co byste mi doporucili na komunikaci za jizdy se spolujezdcem? Jaky typ? jedeme s manzelkou na delsi cestu a chtel bych s ni za jizdy komunikovat skrz nejaky intercom/sluchatka, atd.
co byste mi doporucili na komunikaci za jizdy se spolujezdcem? Jaky typ? jedeme s manzelkou na delsi cestu a chtel bych s ni za jizdy komunikovat skrz nejaky intercom/sluchatka, atd.
Dik!
Michal
pokud nechces setrit, kup F5ky.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já mám F4 rok a půl, táta cca rok a bez problémů... je fakt, že někdy je škoda, že nejde připojit 3-tí a další motorka... ale pro naše účely je to fajn (dvě motorky, každý si posloucháme svojí hudbu z mobilu a když chcem něco druhému říct, tak se spojíme a řekneme si to...)... a dneska stojí tuším kolem 3000,- kus...
Proste jsou trochu vachrlaty a citlivy na manipulaci. Je treba to delat obema rukama, pomalu, nekyvat, zase moc nezatlacovat silou.... Jinak odchazi do vecnych lovist...
Mne uz jich odeslo nekolik a to si davam pozor, dluzno dodat, ze se to ale vzdy vyresilo briskni reklamaci.
F5 ma sice konektor stejny, ale ma uz tam nejaky vodici listy, proste tomu lehce pomohli.
Nicmene ze vsech ostatnich hledisek je interphone jasna spicka, takze nema smysl s tim laborovat a vymyslet alternativy. Jen si davat pozor a trochu s tim pocitat, na dofcu treba vozit nahradni headset, kdyz si chces bejt 100%jistej...
Navic je to vsechno kompatibilni a maji je skoro vsichni, takze neni problem ani kdyz se bude potreba propojit s nekym jinym.
Maiali nel Fango!
morabo napsal:
Proste jsou trochu vachrlaty a citlivy na manipulaci. Je treba to delat obema rukama, pomalu, nekyvat, zase moc nezatlacovat silou.... Jinak odchazi do vecnych lovist...
Mne uz jich odeslo nekolik a to si davam pozor, dluzno dodat, ze se to ale vzdy vyresilo briskni reklamaci.
F5 ma sice konektor stejny, ale ma uz tam nejaky vodici listy, proste tomu lehce pomohli.
Nicmene ze vsech ostatnich hledisek je interphone jasna spicka, takze nema smysl s tim laborovat a vymyslet alternativy. Jen si davat pozor a trochu s tim pocitat, na dofcu treba vozit nahradni headset, kdyz si chces bejt 100%jistej...
Navic je to vsechno kompatibilni a maji je skoro vsichni, takze neni problem ani kdyz se bude potreba propojit s nekym jinym.
super, diky moc za vysvetleni - v tomto pripade si myslim ze priplatit 2.5k a koupit tu 5ku dava smysl .. diky!
michalky napsal:
Ohledne toho Interphone F5 XT, Interphone F5 S ... nemuzu nejak najit rozdil, ale asi tam bude kdyz jsou to dve rozdilne SKUs ... vite?
... Novinkou je využití integrovaného 3.5mm jack konektoru v těle přístroje pro nabíjení - namísto nabíjení systémovým konektorem. Díky tomu je možné nabíjet interkom i za jízdy za provozu - protože při nabíjení není potřeba odpojovat sluchátka a mikrofon, což také výrazně zvyšuje životnost sluchátkového kabelu, protože pro nabíjení (i doma) není potřeba vůbec interkom odpojovat z přilby - jen odklopíte gumovou krytku 3.5mm konektoru a zapojíte nabíjecí kabel do USB zásuvky....
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
nabíjení, nabíjení a zase nabíjení.. o čem to všichni mluvíte?? to neznám..
přesně tak.. všichni co chtěl ten přiblblej modrej zub mají Interphone a všichni co chtěj mít klid a poslouchat ve výborné kvlitě mají Starcom.. Jen upozorňuju, že na kabely si zvykneš rychleji než na neustálý dobíjení helem..
Upravil jezek dne 01.07.2013 12:33
jezek napsal:
A pokud chceš mít klid a neresit pořád nesmyslné nabíjení kup Starcom.. taky ho mají skoro všichni..
Skoro všichni mají Interphone a skoro všichni mají Starcom. To sou teda počty...
Myslím že to bylo myšleno "v oblasti kabelových interkomů".
Pokud interkom "drátový" tak dneska je starcom asi světová jednička. Pokud bezdrátový, tak mírně vede Scala před Interphonem ale je to údaj z loňského podzimu a rozdíl byl asi 3.5% ale ty údaje už můžou být dneska jiné, protože ze scaly odešlo několik klíčových lidí do Interphone a přetáhli k nim své velké zákazníky..
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jezek napsal:
nabíjení, nabíjení a zase nabíjení.. o čem to všichni mluvíte?? to neznám..
přesně tak.. všichni co chtěl ten přiblblej modrej zub mají Interphone a všichni co chtěj mít klid a poslouchat ve výborné kvlitě mají Starcom.. Jen upozorňuju, že na kabely si zvykneš rychleji než na neustálý dobíjení helem..
Měl jsem kabelové interkomy asi 7 let a NIKDY bych se už ke kabelu nevrátil. Ano, nemusíš nic nabíjet ale když interkom vydrží 8 nebo 10h provozu a dá se dobíjet za provozu, tak to není potřeba řešit. Ale taky neřeším neustále utrhané kabely když spolujezdkyně zapomněla odpojit helmu a utrhla kabel z konektoru. Tuhle situaci jsem zažil třeba 10x a na dovolené to obvykle opravit nejde. No a návrat k vysílačce pro moto-moto -> nikdy! Jak si zvykneš na full duplex, tak není cesta zpátky. Navíc žádný kabelový interkom který jsem měl, neuměl přeskakovat písničky v playlistu a zastavovat a pouštět hudbu, což je na BT dneska standard. Nejspíš to i ty kabelové dneska umí taky ale proč pak mít kabel do helmy?
Já používám Starcom. Má pro mě dvě hlavní výhody:
1) Nedobíjím. To, že mi vydrží bluetooth sada 10 hodin je hezký, ale pořád je to málo. Znamená to každý den dobíjet večer z motorky, hledat zásuvku. Když jsem měl kdysi BT HF, tak jsem se vracel z Řecka. Jel jsem 22 hodin a interkom prostě přestal fungovat v osm večer a celou noc jsme byli potichu, protože baterka byla kaput.
2) Kvalita reprodukované hudby. To se nedá srovnat. To se musí slyšet
K tomu přeskakování písniček. Já hudbu prostě přehrávám z navigace. Mám to všechno krásně před sebou, dá se to napojit, není nic lehčího.
Kablík mi spolujezdec nikdy neurval. Asi jsem na ně pes a naučil jsem je to
přesně tak.. používám Starcom 9 let a za tu dobu mi spolujezdkyně utrhla kabel 2x za jednu cestu.. To jsem vyřešil výměnou.. Jednak kabelu a jednak osoby, která jej trhala.. Od té doby nic.. tzn. Za 9 let mám původní kabel a vše funguje.. Přehrávání písniček právě z Garmina takže přeskakování není problém a cože jsi to Tome psal o nabíjení za jízdy?? Tím chceš říct, že ti do toho interfouna vede kabel??