.. zdarec,
chci se zeptat na vaše osobní zkušenosti jestli policie u nás a v Evropě (západní) toleruje nějakou tu ochrannou mřížku nebo plexi před hlavní světlem nebo ne ? (to že to není schválené pro provoz na silnici to vím)
dík
(ch)stepan
Mám plexi a zatím po celý Evropě nebyl problém.Jedině v noci se odráží světlo zpátky do očí,sundat nebo existuje ještě kšilt na světlo.
oranžová dvanáctka
Na 11ce mám mřížku a zatím jsem neměl nikdy problém - a to ani na technický - spíš řeší přídavný světla. A navíc je přidělaná na 3 šrouby, takže případný sundání je otázka minutky (krátký šrouby mám preventivně u nářadí).
R 1100 GS
Já měl plexi a opravdu se s tím v noci blbě jezdí a protože jezdím často v noci z práce tak jsem ho sundal, čekám teď na mřížku. Co se týká policie, tak žádný případ neznám, že by měli problém. Leží mi ještě doma v garáží je na 1150, kdyby jsi ho chtěl zkusit.
Ja mam jak rika Servisak "kus zavesnyho plastu ve dverich v Globuse v masne" a nemuzu si stezovat, predsudky ze to bude pohlcovat svetlo jsou bezpredmetny a zmenu sem nepoznal
vyrobce je SW-Motech, mam to na F800GS ale dela se to i na R1200GS
mám na 1200 plexi i se štítkem-mračítkem,je to od touratechu, takže velmi jednoduché na sundání-při jízdě v noci žádný problém,letos projeto A,I,CH a žádný problém,jen se jim v CH nelíbil ladák bez vložky.....
schrek napsal:
Ja mam jak rika Servisak "kus zavesnyho plastu ve dverich v Globuse v masne" a nemuzu si stezovat, predsudky ze to bude pohlcovat svetlo jsou bezpredmetny a zmenu sem nepoznal
schrek napsal:
To bych raději dvakrát do roka měnil světlo, než tam mít takovouhle věc..
ano je to vec nazoru, ty na to mas menit svetlo ja ne , dostal jsem to toho uz hodnekrat a ne jen haluzi, ale i vetsim sutrem a nic plexi by uz bylo KO
Upravil schrek dne 22.10.2013 10:49
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Měl jsem plexi asi tři roky a světlo svítilo v pohodě,ale časem prasklo v místě kde bylo prošroubovaný jak se to klepalo,teď mám mřížku a už bych neměnil . . .
Upravil rummen1150 dne 22.10.2013 10:57
Taky se přidám k mřížce, minulý týden mi zachránila světlo a ze zkušenosti s jakýmkoliv průhledným plastem, můžu potvrdit, že časem ztrácí transparentnost a a křehne, takže v místě šroubů zažíná praskat. A je pravda, že když se zeptáš, tak k plexi rovnou doporučujou mračítko kvůli odrazu.
schrek napsal:
ano je to vec nazoru, ty na to mas menit svetlo ja ne , dostal jsem to toho uz hodnekrat a ne jen haluzi, ale i vetsim sutrem a nic plexi by uz bylo KO
Takhle to myšlený nebylo, ochranu světla samozřejmě chápu a sám zvažuju, ale proč si tam dal zrovna tohle?
no jelikoz je to min nachylny na rozbiti jak plexi a opravdu to nedegraduje svetlo ze svetlometu, jak by vsichni cekali
a asi jsem hlavne chtel zkusit neco jinyho jak mrzizku se kterou sem nebyl moc spokojenej na minule masine a plexi co je zas nachylnejsi (kolega menil uz 3x) , nedavno me ohodil kolega sutrama tak ze mam i na plixi na helme peknej zarez
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
hlavně si nekupuj nic, co nejde lehce rukou bez montáže sundat. Měl jsem plexi a teď mám mřížku. Je to jednodušší na čištění. Z hlediska ochrany v tom nevidím rozdíl.
Za me plexi nic moc.Odrazi to svetlo do stitu,takze az bude nalada,tak pujde dolu.
A zda se mi,ze pres to sviti hur.
Upravil Irskej dne 22.10.2013 19:32
Take lze pouzit folie. Mel jsem folii nalepenou na 650 i 800GS. Byla vystrizena, tloustka ca 2mm. Po nalepeni to v podstate na svetle nebylo videt. Sutrem jsem od vpredu jedouci motorky dostal nescetnekrat a vzdy to svetlo prezilo. Jednou za pul roku lze snadno vymenit. Mrizka ani plexi neni schvaleno pro provoz na pozemnich komunikacich, pokud se nepletu. Staci narazit na blba a muzete mit problem. Ale chapu, ze v pripade mrizky to vypada ukrutne tvrdacky a adventure. A o to si myslim, ze jde v prve rade....
petrs napsal:
Take lze pouzit folie. Mel jsem folii nalepenou na 650 i 800GS. Byla vystrizena, tloustka ca 2mm. Po nalepeni to v podstate na svetle nebylo videt. Sutrem jsem od vpredu jedouci motorky dostal nescetnekrat a vzdy to svetlo prezilo. Jednou za pul roku lze snadno vymenit. Mrizka ani plexi neni schvaleno pro provoz na pozemnich komunikacich, pokud se nepletu. Staci narazit na blba a muzete mit problem. Ale chapu, ze v pripade mrizky to vypada ukrutne tvrdacky a adventure. A o to si myslim, ze jde v prve rade....
.. o fólii jsem uvažoval, ale jakou ?? .. která vydrží tu teplotu a která jde vytvarovat ??
Upravil chstepan dne 23.10.2013 08:56
(ch)stepan