Jak se blíží letní měsíce, tak to kolem sebe zase pozoruju, každej to řeší.
Ať se podívám kamkoliv, neslyším žádný jiný sny než moře.
Nevím, jestli jsem proste divnej jen já, ale představa narvaný pláže je pro mě smrtící, radši bych dovolenou strávil doma grilováním.
Dokážu si představit najít si někde u moře osamocenou pláž a tam nějaký čas strávit, ale to, co všechny kolem mě hrozně láká mě vyloženě děsí. A ještě strávit na jednom místě tejden, jen se válet a mít pauzu jen na oběd..
Každej hotel má svých pár metrů pláže, tam se všichni škatulkujou a o metr vedle je skoro zákaz. Prostě tomu nějak nerozumím.
Jak jste na tom?
Upravil Alda dne 24.05.2013 13:50
Jsem na tom uplne stejne jako ty, nastesti moje partnerka take. Zajimavy, ze driv mi to tolik nevadilo a mam za sebou valejici se dovolene, ale poslednich cca 5 let uz to mame jinak. Chceme neco videt, neco zazit a ne se valet na plazi,nebo travit dovolenou v hotelovem komplexu. Ale pravda vetsinou jeden-dva dny se taky nekde valime at uz nejaky jezero,nebo more podle toho kde jsme.Zbytek spis takovej poznavaci a na vlastni pest.
Ja podobnou dovcu zazil za celej zivot 4x. Poprvy me to hrozne vydesilo, kdyz jsem v Egypte zjistil, ze jsem fakt vazanej na par metru plaze, kousek more a vylozene hotelovej komplex. To bylo priserny. K tomu ta hromada topinek, ktery tam lezely od rana do vecera. Pak 2x Chorvatsko autem s partou, to docela slo, protoze jsme meli nejaky vylety, chlastani a tak no a naposledy vloni Turecko s polovickou. To docela slo, super hotel, super jidlo, dost slusna plaz asi 300m od hotelu (tam se moc lidem nechtelo tak nebyla natriskana) a hlavne jsme taky zvladli nejaky ty vylety, ale myslim ze i tak mam na chvili vybrano. Slo to ale za Banat bych stejne nemenil.
Jako dospělej jsem to zažil jenom jednou - Chorvatsko s rodinou a vím co nechci
Momentálně ideální dovolená? Hupsnem na Bobše a udáme směr. Večer slezem a někde u pivka/vína koukem, kam pojedeme zítra. Taky jsme se sekli 2 dny u moře, bo se nám tam líbilo, ale třetí den už jsme byli zase jinde Myslím, že být na jednom místě déle lze, pokud se z něho dá a je kam zajet (zajít). Topinka na pláži a nebo barová okrasa mě nebere. Topinkovat stejně nemůžu, protože rudnu a než u moře na bar, raději na Žižkaperk na plzničku.
Jo a přesně za týden odjezd - dva pánové na dvou strojích. Předběžný plán: jih, jihovýchod, východ. Podle počasí Vzdálený plán, objet kopce v Rumunsku. Na mapě připomínají rohlík a rohlíky já rád. Ale třeba budem v Srbsku. Co já vím?
Upravil Medik dne 24.05.2013 14:33
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Alda napsal:
Nevím, jestli jsem proste divnej jen já, ale představa narvaný pláže je pro mě smrtící, radši bych dovolenou strávil doma grilováním.
Dokážu si představit najít si někde u moře osamocenou pláž a tam nějaký čas strávit, ale to, co všechny kolem mě hrozně láká mě vyloženě děsí. A ještě strávit na jednom místě tejden, jen se válet a mít pauzu jen na oběd..
Každej hotel má svých pár metrů pláže, tam se všichni škatulkujou a o metr vedle je skoro zákaz. Prostě tomu nějak nerozumím.
Jak jste na tom?
Já jsem na tom špatně, není čas
Jinak jsi ještě zapomněl na to, že lidi jezdí k moři, aby se pak koupali u hotelu v bazénu
Já rád cestuju na motorce, děti a žena milují moře. Já nesnáším hotely a hotelové pláže, tak jezdíme na odlehlá místa s ubytováním v soukromí. Jelikož nenávidím bohapusté ležení na pláži, tak jsem pořídil motorový člun a lašujeme kolem pobřeží, po přilehlých ostrovech a užíváme si pláží z břehu nepřístupných. Vodní lyže a tahadla jsou taky dobrá zábava. Takto se dá 10-14 dní v pohodě vydržet. Nedávno jsem si ještě udělal papíry na jachty, a to je úplná nádhera. Každý den spíš v jiné zátoce, když chceš, tak se koupeš, když chceš tak pluješ jinam, objevuješ nová místa, podobné jak cestování na motorce, tady můžeš vzít sebou i děti. A na mašině cestuju s kamarádem na jaře a na podzim.
Nenávidím dovolené typu all inclusive, hotelový komplex atd.
Toš tak.
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
Přesně jak píšete ... teď jedeme na jachtu do Chorvatska ... jak líše Libor, každý den jinde, koupeš se kde chceš, děláš co chceš.
A stejně jako ostatní, nesnáším hotely, opékání na pláži ... Taky mi není jasný co na tom 3/4 národa vidí. Nicméně každému co ho baví ...
