mám opakovaný problém s indikací stavu paliva na GSA 1200 r.v. 2008. Už mi to jednou opravovali, ale zase to špatně ukazuje. Mám ujeto od plné nádrže třeba 500km a pořád mi počítač ukazuje dojezd 250 km. Kontrolka rezervy nesvítí. Minulý týden jsem po ujetí 550 km natankoval 33l, což vypadá, že jsem dojel na výpary. Kontrolka nic a počítač ukazoval ještě 200 km. Prý je v nádrži nalepený nějaký pásek (místo plováku) a ten se asi odlepuje a potom leží někde u dna. Máte s tím někdo zkušenost ?
mám opakovaný problém s indikací stavu paliva na GSA 1200 r.v. 2008. Už mi to jednou opravovali, ale zase to špatně ukazuje. Mám ujeto od plné nádrže třeba 500km a pořád mi počítač ukazuje dojezd 250 km. Kontrolka rezervy nesvítí. Minulý týden jsem po ujetí 550 km natankoval 33l, což vypadá, že jsem dojel na výpary. Kontrolka nic a počítač ukazoval ještě 200 km. Prý je v nádrži nalepený nějaký pásek (místo plováku) a ten se asi odlepuje a potom leží někde u dna. Máte s tím někdo zkušenost ?
Garlic
nenechaval jsi moto stat delsi dobu s prazdnou nadrzi?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nic se ti neodlepuje. Snímací pásek je zapouzdřený v plastovém pouzdře. Není pro něj dobré, když je delší dobu "nezaplavený" palivem. Např. při zimní odstávce s poloprázdnou nebo prázdnou nádrží. Udělá se na něm takový zoxidovaný povlak. Při výměně za nový snímací pásek se někdy "chytne" hned a bez problému ukazuje, a někdy je potřeba udělat na diagnostice kalibraci, aby ukazoval správně.
Upravil Tonda dne 16.06.2013 22:13
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mám trochu jiný problém : při natankování plné nádrže dříve, se objevil na displeji údaj o novém dojezdu jen malou chvilku po natankování. Teď to po natankování přičítá od původní hodnoty dojezdu po jednom km.. ! Třeba i 15 - 20 min, prostě než napočítá do 600..
Ahoj.
Nejsem si vědom, že bych nechal nádrž poloprázdnou déle než měsíc. Přes zimu vždy dotankuji plnou. Budu to dávat na garančku ( zatím mám ujeto 30000 km), tak to nechám vyměnit. Díky za rady. Garlic
bluesbery napsal:
Mám trochu jiný problém : při natankování plné nádrže dříve, se objevil na displeji údaj o novém dojezdu jen malou chvilku po natankování. Teď to po natankování přičítá od původní hodnoty dojezdu po jednom km.. ! Třeba i 15 - 20 min, prostě než napočítá do 600..
To samé mi to dělá taky, už jsem to reklamoval v Renocaru v Brně. Vyměnili údajně plovák (už nemám pásek) a dělá to pořád... Nebo se na to proste vysr..i. Zajímalo by mě, čím to je, na nové to chodilo hned a dobře a toto se stalo jednou za čas, teď už každou nádrž.
Upravil TomVS dne 16.06.2013 22:30
Na podzim jsem měl problém s ukazatelem paliva na 12gsa 10'. Napsal jsem do BMW Chemnitz a po odeslání skenů TP a servisky slíbili, že zařídí výměnu zdarma. Po kontrole zjistili, že je vše ok až na "konektor", který někdo prostříknul tlakovou vodou. Prisambohu že já ne. Nakonec BMW alarm + "pořešení ukazatele" za 316€ a hodně slušnej přístup. Jinak jezdím do Václav u Rakovníka. Tam je vždycky dobře.
Macek01 napsal:
Mam stejnej problem a pokud to neni v zaruce, tak se na to vykasli, tohle je bohuzel vlastnost :-(. Kazda oprava je vzdy docasna.
Zlatej kohout u Jááwy :-)
No což držák a tři litranky do kanystru ,je vystarano .a dobře to vypadá :-D
Výhoda Gs o proti silniční konkurenci
Piju a kouřím za West UPS Bohemia
Macek01 napsal:
Mam stejnej problem a pokud to neni v zaruce, tak se na to vykasli, tohle je bohuzel vlastnost :-(. Kazda oprava je vzdy docasna.
Zlatej kohout u Jááwy :-)
No což držák a tři litranky do kanystru ,je vystarano .a dobře to vypadá :-D
Výhoda Gs o proti silniční konkurenci
Presne tak :-), clovek stejne vi kolik najede na nadrz a palivomer je spis orientacni vec. Ja vzdycky po ujeti 500km proste tankuju. A kanystrik je nejlepsi zaloha :-).
Nevytahuju jen říkám a třeba to pomuže vícero lidem.. muže to bejt jen softem ale sam tomu moc nevěřím.Mě to dělá od nové
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Tak ja ti na rovinu reknu ze softem to pomuze cca 50/50..spis min..
vytahovani jsem myslel to, ze to mas zadarmo. Ale jestli to pomuze zadarmo vic lidem tak se velmi omlouvam..
Upravil jezek dne 12.12.2013 09:22
bluesbery napsal:
Mě tohle dělá taky,ale JENOM když natankuju dřív,než mám rozsvícenou rezervu.Pokud natankuju až svítí,tak se to ukáže chvilku po otočení klíčkem hned na plný hodnotě km.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Nazdar vsetci. Nedavno som kupil gs 2008, kde je tiez tento problem. Na webe som nasiel tento sposob opravy : http://advrider.c...tcount=253
Skusal to uz tu niekto ? Dik.
Upravil Wyrus dne 13.12.2013 11:11
bluesbery napsal:
Mě tohle dělá taky,ale JENOM když natankuju dřív,než mám rozsvícenou rezervu.Pokud natankuju až svítí,tak se to ukáže chvilku po otočení klíčkem hned na plný hodnotě km.
Mám to taky tak
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Wyrus napsal:
Nazdar vsetci. Nedavno som kupil gs 2008, kde je tiez tento problem. Na webe som nasiel tento sposob opravy : http://advrider.c...tcount=253
Skusal to uz tu niekto ? Dik.
Myslím že ne, dotyčný měl opačný problém, měl v nádrži palivo ale ukazatel hlásil že je bez paliva.
Píše o přerušeném měřícím pásku, který opravuje pomocí velmi vysokého napětí.
Já když byl posledně v CarTecu v Ostravě a stěžoval si na to (mi když zahlásí fuel ujedu už jen tak max 3 km) říkal mi technik, že mám příště přijet s co nejmenším množstvím paliva a že se to pokusí zkalibrovat, dává tomu prý tak 50% šanci
Ja som myslel, ze ten elektricky sok "preberie" ten pasik, ci uz ukazuje malo, vela alebo spatne mnozstvo paliva. mne ukazuje stale rezervu. tak mozno by to slo.