becka napsal:
kup pořádnou sekeru, plivni si do dlaní a jdi na to. Uvidíš jakou z toho pak budeš mít radost
jo pokud clovek nema praci a X dalsich starosti, tak to je vyborny 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Určitě nechoď pod 8t, je to málo... Doma máme právě 8t a dubové špalky cca 50cm vysoké není problém i se suky... Brácha má taky 8t, tuším VARI (HONDA?) a je spokojený, my máme Scheppach HL800, taky 8t a naštípal jsem s ní loni asi 30 metrů buku a dubu bez problému.
A když sekeru, tak mohu doporučit jedině Fiskars...
Myslis ze tech 5t nestaci? Jde samozrejme o cenu, nechci vrazet do domaci hracky hromadu. Asi ani dreva nebude extra moc, nejsme moc doma a tak jede vetsinou plyn.
Alda napsal:
Myslis ze tech 5t nestaci? Jde samozrejme o cenu, nechci vrazet do domaci hracky hromadu. Asi ani dreva nebude extra moc, nejsme moc doma a tak jede vetsinou plyn.
Děda má nějakou střední třídu z Mountfieldu (naháněl spíš cenu) a na domácí štípání špalků o průměru 20-30cm o výšce 30-40cm v pohodě. Druhej děda má už pořádnou mašinu, kterou připojuje na hadice od traktoru a tam fakt štípe i traverzy.
Asi vážně záleží co s tím budeš dělat. Zeptal bych se nějakého lesáka nebo někde na pile. Prostě chlapů, který se dřevem dělají. Tam Ti nebudou cpát nějaký reklamní slogany a sliby.
Dej pak vědět, jak jsi pochodil.
A přidávám se k tomu, že když sekera, jedině Fiskars.
Mám doma docela maličkou ... něco jako tohle: http://www.lacina...a-na-drevo
A na to domácí štípání docela stačí. Dělám cca 40 cm špalíky a jde to bez problémů a vcelku snadno... navíc stojí pár korun.
Soused (holanďan) na všem krom aut šetří. Auto má Mercedes W123 300 TDT v plné výbavě (klima, servo, šíbr, v elektrice...). Takové auto v ČR jezdí, no, jedno Ale na zahradní technice a všem ostatním šetří. Já bych z toho zešílel, třeba křovinořez si koupil Hondu, ale tu nejslabší, která když najede na trochu vzrostlejší trávu, tak se zastaví, takže musíš se strunou jinam, tam ji co nejvíc rozjet a pak do té trávy pomalu najet. Se štípačkou to je podobný, hledat po milimetrech nejslabší část špalku, kterou klín projede, to by mě mrsklo. Vždyť štípačku máš i na úsporu času. Pro srovnání poslouží třeba čínskej vrcajk. Ano, odvede svou práci, ale až Ti klíč z bláta praskne při utahování a sedřeš si bříška, uvidíš jak s tím švihneš
Podle mě se na tomhle nevyplatí šetřit, akorát by Tě to štvalo, že jsi ušetřil při nákupu pár stovek, ale práce s tim je pak k vzteku...
Chimera> S tím vcelku nesouhlasím ... zrovna u takové štípačky. Taky nemáme buhvíjak drahou štípačku a práci odvedla vždy ... nikdy jsem nehledal nejspabsí místo a teda je fakt že používám jen ten klín co štípe na půlky, ten na čtvrtiny je na prd, protože je vyndavací a když to nedoštípne, zůstane ve dřevě .. Ale to je asi jediná vada na kráse. Jinak už něco naštípala a za 4000 co jsem jí tátovi kupoval ... pár metrů naštípala úplně v pohodě.
2 Alda: Počkej si na jaro, až bude kolo štěstí v Mountfieldu a vyber si tam nějakou vyšší třídu. Určitě si tam něco vytočíš. Pokud neřešíš dříví na tuto zimu, možná dobrá rada. Minimálně přes zimu si myslím, že půjdou ceny dolů a nové modely do skladů prodejců.
Chimera napsal:
Soused (holanďan) na všem krom aut šetří. Auto má Mercedes W123 300 TDT v plné výbavě (klima, servo, šíbr, v elektrice...). Takové auto v ČR jezdí, no, jedno Ale na zahradní technice a všem ostatním šetří. Já bych z toho zešílel, třeba křovinořez si koupil Hondu, ale tu nejslabší, která když najede na trochu vzrostlejší trávu, tak se zastaví, takže musíš se strunou jinam, tam ji co nejvíc rozjet a pak do té trávy pomalu najet. Se štípačkou to je podobný, hledat po milimetrech nejslabší část špalku, kterou klín projede, to by mě mrsklo. Vždyť štípačku máš i na úsporu času. Pro srovnání poslouží třeba čínskej vrcajk. Ano, odvede svou práci, ale až Ti klíč z bláta praskne při utahování a sedřeš si bříška, uvidíš jak s tím švihneš
Podle mě se na tomhle nevyplatí šetřit, akorát by Tě to štvalo, že jsi ušetřil při nákupu pár stovek, ale práce s tim je pak k vzteku...
Kdyby slo o tech par stovek, tak to neresim, jenze ceny levnych stipacek jsou kolem 5000 a pak az kolem 10ti.
xHackerM napsal:
2 Alda: Počkej si na jaro, až bude kolo štěstí v Mountfieldu a vyber si tam nějakou vyšší třídu. Určitě si tam něco vytočíš. Pokud neřešíš dříví na tuto zimu, možná dobrá rada. Minimálně přes zimu si myslím, že půjdou ceny dolů a nové modely do skladů prodejců.