kody napsal:
Ahoj dnes mi dosel dopis ze mam zaplatit pokutu za to ze jsem stal na zlute care ,ale ja jsi vzpominam ze jsem stal zadkem od ni .
Takze se chcu zeptat jestli nekdo nevi jak zni zakon jestli na to myslí ja jsem to nikde nenasel
Dik
to je dobytek.
mesto?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nesmíš překročit vodorovné zákazové dopravní značení ani nákladem které je na vozidle. To same platí pro křižovatku kde je čára a dopravní značka STOP. Platí to také pro žlutě vyznačená stání pro autobusy - zastávky atak podobně
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
kody napsal:
Ahoj dnes mi dosel dopis ze mam zaplatit pokutu za to ze jsem stal na zlute care ,ale ja jsi vzpominam ze jsem stal zadkem od ni .
Takze se chcu zeptat jestli nekdo nevi jak zni zakon jestli na to myslí ja jsem to nikde nenasel
Dik
Klídek. Tohle v žádném případě neplať. Postupuj do správního a uvidíš. Vždycky můžeš tvrdit, pokud nejsi majitel vozu, že s tím jel někdo jiný a na dotaz kdo odmítnout podat vysvětlení. V okamžiku, že jsi majitel, tak musíš někoho "nabonzovat", komu si vozidlo půjčil a onen dotyčný použije totéž co je uvedeno předtím. Že v daném okamžiku vozidlo řídil a zaparkoval někdo jiný, proti komu nehodlá vypovídat a je to. Doporučuji ke studiu stránky d-fens a hledat pod heslem FSM. Např.: http://www.dfens-...2013013102 a nebo http://www.dfens-...2013011803
Braň se silničnímu fašizmu všemy zákonnými prostředky. Hodně štěstí.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Jako za takovou blbost se mi 500kč platit nechce to raci vezmu benzin do dakara,ja jsem jen cekal na moju pred biilou trvalo to asi 3 min a odjezt ,jeste jsem schvalne najel zadkem auta od cary vubec jsem na ni nestal byl jsem od ni tak 2m kufrem auta.
Waltr napsal:
A nebo se k tomu postav jako chlap a zaplať.
Aby jsi mohl i ty nedávat na druhé (politiky) že nerespektují zákon. Samozřejmě, pokud jsi zákon porušil.
Jednou jsem stál více jak 5 m od křižovatky, v místě, kde byla plná čára, která před křižovatkou přecházela v přerušovanou ve směru přímém, vpravo byl souběžně jízdní pruh pro odbočení vpravo (Šumavská-Slezská Praha 2)
Odtáhli mě dle záznamu 2 minuty po zastavení, prý jsem vytvořil překážku a nutil vozidla jedoucí přímo přejíždět plnou čáru. Uplynuly sotva dva roky a vznikly placené zóny, nejen nerespektující stání 5 metrů od křižovatky, ale i řazení do pruhu, jak jsem popsal výše.
Ptám se, došlo ke změně dopravních předpisů nebo se jedná o zvůli města?
Perlička na závěr, auto které parkovalo v křižovatce v oblouku, kde zmíněná žlutá plná čára byla, vůbec odtahovku nevzrušovala. Zato ta samá odtahovka s policajtem v kabině během 20 minut čekání na policii udělala 3 kolečka jako sup kolem mého místa, ze kterého jsem byl odtažen.
červenej Elf
to barokar - to Tvoje si jim dobře nakládalo
to kody - bylo napsáno, postav se k tomu čelem, za sebe bych se dostavil, vysvětlil, choval se rozumně slušně a pokud bude na druhé straně normální člověk, věřím, že to stáhneš na domluvu a nebo na min. pokutu. S osobou blízkou bych byl opatrnej, nemám nastudováno, ale myslím, že došlo ke změně a odpovídá vlastník vozidla, pravda, asi pak lze dané protahovat jak psal Medik
www.jantruhlar.cz
Myslím, že je každého věc, jestli chce pokuty platit a třeba i bez ohledu na to, jestli nebo jak porušil zákon. Já ročně najedu jen na skůtru po Praze 5-6 tis.km a vidím denně několik dopravních přestupků, téměř každý den mě nějaké **** v plechovce chce "zabít", protože musí být u dalšího semaforu první a velmi často vidím, že různé prasárny vidí státní nebo městská policie a nic se neděje. Nepřijde mi OK, když si někdo demokracii zaměňuje za bordel, ale je to kolem nás a pořád, žádný náznak změny k lepšímu. Kdyby policie opravdu usilovala o zlepšení situace na našich silnicích, stačilo by se jen trochu víc snažit lidi napomínat a ne jen pokutovat nebo prudit. Já už rezignoval a než si vyzvednu jakoukoliv zásilku, nejdřív se přesvědčím, kdo je odesílatel. A to je moje rada, pro příště.
Krizus napsal:
Myslím, že je každého věc, jestli chce pokuty platit a třeba i bez ohledu na to, jestli nebo jak porušil zákon. Já ročně najedu jen na skůtru po Praze 5-6 tis.km a vidím denně několik dopravních přestupků, téměř každý den mě nějaké **** v plechovce chce "zabít", protože musí být u dalšího semaforu první a velmi často vidím, že různé prasárny vidí státní nebo městská policie a nic se neděje. Nepřijde mi OK, když si někdo demokracii zaměňuje za bordel, ale je to kolem nás a pořád, žádný náznak změny k lepšímu. Kdyby policie opravdu usilovala o zlepšení situace na našich silnicích, stačilo by se jen trochu víc snažit lidi napomínat a ne jen pokutovat nebo prudit. Já už rezignoval a než si vyzvednu jakoukoliv zásilku, nejdřív se přesvědčím, kdo je odesílatel. A to je moje rada, pro příště.
Nechci zde být nějakým učencem a nebo prorokem, ale zásilku je třeba VŽDY převzít. Jinak se nedozvíš, kdo a co na tebe šije. Tajé existuje tzv. fikce doručení a tím, že budeš dělat mrtvého brouka, docílíš akorát finální exekuce.
Pokud klucí máte zájem se seznámit s tím právním minimem, které jsem vstřebal, tak možnosti tohoto webu jsou omezené a dal bych přednost důvěrnějšímu informačnímu kanálu. To, co jeden považuje za to, že se k něčemu postaví "čelem" může druhý považovat za ovčansku přepokakanost a já jsem opravdu dalek tomu tady vést neplodné diskuze a nebo zakládat nějaké zbytečné diskuze a moralizování.
Takže Kody, pokud chceš, rád si nechám "olízat mozek" a podělím se o to, co vím. Pokud chceš být jen jedna z ovcí v řadě na ostříhání a porážku, bránit ti v tom také nebudu. Ctím volbu svéprávného jedince. Ale jak jsem předeslal, na veřejnou stránku diskuze by to mohlo vyvolat zbytečný flame. Pokud nejen ty , ale i ostatní máte nějaké dotazy, prosím mejlem a nebo přes PM.
Přeji všem hodně štěstí nejen v boji se státním molochem, ale hlavně pevné zdraví.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Waltr napsal:
A nebo se k tomu postav jako chlap a zaplať.
Aby jsi mohl i ty nedávat na druhé (politiky) že nerespektují zákon. Samozřejmě, pokud jsi zákon porušil.
sry když je přesvědčen o tom, že přestupek nespáchal a je možné, že to tak bylo, proč by jej měl platit a ještě by to měl být znak mužství?
co radím já a jak bych postupoval i sám: postav se k tomu jako člověk a nejprve si zjisti, zda jsi přestupek spáchal, pokud ano, není co řešit, pokud ne, braň se, pokud jsou zde pochyby, řeš je s advokátem, nebo s někým kompetentním
žádná věda
Upravil VasekPraha dne 04.05.2013 07:32
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
pokud si prestupek spachal zaplat, pokud jsi presvedcen ze ne, tak jsi zjisti vsechyn podrobnosti a dej jim podklady aby to zastavili
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Ahoj ,tak vsem dekuji za rady ,dnes jsem byl na prestupkovem u nas na meste a podival jsem se na ten kamerovy zaznam a zaplatil 500kc ,na vysvetlenou jsem uvedl ze jsem si myslel ze u te zlute cary jse nesmi parkovat pouze ve souvislem smeru coz je samozrejme nepravda .
Takze to beru tak ze su zase o neco chytrejsi co se tyce pravidel silnicniho provozu
Když už jsme u těch pokut: Na křižovatce jsem nezastavil na stopce. Je to přehledné, nikdo nikde, tak jsem se nevzrušoval a projel bez zastavení. Až v křižovatce jsem si všiml, že naproti je kamera. Taková kulatá, tmavá. Co můžu očekávat? Předpokládám, že mě pozvou na úřad, pokuta? + body? Kdo s tím máte zkušenost?
Vcelku si dávám pozor, ale toto jsem nějak nezvládl....
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hobr napsal:
Když už jsme u těch pokut: Na křižovatce jsem nezastavil na stopce. Je to přehledné, nikdo nikde, tak jsem se nevzrušoval a projel bez zastavení. Až v křižovatce jsem si všiml, že naproti je kamera. Taková kulatá, tmavá. Co můžu očekávat? Předpokládám, že mě pozvou na úřad, pokuta? + body? Kdo s tím máte zkušenost?
Vcelku si dávám pozor, ale toto jsem nějak nezvládl....
Tady je asi důležitý, jestli jsi jel v autě nebo na moto.
Kdyz je stopka vzdy zastavit u nas je jedna oblibena krizovatka kde jsou dve stopky v rozmezi 10 metru a kluci tam stoji vecne a inkasujou Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Kdyz je stopka vzdy zastavit u nas je jedna oblibena krizovatka kde jsou dve stopky v rozmezi 10 metru a kluci tam stoji vecne a inkasujou
Doporučuji zakoupit "zneplatňující pásku" a jednu stopku přelepit (pokud je nesmyslná). Ohlídat až budou chytat, velmi pozorně se rozhlédnout (zkontrolovat zneplatnění) a tu přelepenou projet. Užít si celej cirkus a následně si pořídit foto zneplatněné značky nejlépe i s obličejem Pacha Stojí to trochu energie, ale ta zábava...... Ta páska je drahá jak voda na Sahaře, ale pro tu srandu....mám jednu koupenou.
stepan napsal:
[quote]hobr napsal:
Když už jsme u těch pokut: Na křižovatce jsem nezastavil na stopce.
Tady je asi důležitý, jestli jsi jel v autě nebo na moto.
Jel jsem na motorce. Pro upřesnění: je to křižovatka kus za dědinou, okolo nikde nic.
Upravil hobr dne 07.05.2013 12:33
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."