Je tu dost busy topic o pneu pro boxery, ale pro F650GS jsem nenasel.
Na origos pneu mam ted 16000 a je cas vymenit... on uz byl cas vymenit asi pred 1000km, ale posledni trip se nejak prodlouzil a jsem rad, ze sem na nich aspon dojel :-)
Chtel bych neco predevsim pro silnici, ale prujezd lesem ci bahnem by nemel rozhodit, takze neco mezi.
Hele zbyl mi jeden par Tourance, (rozmery pro F650gs) Sundal jsem je pri 6000km, protoze jsem jel na dlouhou cestu, perfektni vzorek.Bez poskozeni. Necham za 900kc. Kdyztak se ozvi. M.
Upravil Mizi33 dne 28.08.2008 23:34
Já znovu koupil sadu tourance. Na origo jsem měl 14000 a jsou naprosto skvělý. Jezdím 99% silnici a klopím že škrtám botama a policajtem. Jsem s nima spokojenej
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
No, já mám na Touranckách najeto už přes 16 000 a nebýt toho, že jsou mezvi vzorky trochu popraskaný,
nechal bych je ještě na motorce... Ale teď půjdu do Mitas E-07
Slyšel jsem na ně jen samou chválu
Jen doufám, že se dělají v těch rozměrech na F650...
Tomason napsal:
No, já mám na Touranckách najeto už přes 16 000 a nebýt toho, že jsou mezvi vzorky trochu popraskaný,
nechal bych je ještě na motorce... Ale teď půjdu do Mitas E-07
Slyšel jsem na ně jen samou chválu
Jen doufám, že se dělají v těch rozměrech na F650...
Cloveku, ktery jezdi s F650GS vyhradne silnici bych E07 nedoporucil. Mel jsem mix Metzelerek Tourance a Sahara (2 nebo 3?) a ted mam E07. Je sice pravda, ze obe Mitasky stoji to, co zadni Metzeler, ale oproti nim na silnici vyrazne vic hluci a na mokru s nimi nejsem moc spokojeny. Jasne, E07 maji ve vzorku min gumy a vic vzduchu, z cehoz vyplyva ten hluk, na druhou stranu jsou lepsi mimo asfalt.
Celkove to Mitasky vyhravaji zrejme svou cenou. Jinak je to dost kompromisni guma - nikde neni vyjimecna. Pro mne je to diky te vsestrannosti dobra volba (zatim jsem nezkousel obdobne produkty dalsich firem), ale temer vyhradne na silnici bych si ji nevzal
Najezdil jsem na e08 9000km (měl jsem je na Cagivě Canyon) a byl jsem s nima spokojenej - na suchu šlo klopit i při naložené motorce až na kraj (já + spolujezdec + bagáž - dohromady o 50kg víc, než povolená hmotnost), na mokru jsem stejně žádnou palbu nikdy nejel, ale neklouzala, akorát byl problém, když trochu přituhlo - to mě začaly divně klouzat, ale opět to nebylo nic hroznýho, s čím by se nedalo počítat - každopádně po ujetí výše uvedených km jsem měl pryč odhadem tak 30% vzorku na zadku - o předku ani nemluvím. Až budu potřebovat, tak je vyzkouším i na gs a uvidíme.
R 1100 GS
Neklouzala proto,ze jsi byl zatizenej a to poradne.Jinak solo a na vode jsou to nejhorsi gumy co jsem kdy zkusil.Mam je doma s najetejma 3 tisicema kdyby nekdo chtel za tisic je necham obe.
To Fanos: Tak přece jenom je ta nadváha k něčemu - né že bych si s ní někdy lámal hlavu, ale teď už vím, že mě pneumošky líp seděj v zatáčkách - a vo vo vo tom to je, né.
R 1100 GS
No já jezdím Avon Distanzia a naprostá spokojenost na asfaltu za každého počasí. I když na vodě jezdím celkem klidně, takže jsem je asi pořádně neprověřil. A ani to neplánuju
Do lehkého terénu za sucha využitelné.
Zatím mají 10.000 km a tipuju že ještě jednou tolik vydží...
Ahoj chtěl bych poradit. Chystam se koupit na F650GS (2003) Metzeler Tourance, ale nejsem si jistej jestli dělj rozměr na přední kolo... Mám tam ted 110/90 19, ale takový rozměr jsem nikde nenašel Máte někdo obuté tyto metzelerky?
Ahoj, jezdila jsem celou sezonu drapáky Mitas 09...terén super, ale poměrově toho najezdím víc na silnici a jen proto, abych vypadala víc kchůl...to snad ani nepotřebuju. Takže na dovolenou teď v září mi byly doporučeny Mitas 08, mám na nich asi 7 tisíc km, z toho dovolená 4tisíce v dešti...a i na mokru se drží dobře a hlavně!!! Nehučí, že se ti může rozskočit šiška a motorka nevibruje! Snížila se spotřeba o 0,5 litru a výrazně se zlepšily jízdní vlastnosti. Oproti Metzeler je to za tašku hrušek...
Baforský fdoleček forever....
kofis napsal:
Ahoj chtěl bych poradit. Chystam se koupit na F650GS (2003) Metzeler Tourance, ale nejsem si jistej jestli dělj rozměr na přední kolo... Mám tam ted 110/90 19, ale takový rozměr jsem nikde nenašel Máte někdo obuté tyto metzelerky?
Teda nechci bejt chytrej, ale ten rozměr jsem pro F650GS nikde nenašel, všude jsou udávaný stovky a 110 Metzler asi vážně nedělá... Jinak je mám G650XC a zatím úplná spokojenost, silnice, voda ok, terén se taky dá a fungovaly i v mínus pěti a sem tam ledový jazyk! Jo a snad vůbec nemizí!
Maiali nel Fango!
No rozměr 110/90 19 (kontroloval jsem to 3x) mám napsaný v servisní příručce. Nedalo mi to a šel jse se podívat přímo na motorku kde jsou původní Michelin T66 a ty jsou 100/90 19 takže asi zůstanu u stejného rozměru a je to vyřešeno. Ještě se pro zajímavost podívám do velkého TP co je psáno tam...
To mi nedalo a šel jsem se kouknout, no já mám u NE-Dakara ve velkým techničáku 110/90 19, sjíždím internet a nemůžu na to najít rozumnou pneu
Tak zbývá jedině to, co píše TOSUJA, 100/90 19
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra