Ahoj, tak tu koukám z okna na to hnusný počasí a říkam si, že bych rád věděl, jak to vlastně u vás začalo, že jste si koupili jak říká muj syn bebebe :-). Já sem během svojí moto kariéry začínal na pinďasovi asi v 10ti letech a to hlavně díky svýmu tátovi, kterej motorky miloval. Asi sem zdědil jeho geny a chytlo mě to okamžitě. Asi každá motorka, kterou sem měl byla v té chvíly ta nej a mezi ty nejvíc zarytý v srdci jsou: pionýr, Jawa 350 Californian, Yamaha Tenére, Honda CBR 600f, Honda CBR 900rr (vyladěná děsná uchylárna na zabití a nakonec to druhý majitel nepřežil :-(). Pak přišlo uklidnění a děti, koupil jsem si Suzuki Intruder 1400. U vetřelce sem si myslel, že se dál budu poohlížet hlavně po chopperech nebo cruiserech s cílem pořízení nějakýho Haryka (děsně mě bavil ten klid a ladění blbinek). No a pak nastal ten zvrat, dostal jsem se k zapůjčení Haryka v Plzeňské prodejně a opravdu mi ani trochu nesedl (takovej hamburger od Mc Donadls: krásně vypadá, je drahej a po snězení je vám tejden blbě ) - byl sem z toho moc zklamanej, ale řekl sem si, že teda nepůjdu do novějších modelů, ale asi zkusím klasiku s karburátorem s připravenym hadrem v garáži pod motorem . A pak přišel ten den, přijel kamarád z Kladna na 1200GS a bohužel pro mojí choperáckou kariéru mi ho půjčil, nevěřil sem tomu co zažívam a ta motorka mi přišla, jakoby mi ji někdo vyrobil na míru. Ano než sem se rozjel tak mi to přišlo děsně vysoký, neohrabaný, tak ošklivý až hezký a hlavně těžký, ale po odlepení nohou od země sem tomu prostě propad. Asi tak 3 měsíce se mi to honilo hlavou a neuměl sem si představit, že si koupim motorku, která mě nikdy nijak neuchvátila, boxer mi přišel ošklivej a vůbec sem to měl spojený s němcema staršího věku. Nakonec červík dohloubal a rozhod sem se zkusit vetřelce prodat za pěknou pálku a uvidí se co osud a ejhle, trvalo to tejden a kupec přijel (furt sem nevěděl jestli ji vlastně chci dát), kouknul bez smlouvání zaplatil neuvěřitelnou částku a odjel. No a já měl jasno, během dalšího měsíce hledání bylo BMW R 1200 GS doma ve verzi Adventure a já jezdil a jezdil a dokonce víc než kdy jindy (za tři měsíce 15tis), tam kde sem se s vetřelcem zastavil a nemoh pokračovat s GSA začínam, boxer mi přijde neuvěřitelně sexy a prostě mi to přijde, že už nic jinýho nechci a budu prostě jenom jezdit. No, ale úchylka s doplňkama mi teda zůstala a to sem si na začátku myslel, že na tom neni co dělat. Přeju všem fajn den, Marcel
Upravil Macek01 dne 18.01.2014 13:04
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!
Jak jste se vlastně dostali k BMW GS/GSA aneb jak to začalo s bebebe?
Přidané 18.01.2014 12:36
Hezky napsaný :-)
U mě to začalo Babettou 210 ... pak jedna jízda na pinckovi a rovnou na Jawku 350.. Prvně, jak jinak bez papírů, na to ježdění po vesnici, pak 350 s papíry. Od 15 se mi moc líbilo BMW F650... ale postupem času přestalo.
Pak jsem chodil s holkou, a její otec měl doma několik motorek. A jednou z nich.. čerstvá novinka BMW R1200GS ADV, a tehdy se znovu rozhořela moje láska k BMW.
No a tak jsem si pořídil F650GS (ten přední blatníček mě prostě dostal!).
Momentálně nemám žádnou, ale mělo by se to do týdne napravit
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Ten poslední odkaz a popis znám :-) moc hezky napsaný a vlastně jsem to čet jako první zkušenosti s GSA když sem tu mojí přivez a začal sem hledat, číst a číst.
Ten poslední odkaz a popis znám :-) moc hezky napsaný a vlastně jsem to čet jako první zkušenosti s GSA když sem tu mojí přivez a začal sem hledat, číst a číst.
Tam je to trochu o něčem jiném, spíš fotky a vzpomínky na začátky motorkaření, tady mě spíš zajímá to rozhodnutí a počátek ježdění na našich bavorákách :-). Bych to tam asi zaplevelil.
Přidané 18.01.2014 13:00
VojtechPolicky napsal:
Hezky napsaný :-)
U mě to začalo Babettou 210 ... pak jedna jízda na pinckovi a rovnou na Jawku 350.. Prvně, jak jinak bez papírů, na to ježdění po vesnici, pak 350 s papíry. Od 15 se mi moc líbilo BMW F650... ale postupem času přestalo.
Pak jsem chodil s holkou, a její otec měl doma několik motorek. A jednou z nich.. čerstvá novinka BMW R1200GS ADV, a tehdy se znovu rozhořela moje láska k BMW.
No a tak jsem si pořídil F650GS (ten přední blatníček mě prostě dostal!).
