Zdravim vas, vim ze si myslite ze jsem magor sebevrah a ze chci byt jen namachrovany mlady ****ek. Ale odpuste si to prosim neni to predmetem diskuze.
Takze abych vysvetlil situaci.. je mi 20let pred dvema lety jsem delal ridicak a2,b. Aod te doby jsem na moto nejel.
Vim ze plno z vas mi napise "zkus 500 a uvidis je to neco jineho nez pincl.." ale nechci vypadat jako ucenec ktery apadl z nebe.. V autoskole jsem jezdil na suzuki gs500 myslim 45kw.. hned prvni jizdu(uposornuji, ze jsem nikdy na motorce predtim nesedel jen na babete) tak me vytahl do mesta a mezi mesto a asi po 5jizdach na dalnici. Ted si chci v zari dodelat A.. kde budu jezdit na 750ce.. no takze vlastne se chci zeptat chtel bych si pote koupit gsxr1000 vim ze to je uplne neco jineho a pro zacatecnika neco jako formule ale predcejenom mam par duvodu a argumentu
1. Kdyz clovek udela Bcko.a koupi so sve prvni auto nejakou m3 tak se v tom da taky jezdit uplne slusne ..
2. Nemam moc penez a chci jit k policii kde budu mit take malo takze si nedovedu predstavit ze budu mit penize koupit 500,750,1000 zvlaste kdyz mam auto a i o to se musim starat..
3. Rozhodne nechci nejak machrovat ci jezdit 250 ak silenec.. vim ze to cloveka laka ale i papiry mam rad pravda ze po case bych to chtel zkusit ale ne hned
4. Urcite nechci hned vytacet do 14k opet vim ze go laka a nerikam se to nikdy nezkusim ale zezacatku bych urcite jezdil kolem tech 5-6k nebo optimalni otacky..
Tak co myslite si, ze bych do toho mohl jit? Diky za vase nazory
ano myslím si že jsi magor, ale proto, že se se ptáš na Suzuki na BMW webu a ještě k tomu na sporta opět na webu o endurech.
takže jestli chceš radu odborníků na GSXR tak jsi tu správně :-)
Upravil Novej dne 12.07.2013 08:11
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Na motorkare nemuzu psat a cetl jsem tam tu diskuzi a tohle je snad tema jine nebo ne? Tak sem myslel, ze se tu resi i jine veci nez jen bmw endura.. ale tak se omlouvam..nechtel jsem nikoho urazit
Lukley napsal:
No dobre rozumne slusene odpovedi se asi nesockam.. chtl jsem vedet jfstli kdyz to vytocim na 5 tisic ze me to nezabije atp.,. Ale diky za reakce
Pokud se nad tím dovedeš zodpovědně zamyslet, tak jsi nepoložil rozumnou otázku. Co jsi čekal za odpovědi. Spíš jsem podezříval někoho ze zdejších členů, že si z nás dělá pr.del, ale ty jsi to asi fakt myslel vážně.
I když se podobných diskuzí neučastním, nikde, tak mi dovol můj názor.
Je bláhový myslet si, že s motorkou jako je GSXR budeš brblat 5 tis a ono se to bude chovat jako CB 500 z autoškoly. To je blbost! Nejde o maximální rychlosti v přímce, to umí jezdit kdejakej maniak, ale jde celkově o zvládnutí motorky jako takové.
Zkus si to raději postupně od nižších kubatur a třeba se i za pár let budeš radovat z jízdy na čemkoliv ať už to bude GSXR nebo GS.
Hodně štěstí!
Ahoj,
promiň, ale ve vší slušnosti, moc fundovaných odpovědí na tomto fóru nedostaneš.
Například já a odhaduji, že minimálně 75% lidí z tohoto fóra, na GSXRu nikdy neseděla. A GSo a GSXRo jsou tak ukrutně rozdílné motorky (i když tam v názvu mají obě to GS ), že Ti tu fakt těžko někdo poradí. Zkrátka špatné fórum pro tento dotaz.
R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX
Já bych souhlasil se servisakem...tj. kup si na co se cítíš...
Já osobně bych si supersport s takovým výkonem jako první moto nikdy nekoupil a raději se vyjezdil na něčem, co tě nebude tak lákat se na tom zabít. Už hodně let zpátky jsem jako na první moto jezdil na nějaké starší CBR 500 a i tu jsem po relativně krátké době odložil jako nebezpečnou zbraň pro začátečníka.
