DRS-GS napsal:
Prejmenoval jsem to pro odlehceni situace, vsem ktere jsem zmatl se omlouvam.
Chcete zpatky Anakee, stezku nebo smazat..... Ja osobne uz jsem pro smazat, bohuzel to neumim.....
a co takhle pokračovat v tomhle vlákně vážně na téma " doporučené knížky aneb která knížka mě fakt dostala " - teda asi po přesunutí do "pokecu"
No tak za mě můžu doporučit brouka Pytlíka, to je děsnej nervák, teď ho čtu synátorovi před spaním.
U mě to byly jednoznačně:
Neználek ve slunečním městě.
Neználek na měsíci.
Dva nezbedníci. Pája
Doporučené knížky, aneb která knížka mě fakt dostala
Přidané 19.12.2013 20:18
Mě docela bavila trilogie od Stiega Larssona milénium. Bylo to dost napínavý.Je toho asi 1200stránek ale dal sem to za 4dny Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Přidané 19.12.2013 20:25
Larsson je supr, prvni krok k severanum. Ja ted vsechno mozne severske. Jo Nesbo, Adler Olssen, manzele Hammerovi, Stella Blomkvist. Cokoli od techto autoru stoji za to. Nejlepsi ale zacit pekne po poradi, treba Nesbo se s tim moc nepara a lidi se tam akuji, odkazuje na predchozi dila a tak.
Přidané 19.12.2013 20:26
Tak zatím nic z toho co píšete neznám.
Jestli to nebude tím, že jsem býval mizerný čtenář a nejvíc jsem četl svět motorů.
Až jsem odrostl tak pak mě zaujal třeba: Malevil.
Pája
Přidané 19.12.2013 20:30
Je toho dost ale kdybych měl vypíchnout jeden titul pak asi Jack London - Tulák po hvězdách.... Začínal jsem tesákem, voláním divočiny a pak toto... Jsem myslel že je to jiný spisovatel
A nebo Čapek cokoliv ten je taky dobrej a dá se číst furt dokola
Nebo Forsyth Frederick
Či Wilbur Smith
Přidané 19.12.2013 21:47
LUKES napsal:
Je toho dost ale kdybych měl vypíchnout jeden titul pak asi Jack London - Tulák po hvězdách.... Začínal jsem tesákem, voláním divočiny a pak toto... Jsem myslel že je to jiný spisovatel
A nebo Čapek cokoliv ten je taky dobrej a dá se číst furt dokola
Nebo Forsyth Frederick
Či Wilbur Smith
.... Blbé téma....
Jack London - Tulak po hvezdach
Stephen Leacock - Literarni poklesky (spickovy povidky, anglickej humor, super na cesty)
A Christian Morgenstern - Beranek Mesic
moje zivotni knihy.
A Forsythovky a i ten Capek.
Pozoruhodna shoda
Upravil morabo dne 19.12.2013 21:51
Maiali nel Fango!
Přidané 19.12.2013 22:23
Jo a ještě sem zapoměl- zikmund a hanzelka afrika snů a skutečností. A potom a to opravdu stojí za to Jedlička- na mopedu k beduínům. Nechá se přečíst i online http://www.manet....index.html Tyhle cestopisy z doby před padesáti a více lety mě fakt baví. Nevíte jestli třeba něco napsal Emil Holub?
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Přidané 19.12.2013 23:54
[quote]LUKES napsal:
Je toho dost ale kdybych měl vypíchnout jeden titul pak asi Jack London - Tulák po hvězdách....
Tulák po hvězdách byl skvělej, k tomu jsem měl v jedný knížce ještě Démon alkohol.
Pak mě hodně zaujal Jeden den Ivana Děnisoviče od Solženicyna.
Na odlehčení Pláň Tortilla a Na plechárně od Steinbecka - oboje hodně ftipný.
Přidané 20.12.2013 00:39
Já jsem před lety četl,až se mi dělali otlaky na loktech a faldy na břiše.Oboje mi zustalo,ale do čtení se nemůžu znova dostat.
Egypťan byl nádhernej, John Irving hodně zajímavej a vtipnej, Terry Pratchett se Zeměplochou úplna bomba, Parfém mě dostal a fantasy Drakeny z Pernu jsem zhltal.
Dneska akorát tak nějakou zprávu a čtení do práce.
Přidané 20.12.2013 07:57
Většina výše uvedených knih i autorů patří také mezi mé oblíbence, mám ale ještě jednu srdcovku Jack Kerouac - Na cestě Když jsem ji někdy v 82.roce sehnal v jednom brněnském antikvariátu jako podpultovku, četl jsem ji 3x po sobě... )
Jo a ještě taky jedna z tehdy zakázaných ale skvělých od Jana Procházky - Přestřelka
Upravil bluesbery dne 20.12.2013 07:59
Přidané 20.12.2013 08:12
Bible, občas do ní kouknu, není to nezajímavé čtení.
Vracím se k Verneovkám, Mayovkám, mají své kouzlo.
Svět podle Garpa - Irving
Král Šumavy - Kalčík
Je jich krásných spousta, ale málo času na ně.
Upravil Kraftrad dne 20.12.2013 08:12