nazdarek nadesel cas, abych vymenil karu a jelikoz uz nas je 5, tak bych uz volil vetsi auto, tak zkuste nahodit nejaky nazory zkusenosti spolehlivots, nahradni dily atd.
ja sem trocha rozmlsanej ze sve OCT 1,9 81KW, spotreba 5.5, nahradni dily za hubicku, opravy za tech 7 let veskery zadny jen spotrebak
Jo financi budu mit tak 300tis - 350tis to jen, aby jste meli predstavu, ale zas se nemusim uplne vycucat ze
Tak po dalsich nazorech upravuji dale - najezdim rocne 20-27tis km
Proc vetsi auto jedinej duvod - kdyz ted vozim malyho vepredu zena se tam dost macak vzadu mezi dvema autosedackama, jinak dozadu podle legislativy pokud se ti nevlezou 3 autosedacky staci dve a nejstarsi dite musi sedet uprostred, jinak do octavky se 3 vlezou kdyz to nejsou zadny veliky
Upravil schrek dne 06.01.2014 21:23
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
... za me Ford Galaxy.... mam 4tym rokem od novoty, 80 tisic km .. ani praskla zarovka... ... dneska bych se sel podivat I na Fiat Freemont (Dodge Journey)....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Bubak napsal:
... za me Ford Galaxy.... mam 4tym rokem od novoty, 80 tisic km .. ani praskla zarovka... ... dneska bych se sel podivat I na Fiat Freemont (Dodge Journey)....
Za mě taky Galaxy, strejda s ním má za tři roky přes 100 tisíc, dovezený jako předváděčka z Německa a nemůže si vynachválit.
Mitsubishi Grandis - japonec, bez investic
já mám tedy předcůdce Grandise, Mitsubishi SpaceWagoon, kamarád má od nova Grandise a ani jeden nemáme potíže. Já mám najeto 220 000km, kámoš kolem 70 000 a fakt jen investice do provozu (benzín/nafta, oleje)
Grandis neni spatne auto, ale nema 7 samostanych plnohodnotnych sedacek a 3ti rada jsou nouzovky tak pro deti. Ja vozim ve druhe rade 2 deti v sedackach (iso fixy) a dospelaka k tomu.
EDIT: ... kdyz jsem se naposledy rozmnozil a v roce 2011 hledal MPV, vyzkousel jsem vsechno, co tehdy bylo. Vyhralo Galaxy - nejvice prostoru, nejlepsi jizdni vlastnosti ... a zatim i naprosto bez poruch a investic.
Upravil Bubak dne 06.01.2014 17:07
Bubak
Zafira B, spokojenost, akorát kůli DPF to není na časté krátké tratě, kdy se auto ani neohřeje. Pokud tam teda DPF je, že?
Spacewagoon měl brácha, ale starší model, možná měl smůlu,ale odešla mu převodovka a cena opravy byla docela raketa.
Ford grand tourneo connect v 7m verzi, ale do nového asi nejdeš.
Upravil looker dne 06.01.2014 17:13
Hosi diky zatim a piste dal PS: Opla nechci po tom co sem zjistil ze kdyz se ti vyjebe predni lozisko musi se koupit celej takovej bazmek vcetne ABS cena 12000,- ted to delal tchan na sve.
Ale u zafiry se mi liby ze zasunes sedacky do podlahy a mas je porad po ruce.
Čeština můj koníček
To je jasný... T4 nebo T5 dle rozpočtu v provedení Multivan, Caravelle. Všechno ostatní bude stejně malý a v případě T5 neměj strach z toho, že je to "dodávka", protože to na silnici co do jízdních vlastností nepoznáš
jardajerman@seznam.cz
JardaFGS napsal:
To je jasný... T4 nebo T5 dle rozpočtu v provedení Multivan, Caravelle. Všechno ostatní bude stejně malý a v případě T5 neměj strach z toho, že je to "dodávka", protože to na silnici co do jízdních vlastností nepoznáš
... to jsem puvodne chtel taky, ale me omezuje moje pracovni cestovani po Reichu a Tcko se nevejde to vetsiny hotelovych garazi, kam jezdim. Galaxy tam jeste nasoukam (na knap teda, ale nasoukam).
Bubak
schrek napsal:
Hosi diky zatim a piste dal PS: Opla nechci po tom co sem zjistil ze kdyz se ti vyjebe predni lozisko musi se koupit celej takovej bazmek vcetne ABS cena 12000,- ted to delal tchan na sve.
Ale u zafiry se mi liby ze zasunes sedacky do podlahy a mas je porad po ruce.
Grandis má také sedačky v kufru v podlaze...
a nebo mě pak napadá fakt nějaká T4 nebo T5 a nebo třeba Citrouš Picasso, ale tam nevím, jak provozní výdaje...
looker napsal:
Zafira B, spokojenost, akorát kůli DPF to není na časté krátké tratě, kdy se auto ani neohřeje. Pokud tam teda DPF je, že?
Spacewagoon měl brácha, ale starší model, možná měl smůlu,ale odešla mu převodovka a cena opravy byla docela raketa.
DPF-ko budou mít ty novější Forďáci taky.
Děkuji za upřesnění sedmimístné verze.
Shreku počkej si na nového S-maxe GSA 1250 Rallye 2024
JardaFGS napsal:
Jo tak o tom sme uvazoval taky
Čeština můj koníček
JardaFGS napsal:
Jo tak o tom sme uvazoval taky
Tak pokud budeš mít nějaký otázky, klidně napiš, máme doma od nova T4 a T5, najeto 330 a 170 kkm, takže můžu poreferovat
P.S. Mercedes Vivaro neexistuje, je Mercedes Viano a Opel Vivaro, taky "dodávky"
jardajerman@seznam.cz