Helejď...třeba Já jsem přesedlal z Yuki 100 na R1150GS...ale měl jsem z ní respekt a řekl bych, že jsem vcelku rozumný mladý chalan... Né, že bych před tím na ničem nejezdil (CR500,TTR-600,měl jsem i čopříka 125... ) . Teď po třech letech se nebojím sednout na cokoliv (co doma máme tak R1-09 a ZRX1100 a i půjčené K1300R v Ga-Pa atd. ). Ale z autoškoly sednout na GSXR1000...no...to bych si zase asi nedal...říkám Ti, že 100% jí šudlat nebudeš...prostě za to budeš tahat...
Jestli jsi jako většina 20-ti letých co znám, že si umotají špázla a pak si jdou zajezdit...Bůh s Tebou...
Hele, ja než jsem BMW GS pochopil, jezdil jsem GSX 1400, ... ale ve 40-ti a více letech (od 15-ti fichtl, 17- Jawa 350 ..). Jsem rád, že jsem to přežil a tobě podobný nápady nedoporučuji. Máš všechny předpoklady dostat se do hlavních zpráv na Nově, to za prvé a za druhé, tahle země chytrý policajty potřebuje, tak si najdi pro začátek něco klidnějšího. Jo a objem není všechno
Hodně zdaru a moudrou volbu.....
Diky vsem! V autoskole budu mit 750 100kw tak uvidim ! myslim sj, ze tech 20kw uz zas takovej rapidni skok nebude no.. ale urcite uvidim co na te 750 pojedu ale diky za rychle reakce ) a ja nevim no ja to beru hlavne z pohledu financi neco jako nemusim umet s pocitacem ale radeji sj koupim lepsi vykonejsi(i kdyz tam nejde o zivot to si uvedomuji)..
Hele, jestli mas opravdu rozum tak bych se toho nebal, me na zacatku kazdej rozmlouval litrovej supersport tak jsem mel nejdriv neco slabsiho, nelituju, ale na i na litrovym supersportu se DA jezdit normalne, ALE myslim, ze nebudes vyjimka a velmi brzo za to zacnes tahat, proste nasadis helmu a mozek nejak vypadne. Pak se casto stane,ze te neco prekvapi a nezvladnes to, protoze mas malo zkusenosti a litr je opravdu pila kdyz za to beres, nervozni atd. Pomala jizda na supersportu je pomalu za trest, az kolem 140 to zacina bejt ve sve kuzi. Dobre to rozmysli. Da se to, pokud by jsi nejakej cas jezdil treba jen do 5 tis. otacek tak se neni ceho bat, aby jsi se naucil zatacet, zvladat brzdeni atd. staci pridat pri predjizdeni na prerusovany care ti ujede zadni kolo a je maler, to se proste stava.
Nemuzu rict, ze bych ti to ve dvaceti doporucil, casto je pak z toho krizek u silnice, bohuzel vlastni vinou a nezvladnutim motorky. Ono si za chvilku rikas, to nic neni, jede to normalne. Ano jede, ale staci moment a je vsechno jinak a z vlastni zkusenosti vim, ze udrzet se jezdit v klidu se moc neda, svadi to a svede te to uvidis. Jestli do toho pujdes, tak bud vazne opatrnej a to ne jen ze zacatku, to asi budes, ale nesmis si myslet,ze za mesic uz to mas v ruce pak prave prijde ta prekerka a bude maler.