Momentálně nemám žádnou, ale mělo by se to do týdne napravit
Díky :-)
no tak držim palec, ať dobře vybereš. Ještě, že je to přes zimu, bezva načasovaný. No já uplně zapoměl na Stadion S11 toho sme s kámošem tajně proháněli teda spíš s nim věčně běhali a chvilku jezdili než zase chcíp Blbý je, že mi uplně chybí fotodokumentace z mládí :-(
Přidané 18.01.2014 20:20
V r.1997 jsem si udělal řidičák a sháněl cestovní motorku, podmínkou byly 2 kotouče vpředu a kardan. Zvítězilo Virago 750. Po 3000 km jsem zjistil že tudy ne a koukal po něčem jiném, ve hře byl např. Diversion 900, Motto Guzzi Quota apod. Pak jsem zahlédl reklamu AuTecu v Motoráji na 1100GS, v Motofanu si přečetl test, řekl jsem si že ty peníze do nové motorky dám, koneckonců ji budu mít asi celý život a tahle je nejen spolehlivá, ale tak hnusná až je vlastně krásná a bez ohledu na modní trendy bude taková stále. Tak jsem ji objednal a strávili jsme spolu 8 let...
Přidané 18.01.2014 22:27
Ahoj, jsem motorkář srdcem a duší. Pionýr, ČZ, Jawa - endura, Yamaha enduro, spousty silnic ....... Následovala rodina a podnikání, ale bez mota.
Před loni se ke mě dostal dominátor a následovalo malé ježdění. Kamarád vlastnil 1200 GS a nabídl mi že se můžu svézt. Upřímně boxer nelákal a s hláškou že němec neumí udělat auto natož motorku (omlouvám se ) jsem usedl. První dojem? Ne Ne Ne, po 100km volám kámošovi že se to nedá a ať si pro ni dojede, že na to sr......
Odpověď - dej si kafe a cigáro a uvidíš....... No najel jsem na podzim po chvilkách 2500 km a zjistil že mi mooooc sedí .
Před čtrnácti dny jsem si přivezl bramboru dovezl domů..... tak doufám že se někde potkáme
Karel Rulec
Monti Art design - reklamní agentura www.reklama-liber... https://www.faceb...6313662769 https://www.faceb...el.rulec.7
Přidané 19.01.2014 00:15
Monti napsal:
Ahoj, jsem motorkář srdcem a duší. Pionýr, ČZ, Jawa - endura, Yamaha enduro, spousty silnic ....... Následovala rodina a podnikání, ale bez mota.
Před loni se ke mě dostal dominátor a následovalo malé ježdění. Kamarád vlastnil 1200 GS a nabídl mi že se můžu svézt. Upřímně boxer nelákal a s hláškou že němec neumí udělat auto natož motorku (omlouvám se ) jsem usedl. První dojem? Ne Ne Ne, po 100km volám kámošovi že se to nedá a ať si pro ni dojede, že na to sr......
Odpověď - dej si kafe a cigáro a uvidíš....... No najel jsem na podzim po chvilkách 2500 km a zjistil že mi mooooc sedí .
Před čtrnácti dny jsem si přivezl bramboru dovezl domů..... tak doufám že se někde potkáme
Brambora te nezklame a urcite se potkame, co takhle Radarka, uz tam mam nekolikanasobny randevue :-D
Přidané 19.01.2014 10:55
Macek01 napsal:
Monti napsal:
Teprva se rozkoukávám a o Radarce jsem tady slyšel, nevím ale kde je. určitě bych přijel.
Brambora te nezklame a urcite se potkame, co takhle Radarka, uz tam mam nekolikanasobny randevue :-D
Přidané 19.01.2014 17:10
rok 82 první papíry,pak velký papíry...řidičák jako povinný předmět....jawka 250,jawka 350 bouračka několik let pokoj,pak dr 650,varadero 1000 bmw 1200 rok 2005 a dnes advik 2013. ježdění bouraní učení a dnes snad chlap s rozumem(manželka říka že ne) a spíš cestování a poznavaní stejně potrhlých lidiček jako já s postížením na bmw zejména
Upravil czunik dne 19.01.2014 17:36
http://czunici.ra...
Přidané 19.01.2014 20:02
No u mě to začlo na babetě, jednorychlotní... Tam jsem si odbyl i první pokutu. To mě přimělo k tomu že na silnici to není úplně ono tak jako mladí kluci sme začli kutit krosky. to pochopitelně k ničemu kloudnému nevedlo. První trochu použitelný stroj byla panelka převedená do krosu. Pak Jawa 90 roadster na dojíždění na vojnu a pak do práce. Následuje konečně první pořádná motorka co jela, pérovala a dokonce i brzdila - a to Yamaha YZ 125. Sice postarší ale v kondici. Pak Cagiva 350, Dominátor ( to jsem se sekl - hrozná past ) KLE 500, Hornet 600, Husqvarna 250 kroska ( taky past ), Maxiskůtr Aprilia Atlantis - a tam to přišlo . Najednou jsem ještě s bývalou ženou přišel na to že se motorce taky dá někam dojet a chvíli tam pobejt. Chvíli jsme drandili na skůtru, docela to šlo. Do kufrů se vešla komplet výbava, spacáky , stan atd. No a jednoho dne přišel nápad upgradovat stroj. Vždycky se mi líbila Afrika Twin. Po zkušebním projetí mě to dost zklamalo a změna se nekonala. Pak jsem čistě náhodou zavítal do nějakého malého bazaru v Praze na Proseku. A stála tam taková velká, ošklivá, stříbrná a vůbec divná motorka. No a nebudu to natahovat - druhý den byla doma. A už zůstala ...
Upravil Pavel GS vyletnik dne 19.01.2014 20:03
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz