Ahoj lidi. V pondeli jsem dostal v Praze u Ikemu s moto pokutu za parkovani na chodniku kde jsem nikomu neprekazel tj. siroky chodnik od pochuzkare MPka. Nevim jestli to byla nahoda a mel jsem proste smulu a narazil na nepritele motorek nebo maji novou smernici co ma motorkarum zneprijemnit zivot. Ja tam jinak jezdim do spitalu na kontroly 3x do roka uz 6let a nikdy jsem problem nemel a parkuju porad stejne. Tak si dejte radeji pozor obecne. Karta.
karta napsal:
Ahoj lidi. V pondeli jsem dostal v Praze u Ikemu s moto pokutu za parkovani na chodniku kde jsem nikomu neprekazel tj. siroky chodnik od pochuzkare MPka. Nevim jestli to byla nahoda a mel jsem proste smulu a narazil na nepritele motorek nebo maji novou smernici co ma motorkarum zneprijemnit zivot. Ja tam jinak jezdim do spitalu na kontroly 3x do roka uz 6let a nikdy jsem problem nemel a parkuju porad stejne. Tak si dejte radeji pozor obecne. Karta.
napis na MP, jestli nebyl prislusnik moc horlivej.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
karta napsal:
Ahoj lidi. V pondeli jsem dostal v Praze u Ikemu s moto pokutu za parkovani na chodniku kde jsem nikomu neprekazel tj. siroky chodnik od pochuzkare MPka.
Ono na chodníku se parkovat nesmí, když tam přijde nějakej aktivní nováček, tak ti dá flastr.
Vsude na zapad od nas je parkovani moto na chodniku naprosto bezna vec. Nevim zda je to zakotveno i legislativne, ale nikdy jsem nevidel, ze by to policie resila...
Bud rád že ti to neobuli Mne se to asi před pěti lety stalo v centru, stál jsem na takovým tom ostrůvku na květináče a když jsem se asi po dvou hodinách vrátil, byla tam motobota Problém byl, že na plexi nalepili sice výzvu, ale až dolu ke světlu(bylo to ještě na 1150) a já si toho ve spěchu nevšim, tak jsem nastartoval a už už se chystal vyrazit, naštěstí na mne začal křičet kolemjdoucí a zběsile ukazoval na přední kolo Když pak dorazila MP, sundali zámek a řekli že to bylo na udání a tak s tím nemohli nic dělat i když to normálně taknějak na tom místě tolerují. Tak jsem aspon dostal zdarma informaci, že motorky mohou normálně v zóně parkovat i bez povolení Takže od tý doby kašlu na chodníky, parkuju normálně na modrý zóně a je klid.
GS 1200 R Adventure
chafre napsal:
Tak jsem aspon dostal zdarma informaci, že motorky mohou normálně v zóně parkovat i bez povolení Takže od tý doby kašlu na chodníky, parkuju normálně na modrý zóně a je klid.
Ahoj.Jasně, parkuju taky na modrý, to se smí, na chodníku jsem to měl za 500 od MP a to mám placku...děs, žádná solidarita . Prej se na chodníku tolerujou skůtry do 50ccm, ale věřte jim.
V Praze muzou motorky vcetne sajdkar + auto trikolky (Velousove, APE atd) parkovat zdarma na zonach a hodinach - P1,2,3,7. U IKEMU parkuju vzdy na chodniku protoze na ulicich kde neni zona je vecne plno az dolu ke Krcaku.... Ten MPik byl bud nepritel motorek nebo me napada teorie udani od provozovatele placeneho parkingu vedle nemocnice kde samo nikdo neparkuje....protoze je placene. Karta.
chafre napsal:
Takže od tý doby kašlu na chodníky, parkuju normálně na modrý zóně a je klid.
= slusne riziko, ze Ti do toho nekdo nacouva.
17 cm
Kraftrad napsal:
Ahoj.Jasně, parkuju taky na modrý, to se smí, na chodníku jsem to měl za 500 od MP a to mám placku...děs, žádná solidarita . Prej se na chodníku tolerujou skůtry do 50ccm, ale věřte jim.
parkuju na chodnikach denne.
Zatim nic.
ale jasne, je to o tom nepotkat pitomce.
ale davam to treba tak, ze to KREJU ZA LAMPU, nebo znacku.
tj. neprekazi to moc, nebo vubec, chůdcům.
17 cm
Na tom místě kde mi to tenkrát obuli (kousek od nám.Republiky) jsem před tím taky stál prakticky denně asi dva roky a nebyl problém až do onoho dne..prostě stačí jeden aktivní blb a si v loji.
S tím nacouváním to samozřejmě riziko je, ale dle mého akceptovatelné Venku v motocivilizovaných zemích parkují motorrady kolmo k chodníku pokud to jde, problém je, že GS ve většině případů krapítko přesahuje profil aut a to se bojím víc než nacouvání, že to nějakej mamlas napálí.Tak to tam většinou nastrkávám tak nějak našikmo, abych šetřil místo a přitom nevyčuhoval, zatím to vychází Ale nevylučuji možnost, že jednoho dne najdu Hermenegildu ležíci v prachu ulice V lepším případě s omluvným nápisem "sorry brácho" na nádrži GS 1200 R Adventure
Já vím, ale mělo to pokračování, když jsem šel na cigáro, tak tam zastavila státní policie a začala si to fotit, tak jsem šel k motorce a začal se vrtat v kastlíku. Policista mi říká, že s tím mám odjet nebo že mě pošle na úřad. Tak jsme se dali do řeči a někdo nás prásknul, jak na MP tak na policii ČR.
Zeptal jsem se, zda s nima nebudu mít problém, když zaparkuju za rohem na trávě, pozemek je firmy. Prý OK i bez helmy mě tam nechali dojet.
Myslel jsem, že je to zase aktivita nějakého velitele, ale jde o klasické české udání v kombinaci se zákony na p*ču.
To s tím městapem beru tentokrát zpět. Jsou mezi dvěma mlýnskými kameny .
Upravil xarrow dne 21.08.2017 15:45
Dva měsíce zpátky jsem platil pokutu za chodník na Andělu - Praha 5....místa kolem, že by projelo auto ..také MP...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
No spíš bych to s tym vymlouváním se na udání viděl tak,že jen nechcou byt u normálních lidí za uplný pitomce,ale zároveň musí plnit městskou kasičku,aby bylo na koko.tiny,tak se tu iniciativu snaží hodit na někoho neznámého...
Vikec napsal:
No spíš bych to s tym vymlouváním se na udání viděl tak,že jen nechcou byt u normálních lidí za uplný pitomce,ale zároveň musí plnit městskou kasičku,aby bylo na koko.tiny,tak se tu iniciativu snaží hodit na někoho neznámého...
Přesně tak... Je to dost častá "výmluva"
Upravil Michalos dne 21.08.2017 17:36