Zdravim vsechny.Chtel bych pristi rok vyrazit na Korsiku, cca kveten.Byl bych rad za zkusenosti a doporuceni,nekoho kdo tam byl ohledne ubytovani na pul cesty mezi CR a Livornem.Take co se tyce trajektu,jestli listky bookovat nebo koupit na miste.Je mi jasne ,ze rezervace vyjde levneji,ale ja nemam rad casovej limit. Proste budu rad za veskery info, co s tou cestou souvisi.Predem dekuji
Upravil GS KV dne 20.10.2013 11:56
Ahoj,tak za sebeKorsiku vřele doporučuji, podle mě je to motoráj. V podstatě nocovat na půli cesty můžeš téměř v každé německé vesnici. Já osobně bych doporučil v Itálii Lago di Garda, nádherné jezero, krásná příroda kempy bez problémů za cca slušný peníz. Lodní lístek je dle mého lepší booknout, v Livornu je poměrně rachot a popravdě jsem ani v přístavu žádnou kancelář na prodej lístků nezahlédl.Už u první brány je frajer kterému ukážeš doklad který ti u nás pošlou, lípne ti na plexi eankod a mažeš až dopředu. Nakládka je poměrně hektická, doporučuji mít s sebou vlastní kurty na přivázání mota k trubkám v trupu lodi, opičáci ti daj asi tak půlmetrovej provázek.... Potom paluba a jedem... Na ostrově to vážně stojí za to, autaři jsou na mota zvyklí a chovají se úžasně. Ostrov můžeš křižovat opravdu křížem krážem. Lidé jsou zvláštní, vesměs všichni ozbrojení (mluvím o odlehlejších místech) a dá se říct že se chovají podle toho jak se chováš ty. Jsi-li přátelský a milý, oni rovněž. Silnice jsou velmi dobré i tzv.3 a 4 třídy, značení super, jen francouzské texty jsou vesměs prostřílené brokovnicí, ač francouzský ostrov, nemají frantíky rádi, jsou to přeci jen původem piráti. Benzín byl v 2011 levnější jak v Itálii, všude Carrefoury, ceny cca jak u nás. Oběd v hospodě od 8 éček. V horských úsecích na silnici krávy, zdivočelá prasata a kamzíci. Jen pozor na divoké kempování, je lepší zjistit zda daný pozemek má majitele a raději se zeptat, se slušností nic není problém. Je toho mnoho co by se dalo napsat, takže snad jen DOPORUČUJI!!!!!
fisha napsal:
Ahoj,tak za sebeKorsiku vřele doporučuji, podle mě je to motoráj. V podstatě nocovat na půli cesty můžeš téměř v každé německé vesnici. Já osobně bych doporučil v Itálii Lago di Garda, nádherné jezero, krásná příroda kempy bez problémů za cca slušný peníz. Lodní lístek je dle mého lepší booknout, v Livornu je poměrně rachot a popravdě jsem ani v přístavu žádnou kancelář na prodej lístků nezahlédl.Už u první brány je frajer kterému ukážeš doklad který ti u nás pošlou, lípne ti na plexi eankod a mažeš až dopředu. Nakládka je poměrně hektická, doporučuji mít s sebou vlastní kurty na přivázání mota k trubkám v trupu lodi, opičáci ti daj asi tak půlmetrovej provázek.... Potom paluba a jedem... Na ostrově to vážně stojí za to, autaři jsou na mota zvyklí a chovají se úžasně. Ostrov můžeš křižovat opravdu křížem krážem. Lidé jsou zvláštní, vesměs všichni ozbrojení (mluvím o odlehlejších místech) a dá se říct že se chovají podle toho jak se chováš ty. Jsi-li přátelský a milý, oni rovněž. Silnice jsou velmi dobré i tzv.3 a 4 třídy, značení super, jen francouzské texty jsou vesměs prostřílené brokovnicí, ač francouzský ostrov, nemají frantíky rádi, jsou to přeci jen původem piráti. Benzín byl v 2011 levnější jak v Itálii, všude Carrefoury, ceny cca jak u nás. Oběd v hospodě od 8 éček. V horských úsecích na silnici krávy, zdivočelá prasata a kamzíci. Jen pozor na divoké kempování, je lepší zjistit zda daný pozemek má majitele a raději se zeptat, se slušností nic není problém. Je toho mnoho co by se dalo napsat, takže snad jen DOPORUČUJI!!!!!
