Ahoj, jak se Vám povede nasadit nový řemen k alternátoru? Já jsem starý sundal pře kus papíru, to šlo skoro samo. Nový, stejný typ a rozměr, je o cca 1cm kratší na obvodě - starý je asi už vytahaný. No jo, ale problém je s nasazením. Nějak se mi ho tam v podvečer nepovedlo dostat.
Je na to nějaká pomůcka, finta? Díky, Ondra
Upravil maser dne 02.09.2013 16:20
Prosímtě ja to dělám přes kus plastu z kanistru ostřikovaču a na 6st točím kolem a nasadím ho... je to o grifu nebo si vyndej svíčky aby se ti lehce točilo a nebo to někdo dělá račnou přes řemenici
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Na Radarce to řešil 100bubu s Tondem a nepovedlo se.100bubu koupil řemen s označením co bylo pro jeho motorku,ale bohužel rozměr řemene byl jiný.Milane,ty jsi u toho byl vlastně taky.Nemůže tady být stejný problém,když mu to tam nejde?
Tak se mi řemen povedl pomocí šroubováku nasadit. Zkoušel jsem to i pomocí dřívka, ale to prasklo, pak pomocí plastu, ten se ohl, až šroubovák vše vydržel. Jen jsem se bál, aby nepoškodil drážky na tom kole, ale dobrý.
Starý jsem nevyhodil. Ale dával jsem si pozor, tak snad dobrý. Navíc, něž jsme to zakryl, nastartoval jsem motku a koukal, zda vše běhá tak, jak má. Ale trhlinka by s eprojevila až po čase. Starý si zatím nechám jako jistotu. Dík
no ja som mal remen 4PK592 (582) Elast a ten tam fakt nešel. predtým som tam nasadil 4PK582 a ten tiež išiel na moto v pohode. ale ked som sa išiel previest tak po 1km bol dole. spadol sam. asi som ho poškodil pri nasadzovani tiež šrubovak alebo hrana remenice.
teraz je objednany 611 elsast. tak uvidime.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Ten můj nový má stejné označení jako ten Bubův. Já ho tam ale dostal. Spíš přemýšlím, jestli nebudou zbytečně namáhaná ložiska, pokud byl řemen zhruba o 10mm kratší - podle poměření s původním řemenem... A nebo se fakt o tolik vytáhl?
maser napsal:
Ten můj nový má stejné označení jako ten Bubův. Já ho tam ale dostal. Spíš přemýšlím, jestli nebudou zbytečně namáhaná ložiska, pokud byl řemen zhruba o 10mm kratší - podle poměření s původním řemenem... A nebo se fakt o tolik vytáhl?
Taky bych se bál,že se něco vys... když je to tam takhle narvaný.
Pokud tam šel s rozumným odporem je to on. na modelu GS myslím do 2007 je krátkej stejně jako na ADV . Ono ho tam hlavně nedostaneš kdyby byl krátkej .
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Uvidíme, na víkend mám v plánu sedět celý víkend na motorce, tak se asi nějaký ten kilometr ujede... Nasadit šel sice s odporem, ale naskočil tam a dokonce šel v pohodě srovnat, když nebyl na první pokus ve všech drážkách... Asi se fakt trochu vytáhne. Ten původní jsem tam zkoušel dát a šel tam rukou, což by asi nemělo být... Označení bylo stejné, tak snad dobrý. Jen jsem nečekal, že kolem toho bude takový humbuk ohledně typů a délky
Upravil maser dne 03.09.2013 22:35