- rukavice Stadler Vent 9 (svrchni kuze hovezi z pakistanu) -- na 99+%
- kalhoty Rockway (taky pakoši?) -- zatim nepotvrzeno
co je HALAL/zabiha -- porazka zvirete na muslimsky zpusob, kdy zamerne NENI pred vykrvenim omraceno, aby slyselo muslimskou modlitbu.
V mnoha civilizovanych statech je tato porazka nelegalni, u nas maji zide a slimani vyjimku (ze zakona o tyrani zvirat).
na videu velbloud je jeste 40 vterin po podriznuti PRI VEDOMI:
YouTube Video
Upravil hicks dne 20.05.2013 13:23
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Motovýrobky obsahující HALAL kůži vs. ty "bezpečné"
Přidané 20.05.2013 13:03
Rád bych ti jen připomněl, že Stadler ti v odpovědi napsal, že jejich dodavatel kůže na svrchní část rukavic Vent je z pákistánu ale nenapsal, odkud je ta kozinka ani že ta zvířata byla poražená podříznutím. To jsou jen tvoje domněnky. Kůže před zpracováním usně může být klidně z jiné země, běžně se do jedné země vozí surovina odjinud jen proto, že se při výrobě v té dané zemi používají třeba chemikálie nebo postupy, které jsou v jiné zemi zakázané. Např. trojité chromování s využitím kyseliny sírové. O tom, že by kůže na výrobu rukavic Stadler byla ze zvířat poražených "rituálně" podle islámských nebo izraelských zvyklostí není v odpovědi ani slovo, tak to neuváděj jako potvrzený fakt.
Navíc na nich nic "nebezpečného" není. Naopak bych napsal ... vs. ty, které jsou z průmyslově porážených zvířat v továrnách na smrt (evropská jatka).
Upravil TomasTT dne 20.05.2013 13:12
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Hicksi, kdyžtak to můžeme někdy na srazu vyzkoušet.
Někdo tě tam podřízne ( dostaneš i napít ) a pak nám řekneš, jestli jsi trpěl
Myslím že bys měl navštívit jatka a zajet někam na vesnici kde někdo chová ovce a kozy a zeptat se těch lidí, jak u nich porážejí. Možná bys byl překvapený, co si chovatelé myslí že je nejlepší pro zvířata.
Upravil TomasTT dne 20.05.2013 13:15
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 20.05.2013 13:17
TomasTT napsal:
Rád bych ti jen připomněl, že Stadler ti v odpovědi napsal, že jejich dodavatel kůže na svrchní část rukavic Vent je z pákistánu ale nenapsal, odkud je ta kozinka ani že ta zvířata byla poražená podříznutím. To jsou jen tvoje domněnky. Kůže před zpracováním usně může být klidně z jiné země, běžně se do jedné země vozí surovina odjinud jen proto, že se při výrobě v té dané zemi používají třeba chemikálie nebo postupy, které jsou v jiné zemi zakázané. Např. trojité chromování s využitím kyseliny sírové. O tom, že by kůže na výrobu rukavic Stadler byla ze zvířat poražených "rituálně" podle islámských nebo izraelských zvyklostí není v odpovědi ani slovo, tak to neuváděj jako potvrzený fakt.
Navíc na nich nic "nebezpečného" není. Naopak bych napsal ... vs. ty, které jsou z průmyslově porážených zvířat v továrnách na smrt (evropská jatka).
hele ty si nedas pokoj, co?
v Pakistanu je 97% slímů, pricemz ne-sunnitske mesiny, o to vic nemuslimove, jsou vydeseny k smrti (teda pokud neutekli, nebo je nepovrazdili).
Sance, ze to neni ritualne porazene/halal, je NAPROSTO minimalni.
Tipl bych si, ze stadler kupuje nejlevnejsi kuzi primo z mesit, ktere kseftuji s kuzemi co jim muslimove venuji napr. z Al-Adha (maso zozerou, pripadne rozdaji vychrtlym, kuzi venuji mesite).
Nehlede na to, ze z halal byznysu se vicemene primo financuje jak radikalni islam, tak vylozene terorismus.
17 cm
Hicksi, kdyžtak to můžeme někdy na srazu vyzkoušet.
Někdo tě tam podřízne ( dostaneš i napít ) a pak nám řekneš, jestli jsi trpěl
Myslím že bys měl navštívit jatka a zajet někam na vesnici kde někdo chová ovce a kozy a zeptat se těch lidí, jak u nich porážejí. Možná bys byl překvapený, co si chovatelé myslí že je nejlepší pro zvířata.
mozna by ses mel pochlapit a na widle co prokazatelne tyraji zvirata podavat rovnou trestni oznameni:
Zák. 246/1992 Sb. Proti týrání, § 5, odst. 3, praví: "Porážení hospodářských zvířat vykrvením může být prováděno pouze po jejich omráčení zaručujícím ztrátu citlivosti a vnímání po celou dobu vykrvování".
