Ten fenomen jsem objevil uz davno, ale posledni dobou se to stupnuje a minimalne mesic mi ani jeden zmrzlinar neodpovedel na pozdrav....
Vim, je to malichernost, ale docela mne to vytaci. Jakkoli mi lide co tento typ stroju sedlaji prijdou povetsinou nekompatibilni, beztak mi prijde ze jsme vsichni v jedne stope i tak nejak na jedne lodi a at si o nich muzu myslet cokoli, ruku zvednu. Ted s tim ale fakt koncim a budu vzdy cekat, jestli dotycny udela prvni krok.
Jak jste na tom vy? Pozorujete nejake nestandardni chovani od nektereho motodruhu?
Neodpuzuju treba zelehavace jen konkretne ja, treba tim, ze ssebou povetsinou vozim i par kg bahna?!
Nebo skutecne navozuje pritomnost kapotaze nejaky zahadny pocit nadrazenosti?
Nikdy jsem na te veci nejezdil, tak jen mene vazny dotaz mimo zapis, jestli na tom zdraveni neni treba anatomicky komplikovany, pripadne jestli by to s nima po pusteni riditka treba hned neprastilo?!
Maiali nel Fango!
obecne na LCcku mne (asi kvuli tomu LED svetlu) zdravi snad vsichni.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nezdravím akorát skútry (ty se v Praze zdraví mezi sebou) jinak všechny. Už jsem se dokonce naučil zdravit i malorážky (50-125 ccm) protože vím, jakou radost mi udělalo když mě pozdravila "velká" motorka. Co se týče "nezdravičů" tak nemůžu uplně přesně říct, že by nějaká skupina nezdravila, zdraví většina.
Upravil Paul dne 07.08.2013 22:47
Paul napsal:
Nezdravím akorát skůtry (ty se v Praze zdraví mezi sebou) jinak všechny. Už jsem se dokonce naučil zdravit i malorážky (50-125 ccm) protože vím, jakou radost mi udělalo když mě pozdravila "velká" motorka. Co se týče "nezdravičů" tak nemůžu uplně přesně říct, že by nějaká skupina nezdravila, zdraví většina.
Ja zdravim i ty skutry, teda krom messiku, ty na to nehrajou. Maly a stary motorky zdravim rad a s chuti. Ale ty zmrzliny mne fakt ignorujou, dneska konkretne tri...
Jeste me napada, jestli treba nemaji neustale panickej strach, kterej jim zuzuje videni...
Maiali nel Fango!
jE PRAVDA, ŽE DOČKAT SE POZDRAVU OD zMRZLINÁŘE... JAK JIM ŘÍKÁŠ je někdy opravdu těžké, Zdravíval jsem všechny... ale od jisté doby skutry s borečkama v sandálech prostě nezdravím, nejde to....
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
zdravim vsetkych, najradsej malorazky a starsie / stare masinky, ty su najvdacnejsi za taketo pozdravenie
Pri niektorych si pred pozdravenim tipujem ci (ne)pozdravia - nepozdravenim vyhravaju typci s kratasmi a zabkami v tricku a hrubu retaazku - newim ja to proste takmer zo 100% istotou viem vopred koho sa oplati pozdravit
Ked stretam fakt uz ocividneho typka ... s pozdravom sa neunuvam
Skutristi (maloobjemovky) reaguju skor prekvapene na pozdrav
A teraz prihoda:
nedavno som na dialnici D1 z Piestany smer Bratislava, dostal "slusdefekt" na kole na voziku na ktorom som viezol svoje GS
Stalo sa to kusok pred Hlohovcom, takze nastastie bolo nablizku odpocivadlo a pumpa Shell - Červeník
Na odpocivadle som to zacal odstaveny pred pumpou riesit: telefonaty koli nahradnemu plastu a duse, zdvihakom dvihal vozik, podkladal paletou ... atd proste rozbaleny s vercajchom a zo smutnym ****om, okolo mna chodiaca priatelka s rocnym synom na rukach ...
preco to pisem?
presli okolo mna 4 moto !!! kazdy z nich na mna kukol / cumel ako som tam v probleme. Ani jeden ani len nezakopol, nedajboze sa opytat: mozem nejak pomoct?
2 moto mali SPZ BA, jedna SC a stvrty DS - kto pozna SPZ viac mu netreba
Takze to bratrickovske sa akoze zdravenie beriem silne s rezervou a po tejto skusenosti budem mat tazku ruku asi aj ja
Napriek horeuvedenemu neposudzujem ludi/motorkarov podla toho na com jazdia alebo aku maju SPZ - aj ked nieco z toho ide vydedukovat
BTW: najsmutnejsie na tom bolo ze jedna okoloiduca moto bola 1100GS a druha 1200GS
Upravil vlk dne 07.08.2013 23:22
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Třeba pozdraví, ale není to moc vidět.. na zmrzlině většinou zdraví totiž jen zdvižením jednoho, max dvou prstů z heftu, případně je jen přizdvihnou na páčce.... Asi se bojí, že by se jednou rukou neudrželi
nForger napsal:
Třeba pozdraví, ale není to moc vidět.. na zmrzlině většinou zdraví totiž jen zdvižením jednoho, max dvou prstů z heftu, případně je jen přizdvihnou na páčce.... Asi se bojí, že by se jednou rukou neudrželi
Vetsina epizod z posledni doby je z mesta a tedy relativni blizkosti. Cas se poradne podivat byva taky. Ani prsticek, dokonce ani prostrednicek
Maiali nel Fango!
vlk napsal:
BTW: najsmutnejsie na tom bolo ze jedna okoloiduca moto bola 1100GS a druha 1200GS
no pekny. JA mam nastesti opacnou zkusenost z lonskeho roku.
Rafla mne za jizdy vosa.. jsem alergickej, takze odhoz motorky a sedla, loveni leku a zapijeni vodou.
prvni motorkar zastavil jestli jsem ok a jestli nema se mnou pockat na sanitku tak jsem podekoval a oba jsme jeli..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
já jedu tady v tomtohttp://pvnovinky....motohlidkykdyž to jde,zdravím všechny,zastavuji úplně všem,tedy i autům,někdy je to na
bystricke přiložený následující obrázek:
Kdyz zrovna nespojcim, tak zdravim. A od te doby, co me jeden sam pozdravil, tak i policajty :-) Jinak odpovidaji nebo zdravi temer vsichni. Kdyz se uhybam autem, take vetsina podekuje. Takze za me dobry
Nezdravim. Motrorka je presunovadlo s vice emocema. Nikdy jsem nechtel byt soucasti "motorkarskeho" sveta. Nezdravim v aute, v dodavce, v letadle, na kole, v lodi, dokonce ani na padaku. Pred 15ti lety ano, ale ted?
Efendi napsal:
Nezdravim. Motrorka je presunovadlo s vice emocema. Nikdy jsem nechtel byt soucasti "motorkarskeho" sveta. Nezdravim v aute, v dodavce, v letadle, na kole, v lodi, dokonce ani na padaku. Pred 15ti lety ano, ale ted?
přesně tak, motorek jezdí jak na.sra.no, před léty to byla srdcovka, dnes je to in.... motorku má kdejaký hejhula, mávnu rukou málokdy..
zrovna ze včerejška - zastavím na pumpě, kde si dávali kafe nějaký čopříci, vypadali v pohodě - tak je uctivě s úsměvem pozdravím.... a voni ? Odpověď mně dostala... "ahoj? my se známe? " ....
nForger napsal:
Vetsina epizod z posledni doby je z mesta a tedy relativni blizkosti. Cas se poradne podivat byva taky. Ani prsticek, dokonce ani prostrednicek
Efendi napsal:
tak to ma byt,tak je to spravnejá nezdraví také nikdy a nikoho ani doma,v zaměstnání,na úřadech,v hospodě,u pumpy,u soudu,na policii,v krámu,v supermarketu,na celnici,na pohřbu atd.A jsem rád když ani mne nikdo nezdraví.Bo tak je to spravne,tak to ma byt
Upravil 3axap dne 08.08.2013 06:16
Zdravim temer vzdy kdyz to jde, nezdravim asi jen skutrare v zabkach a babetare.
Na pozdrav vzdy odpovedej vsichni krome prave tech skutraru asi netusej.
i ti tzv zmrzlinari zdravej jen jsem si vsiml ze kdyz na tom moc lezej tak jen prstikama.
prijde mi ze zdravit je normalni. Zdravi se cykliste, vodaci i bezci na stezce tak proc ne motorky ze
Dokonce jsem videl u slecny ze se zdravej i ridici suzuki swift v ruzove barve
Když jsem vyjel na Jawě se sajdou tak mě zdravili dědové v autech víc než motorky. Na Brněnském MotoGP při projíždění davem fanoušků po mě někteří pořvávali "Jawař" a málem hazeli plechovky od piva ............ když jsem vyjel na 848 tak by se všichni umávali jak by se chtěli kamarádit... Sám rozdíly nedělám, klidně pozdravím i babetu s rybářem a pak se bavím jeho nechápajícím pohledem ale pravdou je, že dnes má motorku každej kašpar s nulovým vztahem ke dvoum kolům a myslí si, že právě On má tu nejlepší .