chtěl bych se zeptat, jakou kdo máte podlahu v garáži/dílně a jaké jsou s tím povrchem zkušenosti, případně co by jste doporučili a co určitě ne. Jde mi o to, aby byl povrch odolný vůči vodě a soli co přes noc steče z auta(+ asi vyspádovat a kanálek) a nějaký drobý dílenský provoz, jiskry od flexy a svářečky + odolnost vůči běžným chemikáliím - olej, nafta, benzín...Díky za návhy
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Beton a pořádnej potěr. Pěkně hladkej a tvrdej. Nevýhoda - když je to mokré, klouže to, rozleješ olej a už tam zůstane mapa - je to krapet nasákavé. Výhoda: snadná údržba a možnost posunů okolečkovaných stojanů atd. Snadná oprava případných poškození.Když něco spadne, jde to najít.
Tam, kde řežu a atd je dobrá na tom potěru dřevotřísková deska. Když se poničí, projde komínem a pořídí se další.
Dlažba taky není špatná, ale spáry jsou problém a kolikrát si kus odštípneš, když ti třeba uletí kladivo. Sehnat dobrou, problém, opravitelnost k prdu.
Viděl jsem v garáži lino. To je skvělé, dobré na údržbu, když něco spadne, tak se hned kus neodštípne, nenasaje ti to do sebe oleje aj., ale zase se na tom nedá svářet a tak nějak pracovat s teplem a ostrými předměty.
Taky je možný potěr pryskyřicí nebo nějakým takovým sajrajtem a dáš do něj trošku jemného písku a už to ani neklouže. Ale já to nemám rád. Podlahu to uzavře jak igelit, taky se to umí poškodit.............no a na poctivej cementovej potěr taky může aplikovat jemný píseček a odstranit jehio klouzavost. Po zkušenostech uvažuji i co mě bude stát případná likvidace a pryskyřice je v podstatě nebezpečný odpad.
Můj sen je velká garáž, kterou si odzónuji dle preferovaných činností a tím upravím i povrchy.
Ovšem to jsou jen sny.
Upravil Medik dne 31.05.2013 08:49
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
vybetonovat a pak zalit takovym sajrajtem, kterej je podobnej plastu. Mame to na dilne kde to odolava desitkam tun a ja to mam v garazi
Podivam se jak se to jmenuje a dam vedet...
Labus01 napsal:
vybetonovat a pak zalit takovym sajrajtem, kterej je podobnej plastu. Mame to na dilne kde to odolava desitkam tun a ja to mam v garazi
Podivam se jak se to jmenuje a dam vedet...
To zní zajímavě.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
tyjo, tak ted nemuzu najit jak se to jmenovalo, ale delala to firma Deltaflor spol. s r.o. Byla to nejaka polyuretanova synteticka pryskyrice a takova mala slupicka jim trvala asi tyden. Po pul roce to porad vypada jako novy a je to opravdu odolny. Za tyden az budu v kanclu tak muzu zjistit i cenu za metr...
Taky jsem dlouho vybiral, puvodne jsem chtel dlazbu pac to mam u baraku, ale v zime klouze a kladivem ji rozbiju. Rozhodl jsem se pro nejakej ten poter navrch je pryskyrice s trochou pisku. Videl jsem to a zdalo se mi to celkem idealni. Budou mi to delat cca za tyden, tak pak poreferuju.
Labus: zajímá mě to taky, dej vědět tu cenu...
Já teď řeším podlahu do takového přístavku a kamarád mi doporučil takové gumové čtverce od replastu. Metr vyjde asi na 180Kč ve dvojkový kvalitě, což je super cena. Ta podlaha pak i víc izoluje a zvládne to klidně i když hodíš na zem nějaké těžké kladivo. On má v garáži pryskyřici a třeba když dával motorku na centrál, tak mu to do ní udělalo vrypy.
Taky me to ceka, videl jsem to u kamarada, nejakou poly..pryskyrici se supinkami proti smekani, ale chteli za to 1000,-/m2. Odmitam mit v garazi podlahu drazsi jak v obyvaku, takze pujdu do neceho podobneho vlastnimi silami.
Ja to vyresil prebytkem zamkovky.Pravda, moje garaz je spise skladiste vseho mozneho,ale cena libova Dycha to,pripadna voda protece hned dolu pod sterk a drenaz.
I pád na hubu je pohyb kupředu
On to kupoval přímo v Plzni u výrobce. Má druhou nebo prostě nějakou horší kvalitu - barva desky není 100% černá ale sem tam je vidět žlutý nebo nějaký šmouhy, což je úplně jedno, protože normálně to vyšlo přes 300Kč/m2 a tohle bylo za 180Kč a v dílně nebo garáži je to úplně jedno.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak zkus prosím zjistit co by doporučovali do takové garáže/dílny/skladu za typ a jestli by měli něco levnějšího a jak se to pokládá, jestli se to nějak lepí nebo ne atd.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já bych šel do teracových dlaždic, když to budeš chtít levně tak se dají slušně sehnat třeba bazarové a odolají skoro všemu co je může na dílně potkat. U těch stěrek je znát každé škrábnutí a jak tu bylo psáno když na tom hodíš motorku na stojan tak to tam udělá díry, nehledě na to že je to technologicky určeno spíš na halu o 1000m2 než na garáž 6x6m.
TomasTT napsal:
Labus: zajímá mě to taky, dej vědět tu cenu...
Já teď řeším podlahu do takového přístavku a kamarád mi doporučil takové gumové čtverce od replastu. Metr vyjde asi na 180Kč ve dvojkový kvalitě, což je super cena. Ta podlaha pak i víc izoluje a zvládne to klidně i když hodíš na zem nějaké těžké kladivo. On má v garáži pryskyřici a třeba když dával motorku na centrál, tak mu to do ní udělalo vrypy.
Tohle dávali chlapi v dílně na podlahu, je to vyrobený z recyklovaných izolací kabelů. Musíš pod tím mít rovnej povrch a skládá se to vedle sebe jak puzzle ,má to zámky na jedný dlouhý a jedný krátký straně. Není problém na tom brousit a svářet.
Je to dobrý ale motorku bych na to na hlavní asi nestavěl to by nemuselo takový bodový zatížení vydržet.
Na podzim jsem měl stejný problém. Zedník mi poradil slinutou dlažbu. Koupil jsem ve slevě metr za 150,- Kč a zatím pohoda. Akorát spáry, co byly šedé, tak po naftě a oleji zčernaly. Jinak to nemá chybu - zatím. Za ty peníze - no nekup to...
Upravil hobr dne 31.05.2013 11:00
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
tak ta nase podlaha stala 920kc/m ale musite brat ze je to opravdu delany na desitky tun, takze tam nebyla 1mm slupicka, ktera staci do garaze... Neklouze to, dobre se to cisti a kdyz na to spadne hrebik a prejede ho kamion, tak se nezabori...