Zdravím, jsem čerstvým vlastníkem motocyklu BMW a už jsem na to velmi hrdý :-) . Mám dost rozložitý a komplikovaný dotaz. Můj životní sen je R1150GS, ale neměl jsem na něj dost financí a navíc jsem při pohledu na něj trpěl silným respektem až strachem (z velikosti). V minulosti jsem měl Jawy, Volusii, V-Stroma, TDM 850 apod. Teď mám doma BMW R1150R a jsem přímo nadšenej :-) . A teď už k věci. Díky erku jsem strach a respekt z GS ztratil a dost jsem toho o GS 1100 a 1150 pročetl a začínám mít pocit, že 1100 z toho vychází snad pomalu líp než 1150 (a rozdíl v počtu převodů se mi řešit moc nechce, protože boxer jede ve všech otáčkách stejně :-D ) . Navíc když zapomenu, že je erko na můj vkus dost malý, tak vlastně ani nevím, jestli GS ještě tak vyžaduju. Už i ten design nějak nechci moc řešit, líbí se mi všechny tři...
Takže: má vůbec smysl uvažovat o prodeji erka a koupit géeso? A pokud ano, tak 1100 nebo 1150? Co by mi které oproti erku přineslo nebo ubralo?
Pokud jsi trochu narostl, tak eRko nech babě a vem vyšší stroj. Jiný posez, pohodlnější pro "staříky". Jinak rozdílů mezi 1100 a 1150 je dost, ale co se jízdy a používání týká, zase bych jich tak moc neviděl. Spíš je rozdíl v jednotlivé výbavě a doplňcích. Poslouží všechny 3 modely dobře, ale mě je eRko prostě nějak malé. Sám mám 1100GS a to hlavně kvůli tomu, že prostě bylo a ještě je levnější. Což se může po čase změnit. Když pořídíš nějaký zajímavý model a budeš jí solidně udržovat, máš v ruce celkem perspektivního veterána s pravděpodobností hodnotového růstu. Ale to se týká i dalších modelů GS. Za 30 let bude 1200GS už také vzácnější.
Jinak popisů, dohadů a vláken, kde se srovnávají jednotlivé modely je tu hafo - jen pohledat.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Všude :-D . Ne, vážně. Vidím to tak, že zůstanu u toho, co mě baví - sobotní odpoledne v sedle. Cca 5 až 7 hodin brázdění naší vlasti... Ani výhledově neplánuju celý víkend, natož na dovolenou někde za Ural (i když o tom tak trošku sním) :-D ...
mrmic napsal:
Všude :-D . Ne, vážně. Vidím to tak, že zůstanu u toho, co mě baví - sobotní odpoledne v sedle. Cca 5 až 7 hodin brázdění naší vlasti... Ani výhledově neplánuju celý víkend, natož na dovolenou někde za Ural (i když o tom tak trošku sním) :-D ...
To přijde samo
Možná byla otázka položena i tak, jestli prferuješ silnici, terén a nebo uvažuješ o kombinaci, případně v jakém poměru.
Upravil Medik dne 17.09.2013 14:42
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
mrmic napsal:
To přijde samo
Možná byla otázka položena i tak, jestli prferuješ silnici, terén a nebo uvažuješ o kombinaci, případně v jakém poměru.
No zatím jsem oběma nohama jen na silnici a nic mě z ní netlačí...
mrmic napsal:
Jak říká Medik. Pokud chceš občas zabrousit mimo asfalt tak GS, pokud jenom silnice, tak na víkendový výlety ti Rko poslouží dobře. Jinak na tvou základní otázku je jen jedna odpověď: Svez se na všech zmíněných motorkách a uvidíš co ti sedne víc.
mrmic napsal:
Jak říká Medik. Pokud chceš občas zabrousit mimo asfalt tak GS, pokud jenom silnice, tak na víkendový výlety ti Rko poslouží dobře. Jinak na tvou základní otázku je jen jedna odpověď: Svez se na všech zmíněných motorkách a uvidíš co ti sedne víc.
No já si myslím, že GS mi rozhodně sedne víc. Erko je na mě dost malý a nejvíc mi vyhovovala velikost V-Strom, takže GS je jasný. Jde mi spíš o to, jestli se mi vyplatí všechny ty peripetie počínajíc zřejmě problémovým prodejem erka a výběrem nezničeného géesa 1100 nebo 1150...
Pokud ti vyhovuje R a nemas aspirace jezdit nejaky teren, tak to asi moc neres
Ale ted vazne - zkus si nejake GS, mozna zjistis ze ti proste nesedi a nebude co resit. Tady jsi na GS foru, tak asi moc negativnich oglasu nedostanes. Rekl bych ze 99 procentum lidi tady GS vyhovuje (ja treba netusim jakou jinou moto bych si koupil ), takze je tezke objektivne poradit. Ale jsou to motorky, pokud te fascinuje GS tak te neprestane a nakonec si ji koupis. Ale nejprve zkus. To mas jak z helmou, taky nez jsem koupil jsem hodne nacetl a pak po pul roce co jsem si nalhaval ze je dobra, jem nakonec pripustil ze mi nesedi
radovant napsal:
Pokud ti vyhovuje R a nemas aspirace jezdit nejaky teren, tak to asi moc neres
Ale ted vazne - zkus si nejake GS, mozna zjistis ze ti proste nesedi a nebude co resit. Tady jsi na GS foru, tak asi moc negativnich oglasu nedostanes. Rekl bych ze 99 procentum lidi tady GS vyhovuje (ja treba netusim jakou jinou moto bych si koupil ), takze je tezke objektivne poradit. Ale jsou to motorky, pokud te fascinuje GS tak te neprestane a nakonec si ji koupis. Ale nejprve zkus. To mas jak z helmou, taky nez jsem koupil jsem hodne nacetl a pak po pul roce co jsem si nalhaval ze je dobra, jem nakonec pripustil ze mi nesedi
Jinak za me 1100vku, protoze ji mam a vyhovuje
Jasný, jasný, mě jde spíš o to, jestli má cenu měnit. Jestli je GS proti erku takovej zázrak...
Rekl bych, ze uz na druhem radku si podstate odpovidas na svoje rozhodovani sam. Ja to resim takhle: pokud je neco muj sen a chci to, tak nasetrim a proste si to koupim. Zivot je kratkej a je to o plneni snu. Rko uz si mel, tak ho posli dal a jdi do 11xxGS. Mozna radsi bych bral 11ku, je to skoro to samy, nektery veci kvalitnejsi, lepe rozebiratelny a taky levnejsi. a jestli to ma petku nebo i sestku? to je asi jedno.
Větší pohodlí bych i ocenil, ale na erku si nemám na co stěžovat, takže o to mi až tak nejde...
A ten sen právě teď a tady řeším :-) . Prostě si nejsem jistej, jestli ten sen nepřišel už s erkem. Balancuju a potřebuju pomoct naklonit se na jednu stranu...
Chce se to prostě svést...před nedávnem jsem strašně chtěl R1200GS ADV 2010- , už jsem byl vcelku i rozhodnutej, protože se mi hodně líbí a taky jsem asi čekal zázrak v podobě jízdích vlastností a výkonu, který se ovšem nekonal.
Takže zůstávám u svojí R1150GS ADV. Svezení se Ti prostě řekne nejvíc...
mrmic napsal:
Jo, na to jí chci. Takže říkáš, že v mém případě géesem oproti erku nic víc nezískám?
To říct nemůžu protože to záleží na tobě. Já spíš bránil čest Rka .
Ale teď vážně, výborná motorka pro jednoho je pro druhýho "jen" dobrá, takže svez se na GS ve stejných podmínkách jako jezdíš na Rku a uvidíš jestli tě chytí za srdce nebo ne. Chyba není ani jedna, je to čistě jenom o tom, která tě bude víc bavit.