Zdravím, mám takový skromný dotaz na zde přítomné a hlavně na ty, tuším, že mezi ně patří Servisák, možná, že se mýlím, kteří pracují ve firmách BMW.
Vrátil jsem se po cca třech letech k motocyklu BMW GS a jako svědomitý motocyklista jsem začal servisem, abych začínal s motorkou po větším servisu, který dělám i pro některé své kamarády. Setkal jsem se ale s tím, že díly na naše motorky podražily za tu dobu o cca sto procent. Stavil jsem se v Hradci v BMW StratosAuto a zjistil, že spotřební součásti, jako například těsnění víka ventilů, jehlová ložiska uložení rozvodovky, okroužky a podobně, stojí i dvakrát tolik, než dříve.
Co se tady stalo, budeme snad nuceni nakupovat v Německu, Rakousku, či Itálii? To už si tady ti prodejci BMW myslí, že jsme totální pitomci?
Pletu se, nebo jste narazili na podobný problém, když si řeknou za jednu gumičku na GSo okolo svíčky pod víko 160,-Kč, to je jen 320,- Kč za dvě malá gumová těsnění?
Cyril kdysi pronesl na akci větu, která mně zní stále v uších: "BMW není pro socky." To ale máme být hlupáci, kdo platí za spotřebák takové sumy?
Jsem zvědav na vaše názory.
Upravil bmwivo dne 16.10.2013 20:43
Ivoš.
nekde se to tu rozebiralo co vsechno je zahrnuto do te ceny a pak se clovek divy, je tu treba Jezek kterej ty dily shnani o neco levneji , nebo proste hledej nahradu a ne origo
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
nekde se to tu rozebiralo co vsechno je zahrnuto do te ceny a pak se clovek divy, je tu treba Jezek kterej ty dily shnani o neco levneji , nebo proste hledej nahradu a ne origo
Jen mně připadá krátkozraké takto zdražit, rád bych to koupil v HK v BMW, ale tohle je už opravdu moc. Připadá mně to takové antiprogresivní, když to bude drahé, no budiž, mám BMW, ale vola ze mně dělat nemusí, jestli mně rozumíte....
Ivoš.
Kolega v práci se do mě pořád strefuje nojo ty máš BMW ty máš peněz jak sra.... :-D ale když si to tak vemu a doufám ež se tu nikoho nedotknu ale bMW des má každy druhý Pepik :-D vždyť to není nic extra a cenově je to už velice dostupné..
ale ty ceny nejsou přemrštěné jen u BMW!!ono když to vidím u škodovky tak to je taky nářez,
na origo díly bych se asi možná vykašlal anebo hledal jinde než u nás či v Hk
magoss napsal:
Kolega v práci se do mě pořád strefuje nojo ty máš BMW ty máš peněz jak sra.... :-D ale když si to tak vemu a doufám ež se tu nikoho nedotknu ale bMW des má každy druhý Pepik :-D vždyť to není nic extra a cenově je to už velice dostupné..
ale ty ceny nejsou přemrštěné jen u BMW!!ono když to vidím u škodovky tak to je taky nářez,
na origo díly bych se asi možná vykašlal anebo hledal jinde než u nás či v Hk
...jasně, zkusím kamarády, buď tady z fóra, nebo Honzu Žlábka a podobně, jen jsem si musel ulevit, například ty gumičky co jsem psal, tak stávali před třema lety cca 45 Kč, nechápu to zdražení, ložiska uložení rozvodovky - (jehlová), stály 1350 Kč, nyní přes tři tisíce atd....
No nevím, myslím si, že jsou značkový servisy sami proti sobě.
Ivoš.
Myslim ze ''znackove servisy'' jsou v tom nevinne.Ty ceny jake jsou urcuje fabrika,ale je treba uznat ze logistika je spickova a kdyz si odpoledne neco objednas tak to vetsinou mas druhy den rano,pak dvouleta zaruka na origo dily.Nadruhou stranu BMW uz zacina pomalu reagovat,treba ceny brzdovych kotoucu a desticek byli nesmysl a lidi radsi vzali nahradu,nedavno nektere kotouce a desky zlevnili o polovinu...