Ideální dovolenka je pro mě celej tejden kroutit zatáčky v alpách atd. Každej den samozřejmě na jiným kopci. Topinkování nesnáším - je to nuda, to můžu doma ležet na zahradě a nemusím utrácet lovásky za cestu na jih...
GSA 1250 Rallye 2024
jo,jenomže pak přííde ta pani,co se mnou bydlí a řekne my chceme k moři,takže jsem vymyslel cestu na motorkách s bráchou do MNE a ženský s dětmi autem,tam se sejdeme,vykoupeme a budeme jezdit co to půjde.
oranžová dvanáctka
Předesílám, že manželka na motorku nechce. Prý musí někdo přežít.
1. Odeslat děti na tábor aspoň na 14 dnů
2. Koupit manželce letenku (když prudí jednosměrnou) do cílové destinace (letos Geneve) na max. 3 dny a plnit bez odmlouvání přání polovičky v cílové destinaci (to se dá vydržet)
3. Dát si min. týden náskok a vyrazit do cílové destinace přes hory a údolí.
Ideální rodinná dovolená bez dětí. Už jsme takhle absolvovali Řím, Sardinii, Korsiku, Benátky, Marseille, pevnosti kolem Trenta. Naprostá všestranná spokojenost.
Následuje pobytovka s dětmi u moře, aby měli "prázdninové zážitky" a užili si rodiče a rodiče děti.
Upravil Ivanhoe dne 24.05.2013 20:59
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Hledám místa kde se zašiju nebo kde jsou jen domorodci - hledá se čím dál hůř.. Jinak doporučuji Chorvatsko na podzim, na moto jsem navštívil jednou konec září, jednou konec října - ten klid a pohoda Všiml jsem si že mimo sezonu jde i na místech kde by to jinak nešlo free kempovat - nikdo neprudí a nepřipadáš si blbě. Pro rodinu se mě líbí sajda a žena ví že ví s kým žije, takže mě na jaře sama posílá vyměnit olej, bo ví že musím.
Upravil mahomaho dne 25.05.2013 07:34
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
LiborJ napsal:
Já rád cestuju na motorce, děti a žena milují moře. Já nesnáším hotely a hotelové pláže, tak jezdíme na odlehlá místa s ubytováním v soukromí. Jelikož nenávidím bohapusté ležení na pláži, tak jsem pořídil motorový člun a lašujeme kolem pobřeží, po přilehlých ostrovech a užíváme si pláží z břehu nepřístupných. Vodní lyže a tahadla jsou taky dobrá zábava. Takto se dá 10-14 dní v pohodě vydržet. Nedávno jsem si ještě udělal papíry na jachty, a to je úplná nádhera. Každý den spíš v jiné zátoce, když chceš, tak se koupeš, když chceš tak pluješ jinam, objevuješ nová místa, podobné jak cestování na motorce, tady můžeš vzít sebou i děti. A na mašině cestuju s kamarádem na jaře a na podzim.
Nenávidím dovolené typu all inclusive, hotelový komplex atd.
Toš tak.
Takhle nejak bych si to dokazal predstavit taky, akorat mi chybi ten clun a navic nevim, jak bych ho na motorce odvezl k mori
Ale jo, takovou dovcu si predstavit dokazu
Alda napsal:
Jak jste na tom?
Nemáš kontakt na tu blondýnu v popředí, co si upravuje drdol ? Dík...
Upravil bluesbery dne 25.05.2013 12:46
Mam to letos skoro stejne jak Yvanhoe,deti na skole v prirode a ja se zenou na 10dni Chorvatsko ale jedeme oba na motorce.
K tomu clunu...minule jsme v HR videli ctyrkolku z Ceska a typek za ni mel vlek se skutrem
A je tez pravda ze dovolena s lodi dostane jinej rozmer, jezdime s lodi uz 4roky porad do Drasnic a ty vylety na protejsi ostrovy jsou super!
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Alda napsal:
Yvanhoe napsal:
Předesílám, že manželka na motorku nechce. Prý musí někdo přežít.
1. Odeslat děti na tábor aspoň na 14 dnů
2. Koupit manželce letenku (když prudí jednosměrnou) do cílové destinace (letos Geneve) na max. 3 dny a plnit bez odmlouvání přání polovičky v cílové destinaci (to se dá vydržet)
3. Dát si min. týden náskok a vyrazit do cílové destinace přes hory a údolí.
......
Následuje pobytovka s dětmi u moře, aby měli "prázdninové zážitky" a užili si rodiče a rodiče děti.
Tenhle návod vypadá celkem schůdně
Jednou ročně jezdím k moři hlavně k vůli dětem. Pěkně 2-3 dny před odjezdem zajistím apaqrtmán a pak vše řešíme až na místě. Nic dlouho dopředu a žádné Egypty a super areály...jednou stačilo.
Moře je povinná část a pak je teprve sladká odměna, motorka, řeky, parta, cestování za nosem... to je zas moje....
V zimě se topinkování na pláži nebráním (ale rozhodně ne na takové jak na zmiňovaných fotkách), aspoň to přeruší tu zimní depku. No a v létě někam za dobrodružstvím autem nebo na motorce... A ještě každý rok prožít týden v alpských zatáčkách jako bonus bez drahé polovičky
HP2 Enduro http://www.motork...?mid=58357