Upravil brtnik dne 12.07.2013 09:15
Lukley tu situaci co popisuješ i s popisem osoby jsem zažil " némlich" úplně to stejný jen s rozdílem, že ten kluk už u firmy byl. Jako enduráka se mě ptal jestli jako první motorka je vhodná 9 ninja. Měl i stejný argumenty proč jo a proč ne. Tak jsem mu doporučil to stejný co je už skoro klišé při doporučování od zkušených motorkářů. Samozřejmě si ji koupil a úplně stejně tvrdil, že to nebude točit a že bude jezdit slušně. S kým budeš jezdit??? Myslíš, že kamarádi na supersportech budou jezdit do 5tis otáček než se to naučíš? No výsledek je takový, že najezdit spoustu asi 350km než ji složil v zatáčkách v obci. Takže max rychlost 60km/h nejel tedy jako magor, ale řekl to sám tyhle motorky jsou prostě něco jiného než naháče v autoškole a jejich ovládání má svá specifika. Motorku roštípal o obrubník a už na motorce nikdy nejel, protože jak píšeš ty neměl peníze tak chtěl ušetřit. Jinak si při výběru moto zjisti i náklady na provoz u sporta taky důležité info. Přeju hodně štěstí a správný výběr
BMW R 1150 GS
Velmi pekne napsane mockrat diky ..) ja psal, ze vjm ze to svadi atp.. ale jako uprimne jak koukam na videa a kdyz to vytoci na 15k a skoci to na zadni ver ze mam strach jen na to pomyslim, vim ze plnokrat si myslis ze uz to mas v ruce ale nemas.. jenze 2 roky jeDim denne autem a reknu ti jak sem mel mesic ridicak tak sem jezdil jak sulin 1x sem malem rozvil auto co mi pujcil pritel od mamky chvili potom sem mel svoje a ver ze me to preslo a jezdim "neslusne" jen tu u jedne fabriky vecer kde jsou asi 3km rovinkya o vikendech nic nejede..jinak jezdim uplne slusne jen kdyz specham tak na dalnici nekdy jedu rychleji.. jen me to hazardovani uz preslo navic chci ai motorku koupit za svoje gakze ji nebudu chtit rozstrelit.. no rozhodnu se az uvidim v autoskole tu 750
Jinak 60 do zatacky? No jako zalezi do jake ale do prudkych jezdim v aute treba i 40 no ale bez typu zatacky nemuzu rict jestli jel rychle nebo ne verim ze supersport je neco jineho ale myslim si, ze kdyz si koupis bugatti veyron, a nebudes jezdot jak **** a opravdu 50(i kdyz u yoho to snad nrjde ) tak nevidim duvod proc to "neuridit"jrb si myslim !! Nevim jestli to tak je.. ale rozumim co mi tim chcete rict a budu to brat pri vyberu v uvahu.. stejne ji budu kupovat nejdrive pristi rok takze treba zmenim nazor )
Edit: jinak taky de o finance ted si koupim nejakou 500-750 za 80 000 pojezfim s tim 5let ( dam x tisic do oprav) a za 5 let to prodam ca 20 000 a kde mam sehnat na jinou .. jakoze jelikoz chci byt policista je to pro me temer poslani tak nebudu mit hodne penez ..nastp. plat 13 000 za 5 let budu mit treba 18 000 ale proste takhle bych na to adi nenasetril navic za tu dobu bude treba dite takze si tu motorku nekoupim nikdy .. ne ja jrn ze to je gaky aspekt.. jeden..
Upravil Lukley dne 12.07.2013 09:48
Kámoš si po autoškole koupil GSR 600, po roce mu to přišlo málo a tak si koupil GSX-R 1000 Rizlu
Vydržela mu půl roku, u Dubé vylítnul ze zatáčky a napral to do protijedoucího kamionu.. Motorka na trsátka, kámoš to nějakým záhadným způsobem přežil s naraženým palcem u nohy..
Svádí to.. a pravděpodobně na tom nebudeš jezdit pomalu, hlavně si dávej bacha, ne každý bude mít takové štěstí jako on.
Lukley napsal:
.. stejne ji budu kupovat nejdrive pristi rok takze treba zmenim nazor )
Jestli máš čas, vyzkoušej si víc typů motorek a uvidíš, co ti bude sedět nejvíc. Třeba zjistíš, že požitek na GS je lepší než točit 15k na supersportu, že možnost vyjet na polňačku nebo i někam do terénu je taky super, že na motorce se dá taky cestovat atd. atd.....a třeba pak budeš správně i na tomto fóru
jinak taky de o finance ted si koupim nejakou 500-750 za 80 000 pojezfim s tim 5let ( dam x tisic do oprav) a za 5 let to prodam ca 20 000 a kde mam sehnat na jinou .. jakoze jelikoz chci byt policista je to pro me temer poslani tak nebudu mit hodne penez ..nastp. plat 13 000 za 5 let budu mit treba 18 000 ale proste takhle bych na to adi nenasetril navic za tu dobu bude treba dite takze si tu motorku nekoupim nikdy .. ne ja jrn ze to je gaky aspekt.. jeden..