ahoj,
aky je vizualny, /hned na prvy - druhy pohlad/ rozdiel medzi motormi uvedenych moto?
Zaujima ma ako najpohodlnejsie urcim aky motor je na motke, ktora je poskladana
dik za info, a ak to tu niekde uz je tak sa omluvam, nestiham to tu hladat
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
na první pohled 1100 má přišroubovaná ventilová víka imbusama a 1150 je má přišroubovaná torxama. Ale na druhou stranu jdou ty víka zaměnit, takže pokud se jedná o bouračku tak to podle toho nemusí být směrodatné. Dál je myslím rozdíl v počtu "žeber" žebrování válců, ale nevím z hlavy kolik žeber má mít 1100 a kolik 1150, no a ideální by bylo podívat se taky na rok a měsíc výroby motoru (myslím že je to vyraženo* pod pravým válcem - asi zhruba v místě kde je pod levým válcem oko na hladinu oleje)
edit: *tedy odlito
Upravil petrguss dne 27.09.2013 21:13
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
petrguss napsal:
na první pohled 1100 má přišroubovaná ventilová víka imbusama a 1150 je má přišroubovaná torxama. Ale na druhou stranu jdou ty víka zaměnit, takže pokud se jedná o bouračku tak to podle toho nemusí být směrodatné. Dál je myslím rozdíl v počtu "žeber" žebrování válců, ale nevím z hlavy kolik žeber má mít 1100 a kolik 1150, no a ideální by bylo podívat se taky na rok a měsíc výroby motoru (myslím že je to vyraženo pod pravým válcem - asi zhruba v místě kde je pod levým válcem oko na hladinu oleje)
Nic proti, ale o 1100 nen vůbec řeč, chce srovnat 1150 a 1150GSA.
červenej Elf
vlk napsal:
ahoj,
aky je vizualny, /hned na prvy - druhy pohlad/ rozdiel medzi motormi uvedenych moto?
Pokud by nikdo neměnil ventilová víka, tak ADV je má modré.
vlk napsal:
ahoj,
jo to je ono, nemohl jsem si vzpomenout.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
vlk napsal:
ahoj,
ano, totok je identifikovatelne uz z dialky, ale ta vymena vent. vik tu mozna je takze treba najst dalsi kontrolny bod
.... zatial mi vychadza, ze ako tak "naj" spolahlive by malo byt cislo na motore - v tomto pripade mi nejde co tam kto nakutil do vnutra motoru
... potrebujem to koli montazi ochrany valcov, a padacich ramov
ochrana motora "šusplech" je rozdielny, je uchytenie šusplechu kompatibilne?
ak by to neslo vzajomne menit - upevnit bez viditelnych uprav - bastlenia tak mam co som xcel
či?
vlk napsal:
ak by to neslo vzajomne menit - upevnit bez viditelnych uprav - bastlenia tak mam co som xcel
či?
Viděl jsem to už Xkrát předělané, takže je to asi záměnné.
vlk napsal:
či?
hmm tak asi zase voda
ale pises ze: předelané .... nevsimol si si ci to je vidiet ze je to predelane, alebo je to len zamenene = kompatibilne ?
... sory za slovickarenie
vlk napsal:
či?
hmm tak asi zase voda
ale pises ze: předelané .... nevsimol si si ci to je vidiet ze je to predelane, alebo je to len zamenene = kompatibilne ?
... sory za slovickarenie
myslel jsem, že jsem viděl několik přestaveb obyčejné 1150 na ADV, kde majitel vyměnil i ten kryt.
Na jistotu není podle mne žádný poznávací prvek, protože ty rozdíly jsou spíše kosmetické a v převodových stupních.
Možná snad alternátor, pokud by byl 40A, tak ten se na ADV nedával. Některé 1150 mají od výroby 40A a některé ( třeba moje ) mají 50A.
Na ADV se dával jenom 50A.
Nejpohodlněji to poznáš z čísla motoru asi.
Upravil stepan dne 28.09.2013 00:06
Jj ten altik je tiez dobry tip
kazdopadne nejake body sme nasli(el) a jak pises čislo motora bude to naj
na první pohled GSA má černé ráfky,velkou nádrž,lavici místo sedla,barvená ventilová víka,větší plexi,jestli se nepletu měla by být i vyšší
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
na první pohled GSA má černé ráfky,velkou nádrž,lavici místo sedla,barvená ventilová víka,větší plexi,jestli se nepletu měla by být i vyšší
no to je to druhy nejhlavnejsi, ne?
vyssi zdvihy + delka tlumice samotneho.
imho.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
bystricke napsal: