Ahoj, dnes jsem se dal do výměny oleje, vše proběhlo hladce, ale když nastartuju tak to dělá takovej kovovej zvuk, řekl bych že odněkud z hlavy..oleje tam je přesně 2,3l tak nevím kde je chyba. Když lehce přidám plyn, tak bych řekl, že to už tolik neslyším, ale jakmile to padne do volnoběhu, cvaká to zas a celkem dost, nelíbí se mi to..nemá někdo zkušenost, nebo nápad, co jsem mohl udělat blbě? Předem díky
nekontroloval, mam ji cca 14 dní. jde o to, že těsně před výměnou jsem tu jezdil okolo baráku, abych trochu ohřál olej na výměnu a vše ok, vypustím, naleju novej a cvakám
Dřív se dělávalo, když už měl motor nejlepší léta za sebou a vydával různé zvuky tak aby se motorka prodala nalil se do ní o hodně hustčí olej než tam patří... Kupujícímu se řeklo, že je motorka po servise.. Ten pak celý rok jezdil a když pak šla motorka znovu na servis a dal se do ní olej správné viskozity vyskytly se tebou jmenované obtíže... prodávající tím byl zbaven odpovědnosti, jelikož uplynula zákonem stanovená lhůta pro reklamaci.. Ale nechci tě strašit, třeba je potřeba jen seřídit ventily a bude vše ok..
Rozumím, něco pravdy na tom může být, moto na to sice nevypadá, ale je to dovoz z Itálie, takže bůhví, kolik to má natočíno, nemáš šanci to vědět, pokud si ten stroj sám nekoupíš novej dneska se na to mrknu znovu, nemohl jsem kvůli tomu spát. tak se třeba probere.. a když ne, tak mrknu na ventily, každopádně díky
Na ventily určite mrkni a při tom vymontuj,omrkni a vyčisti napínák rozvoďáku, může být zaseknutý
Upravil Pete1427 dne 04.08.2013 12:00
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.
Panove co ma vymena oleje spolecneho s ventilovejma vulema? Povim vam to nic. Na dakaru jsou podlozky o velikosti dvojkoruny... ja bych to natocil a nechal probehnout bude malo tlakovanej napinak. Motor se maze pridej plyn rrosku proturuj a ono se to srovna.. pocitam ze jsi dal 10w 40 a dobre nasadil filtr..
Upravil servisak dne 04.08.2013 23:03
... servis a diagnostika BMW Motorrad
přes zimu když jsem měnil olej, tak jsem měl motor asi 3-4 měsíce bez oleje, kontroloval jsem co se dalo, no když jsem ho potom nastartoval, tak to mlátilo jak blbý, a zachvilku se to srovnalo, když jsem měnil poprvé což bylo vylít-nalít tak to taky chvilku dělalo trošku větší rány než obvykle, ale po chvilce se vždy zvuk srovnal do normálu , takže pokud jsi všechno dal správně, tak je to tím co psal Servisák
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Jasná věc, všechno v pořádku. Měl jsem to natočený už několikrát a i jsem to pak okolo garáže projížděl a stejný..dnes jsem k tomu přišel, nastartoval a bylo to ok a po chvilce to začlo znovu, nepobíram to..
Panove to se budete divit co se všechno nechá podělat na nasazení filtru...A pokud to cvaká dál nechal bych to poslechnout odkud to jde...
Jo, lidi budou asi vynalézavý šel tam krásně zlehka, tak nevim. I jsem sundal gumičku z víčka a otřel jí, aby tam nebyl nějakej mrd a hezky to těsnilo. Jak říkám, vše šlo hladce..
Je zajímavý, že když k tomu přijdu druhej den a natočim to, tak je to nejdřív v klidu a cca po minutě volnoběhu to začne..ten hydraulickej napínák má svojí „náplň“ že?mi připadá, že se ohřeje a zvolní.. To přece nemohla výměna oleje ovlivnit ne? Dneska jsme to s mým mechanikem poslouchali stetoskopem a je to z levé strany a ne z vrchu, ale normálně jakoby od válce, kde samozřejmě rozvodový řetěz..takže musí víko dolu a budem koumat..má někdo nejaký fotky, postupy a pod? Budu rád za cokoliv
Crazy23 napsal:
Je zajímavý, že když k tomu přijdu druhej den a natočim to, tak je to nejdřív v klidu a cca po minutě volnoběhu to začne..ten hydraulickej napínák má svojí „náplň“ že?mi připadá, že se ohřeje a zvolní.. To přece nemohla výměna oleje ovlivnit ne? Dneska jsme to s mým mechanikem poslouchali stetoskopem a je to z levé strany a ne z vrchu, ale normálně jakoby od válce, kde samozřejmě rozvodový řetěz..takže musí víko dolu a budem koumat..má někdo nejaký fotky, postupy a pod? Budu rád za cokoliv
neni 650ka taky v repromu?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Kubajs co řeší reprom to je jen katalog a ne montážní postup.. Ale na 650 se nchá stahnout manual na netu myslím že na motorkářích je