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Ceny nam urcuje BMW.. pokud mas pocit ze te dreme z kuze protoze chceme straaaasne vydelat, jsi na omylu.. bez koupit k Honzovi Zlabkovi, nebudes se stacit divit..
Ivo, bohužel, je to tak, jak píše cechi. Ty díly, které zrovna zmiňuješ podražili nejen v ČR. Stojí obdobně i v zahraničí. Nejlevněji v ČR je asi koupíš u Ježka, ale i v jiných BMW prodejnách se dá udělat dobrá cena (Renocar). Jinak samosebou jsou věci, které v kvalitní náhradě prostě nekoupíš (nebo jsou prostě jen OEM pro BMW) a chtě nechtě je v BMW koupit člověk musí - ať se to líbí nebo nelíbí - jinak motorka nejezdí nebo je z ní potom "bastl" (když nastoupí lidová tvořivost). Jsou věci, které se dnes dají bez "násilí" nahradit a fungují stejně jako originál (dá se říct veškerý "spotřebák" ) a zase jsou věci, které člověk po zkušenostech už raději vždy koupí originální (jelikož vydrží nejdéle a fungují nejlépe). A ještě jeden postřeh - já se občas nechám od nějakého hodně dobrého kamaráda "zlomit" na opravu i jiné značky motorky než BMW a někdy mi ty ceny u těch jiných značek docela vyráží dech - naposledy originální "repasovací sada" karburátorů (napouštěcí ventilky, trysky, jehly, kompletní těsnění) na SUZUKI = cca 11000Kč (naceněno v Suzuki Brno) - děsná cena.
Upravil Tonda dne 16.10.2013 22:40
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Me nejvic stvou ta jehlová ložiska uložení rozvodovky.Tusim,ze za ne rozumna nahrada neni.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
měl jsem motorku zn.suzuki a potřeboval jsem do zadní kyvky jehly + do přepákování,asi 6 ložisek,za jedno si borec řekl 2000,-kč(prodejna suzuki) poslal jsem ho do řiti a šel jsem si je koupit do prodejny,kde se prodávají ložiska,za jedno borec chtěl 200,-kč,tak se ho ptám,jak to,že u něho stojí tak málo,řekl mi,že on neví na co to potřebuji.
nemyslím,že by bmw někomu určovalo cenu
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
...rozumím vám, ale bere mně dech, když přijdu do prodejny BMW a vidím tolik lidí, v kdejakém koutku někdo sedí a zírá zasněně do PC, ti tam nesedí určitě za 12 tKč. Vím i to, že jim počty lidí a vše spojené s firmou diktuje němec, je to národ úředníků, je fakt, že asi disciplinovanějších...
Ale stejně jsem rád, že mám zase jedenáctpade
Upravil bmwivo dne 17.10.2013 06:40
Ivoš.
Ja teda nikdy neshanel nejak moc dilu a uz vubec ne treba motorovych, ale at delam co delam, BMW je porad moje nejlevnejsi motorka co se provozu tyce. Je to teda asi i tim, ze se mi nikdy nic nesypalo. Ale..
Kdyz jsem mel Hondu CBR 1000RR (to je ten plastovej straasne rychlej kelimek), kupoval jsem v Liberci v Honde takovy ty plastovy spunty, kterymi jsou pospojovany kapotaze. Je to spunt na stejnym principu, jako jimi maji ve vetsine aut pridelany tapecaky ke dverim.
Jeden tenhle spunt stal 150Kč. Ani sroub se silentblokem orig. BMW co mi ted Jezek posilal nestal zdaleka tolik.
cechi napsal:
Myslim ze ''znackove servisy'' jsou v tom nevinne.Ty ceny jake jsou urcuje fabrika,ale je treba uznat ze logistika je spickova a kdyz si odpoledne neco objednas tak to vetsinou mas druhy den rano,pak dvouleta zaruka na origo dily.Nadruhou stranu BMW uz zacina pomalu reagovat,treba ceny brzdovych kotoucu a desticek byli nesmysl a lidi radsi vzali nahradu,nedavno nektere kotouce a desky zlevnili o polovinu...