Diky za info.uz jsem celej nedockavej a zima bude dlooooooooooooouha
Jj, Korsika super, vynikající kaštanový pivo a výborný jídlo :-) trochu bordeláři jako všichni jižani.
Trajekt jsem bral předem ale myslím že pokud nebude hlavní sezona tak se chytáš i bez rezervace.
Taky nad tím přemýšlím. Co se dá na dělat na Korsice kromě ježdění na motorce? Jsem kulturní imbecil takže na mě s památkama nechoďte. Když jsem se díval na velikost ostrova, tak mi přijde, že je lepší se ubytovat na jednom místě a pojezdit si to kolem. Myslel jsem, že bychom dali třeba 2 dny na severu a pak zase 2 dny na jihu. Jak to kdo na ostrově řešil? Nějaké tipy na ubytko?
zdarec, byli jsme tam ve 2011 s autem a stanem celá rodina
zde jsou drobné postřehy jak jsem psal dvou členům
Ahoj pánové,
přikládám hezký odkaz: http://www.mototr...fault.aspx
, jsou tam fotky z Korsiky a s popisky, tzn. uděláte si lepší představu a zároveň jsou tam místa, kde jsme byli a která příp. doporučuji.
Zároveň odkaz na knížku, ze které jsem čerpal, tedy z její starší verze, kde bylo jen 50 výletů ;o) http://www.freyta...rsika.html
14 – došli jsme jenom k visutému mostu, poměrně příjemná procházka, dá se tam nasvačit/smočit
20 – šli jsme od spoda Ponte Vecchiu, sice až nahoru do Evisy, ale je dobré skončit dole u mostu Pont de Zaglia = tam doporučuji zkoupnout, protože cesta od spoda od hřiště soutěsnou Spelunca je nejhezčí, nahoru to je již jen ceďák do kopce mezi stromy
22 – Calance – šli jsem všechny výlety, je to na cca ?-3/4 dne, ale je to hezký. Část u moře je dobré jít odpoledne, kvůli slunci a focení – je to krásně nasvícené
23 – Capu ´d Orto – nešli jsem, ale prý je to jeden z hodně hezkých kopců cest na Korsice = doporučení od 2 mých kamarádů/známých, kteří mají již něco za sebou
24 – Capu Rosso – šel jsem sám odpoledne, okolo 14té hodiny, na pohodu, a dobrý. Je to rozumný víkend z kempu ? dne koupání a druhá část výlet.
38 – při návštěvě Bonifacia bys neměl vynechat, je vidět až na Sardinii a cestou zpátky máš nádherně vidět útesy Bonifacia
46 – kaskády du Poliischelu = doporučuji, jde se vodou, malý vodotěsný lodní vak, plavky, triko, botasky a s dětmi jsem si to moou užili. Na osvěžení nádherné/skvělé
54 – hezká cesta, hezké výhledy, doporučuji, Jdeš okolo jediného zimního střediska na Korsice a při odbočení z hlavní jedeš cca 12km v lese a říkáš si, kam Tě to dovede, a najednou vleky a start na túru ;o))
57 – nebyl jsem, chtěl jsem, bylo doporučeno od 2 mých kamarádů/známých, kteří mají již něco za sebou
61 – určitě doporučuji, je to na pohodu, vyrazit ráno a odpoledne koupání nahoře v řece v blízkosti horního parkoviště, nemá to chybu
67 – nebyl jsem, chtěl jsem, bylo doporučeno od 2 mých kamarádů/známých, kteří mají již něco za sebou
- z Bastie do St-Florent (hezké historické město), pak po D81 na N1197 a spali jsem v kempu někde u vody, za Iĺle Rousse. V Iĺl Rouse jsme byli jednou vpodvečer na majáku – hezký, dobře osvíceny, hezký západ slunce
- doporučuji cestu po N197, D71 do vesnice Speloncato – na námku si dej kafe, zmrzku a projít vesnici, je hezká, pak zpátky pokračovat po D151 do kempu
- pak do Calvi – projít dopoledne, pevnost, kasárny cizinecké legie, načerpat benzín a pak po obědě D81b podél pobřeží na napojení na D81 (nejezdi po D81 je sice hezčí asfalt, ale o 1000% je ta u pobřeží krásnější), pak po D81 přes Osani do Porta a přes vesnici Piana, kde odbočíš vpravo směr mna Capu Rossu a sjedeš až do kempu Carriu – odtud budeš vyrážet na Calanche, Capu Rossuu, Capu ´D Orto, soutěsku Speluncu – tam dojeď přes vesnici Ota. Kemp je s polostínem, dobře vybaven. Projdi vesnici Piana, v roce 2011 a nebo 2010 byla zvolena nejhezčí vesnicí Korsiky a sjeď dolu na páž pod touto vesnicí, na moto si myslím, že to bude zážitek ;o) a autem to byl ještě větší zážitek ;o)).