17 cm
Přidané 20.05.2013 13:41
nechtěl jsem ale musím, nejsem zastance týraní zvířat..ale proč do toho š´tárat a srát se do zvyklostí kterým nerozumíme a chceme někoho předělávat k obrazu svému..co je nám cizí je naopak jim a zase opačně...a jen proto že někoho chceme předělávat jsou valky a terorizmus...(strašně zkrácený vyklad)..ale nechme jim tradice a my si nechme naše...stejně jako nám se nelíbí že unie nám zakazuje použivat pomazankové máslo,nebo rum...prostě jen jako příklad..nelíbí se nám to..a tady to bude podobné..i když se nám to nelíbí a ani mě ne...nepřísluší se nám hodnotit zvyklosti jiných pro nás nepochopitelných věcí...dokud nejde o život člověka jeho zotročování,měli bychom ctít zvyky...
http://czunici.ra...
Přidané 20.05.2013 13:46
Hicksi: našel sis zrovna nějaké téma, které Tě pobuřuje a děláš tady z toho estrádu. Přitom porážka u nás je mnohdy mnohem horší. Ale to se Ti nehodí zrovna do krámu.
Neříkám, že to schvaluju, nelíbí se mi to (jakákoliv porážka), na druhou stranu maso jím. Holt je to realita.
Jestli to nebo ono je lepší pro zvíře - záleží vždy na konkrétní situaci, resp. umu toho kdo to provádí. Nemyslím si, že u nás zvířata, která stojí hodiny ve frontě na porážku to necítí a jsou z toho hrozně odvázaná, že je sice možná někdo dobře omráčí, ale skutečnost, že jdou na porážku ví dopředu hoodně dlouho.
Jinak Tvé příspěvky k tomuto tématu jsou ve stylu fanatických ekologů, feministek apod...
Přidané 20.05.2013 14:10
Hmm, a podle čeho jsi teď zjistil, že na horní straně rukavic je hovězí kůže, když v produktovém listu máme napsané že vrchní materiál je goatskin, tedy kozinka nikoliv hovězina a to platí o všech dalších rukavicích Stadler
Přidané 20.05.2013 14:18
Presně tak exkurze na jatka by ti asi otevŕela oči :-) ale na porážku tě jen tak nepusti. Podle mně , pokud ten velbloud zil v klidu "na poušti" a mel alespon relativní svobodu tak je na tom pořád 10x líp než u nás průmyslově vyrobená kráva na granulích - ja kdybych měl na výběr mezi velbloudem v pakistánu a smrt podřiznutím a nebo kravou v kravíně a "humalní" smrt, vyberu si rozhodně toho velblouda
PS: jedním z krásných ukázek "zparchantění" civilizací je rešení podobných iiičovin , ale to že milioni lidi mají horší život (i smrt! ) než obě výše uvedený zvířada dohromady to už k tvému civilizačnímu útlocitu očividně neprorazí, proč taky když si plně zaměstnaný řešením jakou kůži máš na rukavicích
jeste jsem si dal praci a nasel ti skolici video :-)) od 9:15 cca http://nahnoji.cz/watch_video.php?v=8S7SDK53S6D6
Upravil milanek dne 20.05.2013 15:11
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Přidané 20.05.2013 14:23
Mám kalhoty made in italy ale je tam kůže- můžu v tom bezpečně jezdit?
Bunda je textilní made in china takže tam se nebojim.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Přidané 20.05.2013 14:30
Pane bože, zastřelte ho už někdo, ale prosím napřed omráčit
Já tak citlivej nejsem. Když si mám vybrat, zda odrat svojí kůži a nebo kůži umučeného , týraného, homosexuálního gender halal popraveného koťátka, ze kterého by byla vyrobena dostatečná ochrana mé maličkosti - naprosto bezostyšně volím mrtvé koťátko. Cizí kůže nebolí víme?
Musím konstatovat, že se nejen nám, ale i Hicksovi daří dobře. Co dobře, přímo výtečně, bo máme čas se zabývat hovadinama. Když člověk většinu času ztratí snahou přežít, neřeší ptákoviny.
Ta paralela se starým Římem je až bolestná.
Homodějové jsou v kurzu, barbaři se tlačí a plebs má své hry.
