Napadlo mě udělat vlákno jak jsme vůbec přičuchli k motorkám a jakou kdo má vlastně motorkářskou minulost.Lepší než se nimrat v politice.
Asi bude dost úsměvný vidět ta léta minulá.Moc mě mrzí,že většinu motorek jsem v obrazovém zpracování nenašel,
ale alespoň malej náhled teda vypotím.
Začalo to tady:
Pak byly pincky,mustang a simson,ale ty nemám bohužel vyfocený.
Na vojně jsem sedlal toto:
Pak zase Jawky a odsun na práci do reichu a za první prachy tohle:
Pak bylo pár "rychlejch" pušek,ale taky je nemám všechny.
No a mezitím už jsem začal koketovat s terénem i na strojích k tomu vhodných.
Bohužel taky to mám zdokumentovaný jen matně:
No a potom se to všechno zákonitě spojilo a přišel dr.Big,Pegaso a nakonec brambora.
No a kruh se uzavírá a k bramboře zase přibejvají starší kousky a trochu"závodnější nářadí.
Doufám přítelé,že jsem Vás neunudil k smrti a najdete si také chvilku na svou trochu do mlýna!
..nemam cas hledat fota ale:
- Jawa 550 parizek
- Jawa 21 s revmaplechama
- Panelka 250
- MZ ETZ 150
- Jawa 250/593-1C Master (okolo toho motoru vznikla i Praga ED 250)
- Ural 650 M-6336 se sajdou (1972)
- Yamaha XS 750 2D (1977)
- Suzuki GSX-R 600 SRAD (chvilku)
- Honda XR 250 R
- BMW R 1150 GS
...mno a taky co mi obcas nekdo pujcil.... VFR 800, 650 Versys, SV-1000, Africa, G 650 Xcountry, F 800 ST, ...
Upravil Bubak dne 17.10.2013 14:41
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
to je hezky téma :-) ja si cuchnul k motorce "az" v 17ti - obcasne vylety na fichtlu driv mne nezaujaly jak vykonem tak jizdnimy vlastnostmi :-) prvni "poradna" motorka byla cz 150 od dedy potom mne to chytlo a uz nikdy nepustilo - vsechny motorky si musim upravit k obrazu svemu takze podle toho vypadali a vypadaj celkem uz sjem nahrkal 170000km z toho 100000 na jawickach vsechny moto co jsem kdy mel mam na profilu na jwm http://www.jawama...p;pageid=1
teda krome suzuki GS500 rok 82 ale tu jsme mel jen rok pred deseti lety :-) jo a jen dve motorky jsem v zivote nenavidel - fichla :-) a aprilii pegaso a oboje proto ze to jsou desny srace :-))
Upravil milanek dne 17.10.2013 20:01
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Super nápad, starší fotky dám přes zimu dokupy a sem s nima
Takhle jsem před 3 lety vzal rodiče i prarodiče na výlet do Alp.
Fotku dostal brácha táty k 80tým narozenimám (on fotil fotku rodičů, kterou jsem použil).
Kdo fotil dědu s babinou se nikdy nedozvím.....
Každopádně jsem 3tí motorkářská generace.....
paja1 přiložený následující obrázek:
Porad jsem nekde na necem jezdil, ale moc z toho nebylo moje.
Pominu-li kratky projizdky a vyzkouseni, seznam je nasledujici.
Prvni obcasne a kratke pokusy na fichtlu a simsonu skutr. Cca 12-15 let. Celkem to slo, diky tatovi umim na kole od dvou a v aute od 10ti, takze to byla brnkacka
-na simsonu nekolik letnich prazdnin u kamarada na mlejne
-nasledne yamaha dt125 tamtez
-jedno leto na skutru cagiva city 50 - kit pollini, prevrtano na 90, jezdil jsem na tom kilo bez helmy (tehdy vlastne legalne, v papirech to melo max 35kmh)
-Cagiva odcizena v Libni
-pak trochu pauza
-yamaha yz125
-ktm 125sxs - prvni moto, co jsem platil
-Sachs Bee 125, meli jste me videt
-ktm 450exc
-ted to prijde - BMW 650 Xcountry, tu uz mnozi znate, kdo ne, snadno najde zde na foru spoustu fotek
-1150GS modrobila vyrocka, netreba nic dodavat
-dnes jsem slavil 6000km na HP2
Fotky se pokusim pohledat, ale bude jich asi minimum.
Upravil morabo dne 17.10.2013 22:38
Maiali nel Fango!
Tak jsem se k tomu taky dokopal, je to super nostalgie projizdet ty fotky.
Bohuzel nemam zacatky, tj. vsechny ty fichtly, MZty, Jawy. Ale i Hondu NSR125 a pak moji prvni velkou Cagivu Canyon 500 (strasna jebka).
A po Cagive to slo takhle:
Honda CBR600F
Honda CBR954RR
Honda CBR1000RR
a k ní jako druhou Suzuki RM250
Pak jsem okusil 4 kola z Thaiwanu, SMC Tomahavk 300
4kolky me hodne chytly, tak jsem motorku downgradoval na levnejsi, ale porad me hodne bavily. Mimochodem tady jsem mel 130kg Yamaha YZF-R1
Byla božská, musela do obýváku na zimu..
4kolky me braly cim dal vic a tak jsem si splnil sen, tohle byla fakt velka pecka. Suzuki Kingquad 700
Po par letech a pruserech s lesni strazi apod. jsem se 4kolek vzdal a neco malo dohnal timhle na blbnuti, R1 byla porad doma.
Yamaha TT600E
Pak jsem okusil zmenu, prodal obe Yamahy a testnul Varadero
A k nemu do obyvaku hracku, ze ktery jsem mel ohromnou radost, protoze jsem komplet renovaci krome laku zmaknul sam. Lituju ze jsem ji prodal...
Jawa 350
Hlavne kvuli uklizeni snehu jsem poridil zase 4kolku, kterou mam dodnes v praci. Ale zmaknul jsem s ni i dost jezdeni a tyden v Rumunsku. Neznackovej Gladiator RX-A500, hodne dobrej a spolehlivej kousek.
Pak prisla vymena Varana za R1200GS
ktery po par letech omrzelo, tak jsem k nemu poridil hracku
Aprilia RSV1000 Mille. Ta me brzy opustila, zbavil jsem se ji se zadrenym motorem.
No a ted jsem ve fazi vyckavani a k tomu mi dobre pomaha vyrocni R1100GS
A jeste jsem si projel kupni a prodejni smlouvy a porovnal kilometry. Takze pocinaje Hondou CBR600F (z doby predtim uz zadnou dokumentaci nemam) a pokud jde jen o motorky, tzn. bez 4kolek, tak mam ke dnesku na motorkach najeto kolem 160000km.
Jsem zjistil,,, zase a opět, že jsem tak starej, že fotky nemám,,, moja mi říká, že prý proto, že jsem dělal děti... no je fakt, že fotky děcek mám .....než se prohrabu černobílou komunistickou minulostí, přiložím fotku z Týna nad Vltavou r. 2000???, kde jsem jeden čas žil s mojí a mojí Tenerkou... bože není to zas tak dlouho, ale vzpomíná se dobře :-)
Pohledám a doplním,,,
parukar přiložený následující obrázek:
Opravdu zajímavé téma, rád bych se také zapojil, ale nevím, jak bych přidal více fotografií za sebe. Děkuji za radu.
Upravil Michal80 dne 20.10.2013 16:28