- Pak je dobré vyrazit do vnitrozemí. Jeď zpátky do Porta, koukni na věž na pláži a začni stoupat přes Evisu po D84 a v sedle Col de Vergio budeš mít za sebou cca 30km stoupání a parádních výhledů přes levou ruku. Zároveň potkáš první krávy a polodivoká prasata ;o)), ale jen k tobě čichají, nic nedělají, no ale v té souvislosti si kup a doporučuji pravou paštiku ve skleničce z těchto čuníků. Pak pokračuješ pořád po D84 okolo přehrady Calacuccii (nedá se tam skoupnout ;o() až do města Castirla a odboč na D18 do Corte. V Corte projeď do údolí Restonica a po cca 7km za budeš mít vlevo kemp přes řeku. Velí tomu tam takovej kápo černoch, kontroluje lístky na stanu, jestli máš zaplaceno a bomba kemp.
- V Corte, nebo v tom kempu se vykoupeš v řeše v tůni – paráda, pak jedeš na jezera mělo a Capitello, odpoledne a večer zajeď do Corte a projdi starou část, na námku lehkou véču, počkat na nasvícené památky, moou hezký.
- Z Corte jsem jeli jeden den po N193 na Vivario, cestou si vyfoť železniční most, který je dle návrhu Eifella (foť dopoledne, budeš ho mít hezky nasvícenej, odpoledne už Ti bude svítit slunce proti), pak odboč do Ghisoni po D69 – určo doporučuji, ve 2011 sice e výstavbě,m ale s osobákem bez problémů projetelné, krásné výhledy a zatáčky, taky nějaké vraky pod silnicí, ale už rezaté ;o)), za Ghisoni po D69 někde okolo Pont de Cassu odbočit doprava nahoru a jedeš cca 12km do lyžařského střediska a pak hurá na výlet na Monte ´dOro – hezký výlet okolo jezera a hezké výhledy – až na východní část a na moře. Cestou zpátky si užít zatáčky, bacha na kozy cestou nahoru z Ghisoni a pak dát v kempu v údolí Restonica pivo ;o).
- pak jsem trochu přestali stíhat mnou naplánované výlety, tak jsme jeli po N193 směr Ajacio (nenavštívili jsem, moc lidí, moc vedro, nic moc zajímacího, tedy kromě sochy Napoleona, ale spíš oser), pak dále po N196 směr Sarténe a pak pokračovat dále a odbočit po D859 na Porto Vecchio. Někde v okolí jihovýchodní části u Bocca di ÍOru a Capu ´d Acciaju je kemp nedaleko vody, klidný, pohodový a vede to tam starší ženská a s nikým se nesere. Má tam pořádek jak nikdo jiný, ale je to kápo a byli jsme tam rádi.
- Odtamtud výlet do Bonifácia po N198, tam projít město a jít na Capo Pertusato a zpátky.
- Další den je třeba zajet po D368 přes Ospendale do vesnice Zonza a Quenza – klasické typické vesnice, dát kafe/zmrzku a jet po silnici D268 přes Col de Bavella – tam se zastavit, zajít si do parku na vysuté lávky a jiné kraviny – děti byli nadšení a dospělí si to užili taky dále pokračovat na kaskády du
- Pollischelu a zpátky po N 198 do kempu
- Na cestě zpátky do Bastie po východní části to do cca ? jede, pak začne provoz houstnout a cestovní rychlost se zpomalí, tak je dobrý si dát rezervu na trajekt, i když na moto to asi nemusíš úplně tak řešit.
