnutelná". Pokud budeš mít zájem, dám vědět výsledek, až budu hotov Třeba budeš spát pak klidněji :-)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Nám před 14ti dny vykradli sklep, dvoje lyže v ( | ). Měl jsem je připravený s futrálem na květnovej Pitztal. Rodičům zmizel proviant na chalupu (10kg cukru, 10l oleje, mouka, atd.) Díky bohu nevzali baterku do auta, motorky a nabíječku. Co tam bydlim, tak se tam nikdy nic neztratilo. Mám pocit, že můžu poděkovat tomu šmejdovi Klausovi.
nicholas1 napsal:
Právě jsem z podobného důvodu začal konstruovat mechanické zabezpečení na moto tak, aby byla pokud možno "neukradnutelná a neodtáhnutelná". Pokud budeš mít zájem, dám vědět výsledek, až budu hotov Třeba budeš spát pak klidněji :-)
Každej nápad s popsanou realizací je dobrej. Taky budu muset Bobše nějak zalígrovat. Mám stání v hale plný aut a motorek a v cestě šmejdů je jedna závora a jedny roletové vrata.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
nicholas1 napsal:
To by mě taky zajímalo. Poprosím, kdyžtak to sem dej až budeš mít hotovo. Sám o něčem v garáži uvažuji. Přemejšlel jsme nad nějakýma okama do zdi a pořádný řetězy...
Mám to vymyšlené celkem do detailu, jen vyrobit všechny díly, všechno povařit, odladit a odzkoušet
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Budu vděčnej za každej nápad jak zlepšit zabezpečení moto. Kamárád měl v hospodě čidlo , které spustilo při vniknutí nějaký paralizer a noční návštěvník spal než přišli ráno do práce. Potom s ním vše vyřídili. To já nechci. V mém věku a při mojí skleroze bych místo projezdil tak prospal celou sezonu . Jakekoli nestandartní mechanické zabezpečení vítám !!!
..prave taky resim vtipne zarizeni, ktere mi v pripade neautorizovaneho otevreni garage v miste meho sekundarniho bydliste zavola, abych tam mohl neprodlene poslat PaCh. V primarnim bydlisti spim v podstate nad motorkou a i tam ji mam zamcenou vic nez dobre ...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Doma v garáži je to relativně pohoda, ale jak řešíte zabezpečení motorky na cestách? Já sebou vozím kvalitní řetězový zámek, někdy i zámek na kotouč, ale stačí to? Osobně jsem se 2x napálil s alarmy, takže k nim nemám důvěru (dokonce mi oba po čase zasahovali do běhu motoru, chovalo se to jako omezovač otáček, tak jsem to vzdal a oba vyhodil). Uvažuji o nějakém bzíkadle, co stojí pár korun a když budu od motorky jen kousek, uslyším, že se něco děje a přiběhnu. Jenže někdy musím mašinu nechat stát bez dozoru delší dobu (to asi každý) a toho se fakt bojím. To vidím jako fakt velký problém!
Krizus Na výstavě v Letnanech jsem koupil myslím u stánku ČMN za 250kč alarm na dálkové ovládání s vlastním zdrojem,přenosný (moto,kolo,zkrátka na cokoli)přidělání na magnet přesně k použití jak píšeš.Výroba Čína,ale nevyzkoušej to za ty prachy.
kamos ma v garazi klec klec z ocelovych prutu do ktere zavira masinu a jako bonus to to udelany jako ohradnik na zvirata , takze zlodej na to sahne a da mu to ranu vypinani na dalkovy ovladani
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
petrus
Krizus Na výstavě v Letnanech jsem koupil myslím u stánku ČMN za 250kč alarm na dálkové ovládání s vlastním zdrojem,přenosný (moto,kolo,zkrátka na cokoli)přidělání na magnet přesně k použití jak píšeš.Výroba Čína,ale nevyzkoušej to za ty prachy.
petrus
Přesně tohle jsem myslel, pořád to vidím v ČMN. Opravdu to funguje? A na jakou vzdálenost to chodí?
Upravil Krizus dne 25.03.2013 15:42
koupím k temu SIM kartu a uvidíme, jak to bude fachat...
Krizus napsal:
petrus
petrus
Přesně tohle jsem myslel, pořád to vidím v ČMN. Opravdu to funguje? A na jakou vzdálenost to chodí?
je v tom pohybové čidlo,na jakou vzdálenost to jde aktivovat a deaktivovat jsem ještě nezkoušel
Ten alarm z CMN mám a můžu říct: za ty prachy dobrý,ale- má jednu chybu ten ton je takříkajíc ,,málo pronikavý" tudíž když to dáš třeba do prostoru pod sedačku tak se ten zvuk velmi utlumí a není to moc slyšet;chce to najít místo kde to nebude vidět,nebude to lehko přístupný a bude to mít možnost řvát do prostoru aby se to rozlíhalo,jinak postránce funkčnosti ok, zabezpečení mašiny když v noci spíš vedle ve stanu atp.Dle mne ideální třeba u vody když se koupeš tak nastražit do tašky kde máš věci proti příležitostným lapkům.