Ahoj kluci, vím, že jsem to tady někde viděl, ale teď to nemůžu, jak na potvoru, najít
Jedná se mi o prasklou podsedlovku mezi sedadlem a kufrem, je mi jasné, že to musím nechat zavařit a vyztužit, aby se to neopakovalo, když tam vozím takové váhy.
Děkuji za rady, klidně i s fotkami vašich výztuh, hlavně z jakého profilu, trubku, jekl, či kulatinu?
Upravil sadlo dne 18.04.2013 20:48
ČÍM VYZTUŽIT TOP CASE, ABY ZASE NEPRASKL, VYŘEŠENO:-)
Přidané 12.04.2013 21:44
Asi zvolím jako výztuhu trubku, jen nevím jaký průměr a tloušťku stěny.
Na fotce je metrem náznak, délka výztuhy bude 70cm, rovná po celé délce, jen v místě plotny bude skleplá, provrtaná a chycená šroubem do masivní plotny z nerezu.
sadlo přiložený následující obrázek:
Přidané 12.04.2013 21:48
Spodní uchycení výztuhy bych dal tuto objímku, kterou jsem našel, je pogumovaná. Super je, že se nemusí dělat zásah do materiálu a je kdykoliv jednodušše odejmutelná
sadlo přiložený následující obrázek:
Přidané 12.04.2013 22:13
Podľa mňa ak to chytíš vpredu o podsedlovku tou objímkou tak to bude zbytočná výstuha.Buď to navariť alebo spraviť masívny sverný spoj. Na tej plechovej objímke ti to odpruži...a vše prebere pôvodný rám
Trubku na výstuhu skús zohnať rovnakého priemeru ako podsedlovka ale tenkostennú (1-1,5 mm stena). Daleko viac zaváži aby bolo to nadpojenie trubky na podseldovku dostatočne tuhé.
Přidané 12.04.2013 22:39
Malakh napsal:
Podľa mňa ak to chytíš vpredu o podsedlovku tou objímkou tak to bude zbytočná výstuha.Buď to navariť alebo spraviť masívny sverný spoj. Na tej plechovej objímke ti to odpruži...a vše prebere pôvodný rám
Trubku na výstuhu skús zohnať rovnakého priemeru ako podsedlovka ale tenkostennú (1-1,5 mm stena). Daleko viac zaváži aby bolo to nadpojenie trubky na podseldovku dostatočne tuhé.
Přidané 12.04.2013 22:46
sadlo . hele tyt am nmáš držáky na hliníkéče??podle mě to děláš dost zbytečně.. já to měl udělané jinak a dva roky to vydrželo bez potíží..teď to ale předělávám kuli tomu že mám jiné držáky kufrů
dej mi mejla pošlu ti fotku a nebo koukni na motorkaře a dej tam můj nick je to tam vyfocené
Přidané 12.04.2013 23:21
Záleží na vonkajšom priemere, pod tým hliníkovým odliatkom za sedadlom, je podsedlovka "otvorena" možno sú tam špunty, ľahko zistíš z akej tubky je samotná podsedlovka.
Ak tu budeš skrutkovať o ten oblúk pre stupaćku spolujazdca, tam to treba uchytit na "tvrdo" aby ti to na tom spoji nepružilo. To uchytenie sa dá spraviť na mnoho spôsobov, záleži aké máš "výrobné možnosti".
Přidané 15.04.2013 11:55
Ja jsem na nekterem ze srazu shledl na jedne z jedenactek vyztuzeni plotny topcase, ktere vyustovalo z trubky ramu co konci pod sedlem (nevim uz, zdali to bylo vsazeno do ni) a dale to vedlo pod plotnu topcase. Vzhledem k tomu, ze zrejme nejen me ram vzadu konci jakymsi plastovym spuntem, tak by to asi bylo reseni.
Edit: Tak me napadlo, ze jsem to mozna videl u Medika, jistej si ale nejsem.
Upravil spea - ToM dne 15.04.2013 11:58
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Přidané 15.04.2013 14:06
spea - ToM napsal:
Ja jsem na nekterem ze srazu shledl na jedne z jedenactek vyztuzeni plotny topcase, ktere vyustovalo z trubky ramu co konci pod sedlem (nevim uz, zdali to bylo vsazeno do ni) a dale to vedlo pod plotnu topcase. Vzhledem k tomu, ze zrejme nejen me ram vzadu konci jakymsi plastovym spuntem, tak by to asi bylo reseni.
Edit: Tak me napadlo, ze jsem to mozna videl u Medika, jistej si ale nejsem.
U mě ne. Já nemám žádnou výztuhu podsedlovky a vzadu mám plastovou Givinu. Jenom jsme jí s Bystřou museli usadit na dva kousky hliníkovýho jeklu, aby byla výš, bo se pod ní nechtěly vlézt kufry. Plastovou placku Giviny mám vyztuženou kusem plechu, ale s tímto výtvorem už ke mě Bobeš dorazil.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Přidané 15.04.2013 14:10
Aha, tak to byl nekdo jiny na lonskym machovskym srazu. Vypadalo to celkem dobre a ucel to myslim rozhodne splnilo. R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Přidané 18.04.2013 20:55
Tak jsem koupil trubku 16/2 mm, trošku vytvaroval ve svěráku...
Akorát se mi výztuha lehce dotýká výfuku, musím něčím podložit, aby se odpružilo trochu.
Na spodní uchycení vzpěry je nejlepší koupit delší vrchní šroub u stupačky, na který se vnitřně uchytí s maticí, venkovní uchycení by bylo lepší, ale vadilo by to noze spolujezdce.
Takže vřele doporučuji a drží to úplně nehorázně