Sdílejte prosím své gastronomické tipy na zajímavá jídla v zahraničí.
Já nemůžu zapomenout na tři věci.
První je rumunská národní polévka ciurba de burta . Světlá držková polévka lahodné chuti
A druhá taky polévka -albánská citronovo vajíčková. No to byl hodně velkej mazec- vypadalo to jako česká držkovka nebo gulášovka a bylo to hrozně kyselý nicméně asi po třech lžících to už mělo nějakou chuť a nakonec mi to docela chutnalo.
A třetí to byl asi nejhorší zážitek- ukrajinská "uzená voda" to je pití který vypadá jako čaj akorát chutná jako když komínem prolejete vodu z potoka a dole to stočíte do skleničky. Na tu chut snad nikdy nezapomenu.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Konečně chlapácký téma K tomu se rád přidám, jsem trochu pacient na italský jídlo, takže si troufnu říct, že zkušenosti bych měl Tyhle lasagne zatím u mne nikdo nepřekonal Jinak Merano, kousek pod tím pivovarem. Už jak to teď píšu, chce se mi tam zajet Vím, že to není až tak exotika, ale věřte mi, tohle byl zážitek
[img][/img]
chafre přiložený následující obrázek:
Nemám to naneštěstí vyfocený,ikdyž to prd vypoví,ale nejlepší jídlo zatím,co jsem měl v cizině,jsou gruzínský Chinkali
Jsou to těstovinový váčky,plný býčího masa...když si na to vzpomenu,tak mě ještě teď tečou žgryndy
Akorát poznatek na závěr:Když si to někdo budete dávat,tak se nejí ta těstovinová "stopka",která vznikne po zabalení váčku.Ne,že by to nebylo jedlý,ale tím se u nich vyznačuje socan,když to sní...samo jsem to nevěděl a sežral i s tím
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
kdo má rád "ruské" speciality jako jsou hynkaly, manty, vareniky, bliny a jiné luxusní pochutiny tak může zavítat do Kamenice u Prahy. V ulici Jednosměrná (tak se jmenuje) je restaurace/cukrárna - Pancake Factory. Nedejte se odradit americkým názvem. Majitel je Rus a vaří rusko/americko/českou kuchyni. Vaří luxusně a ruských nebo jim podobných dobrot je tam mraky.. Vřele doporučuji..
Jinak jak bylo zmiňováno, v Bulharsku jsem měl takovou "držkovku" z telecích držek vařenou v mlíce.. taky ze začátku nic moc ale pak jsem si zvykl.. Dodává se s citronem nebo octem.. Zvláštní chuť, rozhodně ale dobré jídlo.