Upravil Medik dne 20.05.2013 14:32
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Přidané 20.05.2013 18:44
milanek napsal:
Presně tak exkurze na jatka by ti asi otevŕela oči :-) ale na porážku tě jen tak nepusti. Podle mně , pokud ten velbloud zil v klidu "na poušti" a mel alespon relativní svobodu tak je na tom pořád 10x líp než u nás průmyslově vyrobená kráva na granulích - ja kdybych měl na výběr mezi velbloudem v pakistánu a smrt podřiznutím a nebo kravou v kravíně a "humalní" smrt, vyberu si rozhodně toho velblouda
PS: jedním z krásných ukázek "zparchantění" civilizací je rešení podobných iiičovin , ale to že milioni lidi mají horší život (i smrt! ) než obě výše uvedený zvířada dohromady to už k tvému civilizačnímu útlocitu očividně neprorazí, proč taky když si plně zaměstnaný řešením jakou kůži máš na rukavicích
jeste jsem si dal praci a nasel ti skolici video :-)) od 9:15 cca http://nahnoji.cz/watch_video.php?v=8S7SDK53S6D6
sorry ale je vidět že jsi dnešní velkochovy neviděl a nevíš o čem píšeš;můžu tě ubezpečit že krávy ve velkochovech se mnohdy mají lépe než někteří lidé pod mosty na papundeklech popř umírající před špitálem jen proto že nemají na zdr.pojištění -nezřídka ne vlastní vinou -ale to nikoho už nevzrušuje ale když trpí zvíře tak je halo (nehájím týrání zvířat a těm co to dělají patří přinejmenším nakopat) krmení pro zvířata -věřte nebo ne má možná přísnější normy než potraviny pro lidi,stáje vybavené žaluziemi (system větrání) ventilátory jaké bývají v jídelnách,rosiče ke zvlhčování vzduchu ,drbátka(kartáře o které se krávy můžou otírat a volné ustájení to není sci-fi ale realita dnes běžná
Takže prosím vás suďme jen to co alespoń trochu známe
Upravil kim dne 20.05.2013 18:45
Přidané 20.05.2013 18:50
TOLI napsal:
Mám kalhoty made in italy ale je tam kůže- můžu v tom bezpečně jezdit?
Bunda je textilní made in china takže tam se nebojim.
Jak si mužeš dovolit jezdit v bundě,kterou v Číně šijí zotročené děti za krutých podmínek.Že ti není hanba.
Upravil Kasak dne 20.05.2013 18:51
Když je hlad,je i husa dobrá.
Přidané 20.05.2013 19:01
...
ted nestiham odepisovat, ale dnesni vecer, BUDE DLOUHY
17 cm
Přidané 20.05.2013 22:49
kim napsal:
milanek napsal:
mluvíš o standardu, nebo o špičkovejch chovech?
nevyjadrujes se ke stavu na jatkach
možná už je to jinak, 15 let jsem v provozu nebyl, ale co jsem viděl tehdy byla hruza
sorry ale je vidět že jsi dnešní velkochovy neviděl a nevíš o čem píšeš;můžu tě ubezpečit že krávy ve velkochovech se mnohdy mají lépe než někteří lidé pod mosty na papundeklech popř umírající před špitálem jen proto že nemají na zdr.pojištění -nezřídka ne vlastní vinou -ale to nikoho už nevzrušuje ale když trpí zvíře tak je halo (nehájím týrání zvířat a těm co to dělají patří přinejmenším nakopat) krmení pro zvířata -věřte nebo ne má možná přísnější normy než potraviny pro lidi,stáje vybavené žaluziemi (system větrání) ventilátory jaké bývají v jídelnách,rosiče ke zvlhčování vzduchu ,drbátka(kartáře o které se krávy můžou otírat a volné ustájení to není sci-fi ale realita dnes běžná
Takže prosím vás suďme jen to co alespoń trochu známe
Přidané 20.05.2013 23:11
Hicks: proč jsi s tímhle tématem nepřišel v zimě? Bylo by to ideální a měl bych čas se tomu věnovat
Tak tě snad na dobrou noc potěsí obrázek jehněčího, které bylo 100% poražené jak říkáš ty "rituálně". Každopádně chutnalo to skvostně
To je jediný případ, kdy opravdu vím, že jde o takhle poražené zvíře. Kůži na botách, sedlech, oblečení, rukavicích, obalech na brýle, hlavicích řadicích pák, potažení volantů, pouzdrech na telefony, peněženkách, páscích do kalhot, sedadlech aut, aktovkách a stovkách dalších věcí - neřeším. Někdo možná ze zásady řeší takové věci ale kdybych měl zkoumat, jakého původu je dřevo v tužce, kterou si píšu poznámky a jestli náhodou není z lesa, který byl kvůli tomu zničený, tak bych nedělal nic jiného.
P. S. Škoda že jsi nezůstal na promítání z Maroka, měl jsem tam pár pěkných fotek ovarových hlav různých zvířat a fotky kamarádů, jak se tím cpou a jak jim to chutná. Všechny byly 100% poražené podříznutím a tedy "nebezpečné". Ovar nejím, takže jsem si dával keftu stejného původu a nestydím se za to.
Chápu ale některé tvoje argumenty a logicky - pokud u nás máme ledničky a maso z města do města vozíme v chladicích boxech, tak třeba není až tak kritické, aby bylo zbavené krve aby se v "chladu" ve stínu, kde je +35C nekazilo. Nemám čas hledat na internetu nějaké články, první co jsem našel jsem ti napsal a pochopitelně - hned obvinění z manipulace s důkazy a jánevímco. Ty tím asi žiješ, což jsem netušil, takže ti nabízím - stav se, vezmi ty rukavice ať jsou v jakémkoliv stavu, já ti vrátím plnou částku a tím to považuju za vyřízené.
Výrobce jsem upozornil, že pro určitou část zákazníků z ČR je evidentně problém používat usně původem ze zemí jako Pákistán, Uzbekistán, Indonézie a většiny zemí Afriky a snad tím přispěju k omezení podpory teroristů. Udělal jsem pro to maximum a mám z toho dobrý pocit. Stačí?