Zatím klepu na dřevo a do značkového servisu nemusím
Jinak dneska není problém s objednáním dílu na druhý den, ba naopak třeba u Fordu ve značkovám servisu čekačka na díly 3 dny!!(v dnešní době si myslím nepřijatelné)
Osobní zkušenost mám spíše s nákladáky a to opravdu značkové servisy nemusím Příklad : napíchnou na diagnistiku a pak bud neví vyresetujou jedte uvidíme, nebo okamžitě vymenit díl za x tis
Neznačkový servis se snaží opravit o ceně na hod se ani nemusím bavit.
Jinak sehnat dobrého servismena je obecně problém,ale říkám zkušenost s trochu jiného soudku
Alda napsal:
Ja teda nikdy neshanel nejak moc dilu a uz vubec ne treba motorovych, ale at delam co delam, BMW je porad moje nejlevnejsi motorka co se provozu tyce. Je to teda asi i tim, ze se mi nikdy nic nesypalo. Ale..
Kdyz jsem mel Hondu CBR 1000RR (to je ten plastovej straasne rychlej kelimek), kupoval jsem v Liberci v Honde takovy ty plastovy spunty, kterymi jsou pospojovany kapotaze. Je to spunt na stejnym principu, jako jimi maji ve vetsine aut pridelany tapecaky ke dverim.
Jeden tenhle spunt stal 150Kč. Ani sroub se silentblokem orig. BMW co mi ted Jezek posilal nestal zdaleka tolik.
..taky doufám, že nebudu mít smůlu, na své předchozí motorce GS jsem kupoval jen spotřebák výše a je to rozumné, jen jsem chtěl pár gumiček a Okroužky okolo obtokových šroubů a podobně, jen chci vyjet s perfektně připravenou motorkou a překvapil mě růst cen za cca tři roky co jsem jezdil na XJR..
Ivoš.
bmwivo napsal:
..taky doufám, že nebudu mít smůlu, na své předchozí motorce GS jsem kupoval jen spotřebák výše a je to rozumné, jen jsem chtěl pár gumiček a Okroužky okolo obtokových šroubů a podobně, jen chci vyjet s perfektně připravenou motorkou a překvapil mě růst cen za cca tři roky co jsem jezdil na XJR..
pracoval jsem dlouhou dobu v Anglii a koupil tam2x GS Advíky v plné náloži.tak mi řekněte kdo děla ceny?BMW dealer,centrala nebo kdo?když jsem přijel před třema lety spátky a bzl jsem v nejmenovaném BMW jestě na zaruční opravě tak jsem se zhrozil kolik chtějí za moto skoro holoverze.a o nějaké dohodě a slevě ani nemluvím.
a ceny dílů,to nemyslím jen BMW....hanba.prodejci asi spoléhají na to jak budeme solit a nAši neznalost možnosti se poohlídnout třeba za hranicema.
pořád objednávám dily na BMW z anglie....asi o třetinu levnější.....proč?
mám taky skutra,díly jen z německa o polvinu levnější,při platbě pPAYPAL,POŠTOVNÉM 5 EURO DO TŘÍ DNŮ DOMA.PROČ???proč jsem měl na koupené BMW v Anglii garanci 3 roky?
odjížděl jsem na funglovce do Mongolska tak jsem ji nemohl servisovat kvůli záruce v daných intervalech tak mi dali záruku 1 rok bez ohledu ujetých km.!!!!!!!!!takže první servis byl až po cca25000km.proj?v CZ kdzž jsem byl v servisu tak nad tím kroutili hlavou,volali a kroutili se ale nic nenadělali.jak je to mžné?asi jsem zákazník a ne jen kus který jim zvýšil obrat.....
vážili si zákazníka....
už se nerozčiluju.........
zakgb: tak jo, potřeboval bych koupit senzor polohy škrticí klapky, hal senzor a palivovou pumpu na 1150GSA/2003. O třetinu nižší cena by mě fakt zajímala. Můžeš mi to prosím napsat?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...