mám dotaz ohledně reflexních prvků - zajímalo by mě, jestli jezdíte třeba s vestou nebo jen s reflexními pruhy, či jestli ani s jedním? O víkendu mě jeden "pán" přehlédl, naštěstí v malé rychlosti a bylo kam uhnout, ale i tak to bylo nepříjemné. Tak zvažuji něco takového http://www.louis...._gr=208743
Máte někdo něco podobnýho? Líbí se mi, že to má zip a vypadá to líp než "obyč vesta" do auta...
BMW R1100GS - '98 - 70000km
Já jezdím a preferuji vestu na bundu. Důvody: dá se vyprat samostatně a HLAVNĚ : když prší a tomu já říkám snížená viditelnost, nahodím vestu na nemok,,, a zase jsem vidět a nemok, páč je dost velkej, mi nelítá a neliská do helmy atd... Na Slovensku to funguje luxusně s bílou helmou.. takhle tam jezdí policajti
Zkus Viktora...http://www.rockwa...-rockway-2
Mám také reflexní vestu, ale obyčejnou za pár korun. Nevýhoda je, že má suchý zip a při vyšší rychlosti už nedrží. Budu to řešit - asi tam dám druky.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Od doby kdy jezdim s reflexni vestou se pozornost ridicu nekolikanasobne zlepsila. Bez vesty jsem kolikrat videl jak se rozhlidli a bez ostychu pokracovali dale v jizde. Ted si vsimam ze se rozhlidnou a dokonce mi daji prednost. Ve meste, kde toho najezdim dost, je ten efekt vesty fakt videt.
F 650 GS (00)
Mám reflexní motobundu Rockway Adventure model 2012 a nedám na ni dopusti,ještě přemýšlím o helmě s reflexníma prvkama.Škoda že už je Pardál nenechává dělat,pár lidí z mého okolí by nějkou takovou taky chtělo.
Nedávno jsem vyměnil bílou C3 za tu reflexní a přijde mi, že se to fakt zlepšilo, hlavně ve městě je to určitě znát. Občas, hlavně za deště ještě používám po Praze vestu nebo takovou tu reflexní "dohodu" (reflexní pásek+pruh přes rameno). Při dnešní džungli to je podle mne už nezbytnost.Rozdíl mezi reflexním a nereflexním motocyklistou je opravdu značný, zvláště ta helma je super, dlouho jsem váhal,ale nakonec mne osobně přesvědčilo k výměně právě to, když jsem za jedním takovým jel kus po Praze, ta helma svítila jak maják a fakt byl neuvěřitelně vidět, takže i když se mi jinak moc nelíbí, šel jsem do ní, neboť jak říkal jeden slavný muž, účel světí prostředky
GS 1200 R Adventure
Dříve jsem těm vestám taky moc nefandil, ono to po pravdě žádná paráda není - ale je to jenom o zvyku. Dnes už bych bez vesty na motorku nesedl.
Myslím si, že důležitější než to jak vypadám, je vrátit se celej domů. A vesta je to nejmenší, co pro to můžu udělat.
Čtyři kola vozí tělo, dvě kola vozí duši ...
Vzhledem k velikosti GSA si myslím, že i zepředu výraznější nebudu ani v neonový bundě a z boku a ze zadu mě to tolik nepálí. Nehledě k tomu, že když někdo přehlídne svítící velkou motorku tak přehlídne i svítící velkou motorku s jezdcem v reflexní vestě. Takže jediný co by mi přišlo opravdu rozumný je ta helma.
Jinak já mám bílej Revit Offtrack takže proti černýmu oblčení je myslím výraznost zaručena, ale neonová barva to samozřejmě není.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Mám vestu, elastickou na moto, cca 500Kc, neplandá a dá se vzít za snížený viditelnosti na všechno ostatní (kolo, skútr, atd). Podle mě funguje, hlavně ve městě.
chafre napsal:
Nedávno jsem vyměnil bílou C3 za tu reflexní a přijde mi, že se to fakt zlepšilo, hlavně ve městě je to určitě znát. Občas, hlavně za deště ještě používám po Praze vestu nebo takovou tu reflexní "dohodu" (reflexní pásek+pruh přes rameno). Při dnešní džungli to je podle mne už nezbytnost.Rozdíl mezi reflexním a nereflexním motocyklistou je opravdu značný, zvláště ta helma je super, dlouho jsem váhal,ale nakonec mne osobně přesvědčilo k výměně právě to, když jsem za jedním takovým jel kus po Praze, ta helma svítila jak maják a fakt byl neuvěřitelně vidět, takže i když se mi jinak moc nelíbí, šel jsem do ní, neboť jak říkal jeden slavný muž, účel světí prostředky
nemyslim, ze by zluta reflexni svitila o moc vic, nez bila.
zvlast, kdyz je ta zluta zaprasena.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ahoj. Jezdím ve vestě, i ten "blb" vidí líp reflexní barvu ve dne, natož v noci. Nedávno jsem se tu ptal na mlhovku, to je obdobnej případ. I když mi někdo řekl, že se bojím, když jí chci, stejně tak můžeš pro někoho vypadat divně ve vestě, jde přece jen o bezpečí tvoje a ať si každej říká co chce. Jde o to, jak se sám máš rád.
Upravil Kraftrad dne 25.09.2013 08:11
mam vestu nasazenou na bundě, jezdim v ní furt - od té doby si taky všímám, kolik dalších podobných srabů je na silnici k vidění a musím potvrdit, že člověk ve vestě je vidět o dost líp (přišlo mi to podobné jako rozdíl mezi osvětleným a neosvětleným autem).
Jo a taky mi to pomohlo projet docela dlouhou kolonu na D1 - asi si mysleli, že jsem příslušník a uhýbali sami a rádi:-)
Upravil Jezura dne 25.09.2013 09:40
Svítím vším co na motorce je a mám bílou helmu. Vestu nevozím, ale je pravda, že mi pravidelně někdo nedá přednost. Za sezónu výchovně troubím určitě 10x.
V tomhle provozu je prostě na silnici nutné myslet za ostatní.
Tak koukám, že vesta je hodně rozšířená taky se přidávám do reflexní skupiny, zakoupil jsem vestu na zip, pěkně přilnavou, aby neplandala
BMW R1100GS - '98 - 70000km
Stačí si pozrieť video a nie je o čom. Hlavne teraz keď dosť často prší a ľudia majú zarosené okná v autách, poprípade "špinavé" okuliare : http://www.gaskra...-11886.htm.
Nehovorím že vždy kriklavá farba pomôže, ale určite nikoľko krát eliminuje prehliadnutie motorkára.