Dovču jsem uzavřeli, že se na Korsiku ještě vrátíme. Chceme prochodit střed ostrova, objekt severní část Cap Corse, zastavit se na jihozápadní části a tak nějak to ještě procestovat. Jinak východní část, jak jsem jeli, tak mě nějak moc ničím neuchvátila. V kempu v údolí Restonica, jsme povídali s nějakými chorvaty, kteří jeli stejně jako my, jen po směru hodinových ručiček a říkali, že by doporučili směr jak jsem jeli my, tzn. proti směru a od náročnějších tůr/výletů k odpočinkové části.
Je to jen můj názor a rychlé postřehy z Korsiky.
Kdyby cokoli, tak volejte, upřesním/vysvětlím. www.jantruhlar.cz
my spali v Soldenu před Stelviem u paní http://www.eberho.../index.php (češka)
moc hezká cesta na 2 dni
trajekt jsme brali z Janova, o 2 hod delší, cena podobna jako z Livorna
Upravil swat dne 24.10.2013 14:25
říkám si hurikán
vorel napsal:
my spali v Soldenu před Stelviem u paní Eberhoefer.com(češka)
moc hezká cesta na 2 dni
trajekt jsme brali z Janova, o 2 hod delší, cena podobna jako z Livorna
Koukal jsem na to ubytovani,vypada to pekne a idealni vzdalenost.Diky.
Byl jsem tam už 3x a vždy opakuji toto:
po příjezdu rovnou z Bastie do St. Florentu pro víno (v každých dveřích cisterna)
před odjezdem rovnou do St. Florentu pro víno
na ostrově se potulovat dle libosti, za mě nejhezčí kemp na Solenzare
U ponte grossu, asi 12 km proti proudu Solenzary od moře, kousek na kaskády Polishelo
Moc hezká silnička bez provozu D69 z Vivaria
Moře obecně nic moc, zato řeky
říkám si hurikán
No to taky resim,jestli byt na jednom miste(max. na dvou,sever -jih) a vyjizdet .Nebo popojizdet treba po dvou dnech a udelat vyjizdky,vzdy v okruhu ubytovani.
No to taky resim,jestli byt na jednom miste(max. na dvou,sever -jih) a vyjizdet .Nebo popojizdet treba po dvou dnech a udelat vyjizdky,vzdy v okruhu ubytovani.
Třeba se ti k tomu vyjádří Fero.Byli tam letos ve stejné době jako my a byli ubytovaní na třech místech vždy 2 -3 dny.Já bych k velikosti ostrova volil zase ubytování na jednom místě.Pravda je,že některé výlety jsme měli hodně dlouhé.Člověk si řekne 300 km to ujedu v pohodě,ale najet tyto km na Korsice to je na celý den.
Byl jsem tam v červnu ideální je trajekt ze savony a jet přes noc krásné se vyspís na lodi a ráno se odpocatej vylodís cena byla 110e tam a zpět na lodi se dá spát kdekoli. Původně jsme chtěli spát ve stanu ale nakonec jsme sehnali kompletně vybaven. Mobilhaus 20m od moře za cenu15e osoba/noc.Uvažuji že bych se tam začátkem června ještě podíval .pokud bys potřeboval další info klidně zavolej 732319780
cert68 napsal:
Byl jsem tam v červnu ideální je trajekt ze savony a jet přes noc krásné se vyspís na lodi a ráno se odpocatej vylodís cena byla 110e tam a zpět na lodi se dá spát kdekoli. Původně jsme chtěli spát ve stanu ale nakonec jsme sehnali kompletně vybaven. Mobilhaus 20m od moře za cenu15e osoba/noc.Uvažuji že bych se tam začátkem června ještě podíval .pokud bys potřeboval další info klidně zavolej 732319780
Diky.Listky na trajekt jsi kupoval na miste a jak casto to odplouva ze Savony?
Upravil GS KV dne 08.11.2013 22:17
Listky jsme kupovali na místě dorazily jsme v 8 večer v 9 odjížděl trajekt tak to byl fofr.Jezdí to různě Mám brožurku jak corsica feries jezdí jsou tam všechny trasy
cert68 napsal:
Listky jsme kupovali na místě dorazily jsme v 8 večer v 9 odjížděl trajekt tak to byl fofr.Jezdí to různě Mám brožurku jak corsica feries jezdí jsou tam všechny trasy