Hodně z nás si vozí zadky v koncernovkách. Tohle téma by mohlo shromažďovat rady atd.
Měnil už jste někdo mikrospínače v zámcích? Že jsou vadné poznáte podle toho, že Vám přestanou svítit interiérová světla, nepípá Vám bzučák světel nebo si zamknete např. řidičovo dveře i když jsou dveře otevřené a třeba i auto nastartované a třeba si ho i zabouchnete.
V servisech to běžně řeší výměnou celého zámku s cenou přes 2tis./ks, ale přitom spínač stojí stovku.
U nás jsou na výměnu všechny, už jen jeden z pěti dveří je v pořádku.
Auto je z roku 11/2005 a má 185tis. Asi to hold má už nárok...
To, že jsou to zámky víme 100%, náš mechanik už měl zámky rozebrané a zkoušel to.
Kontaktuju ho a proberu s ním tuhle problematiku a výměnu jen spínačů
Chci se zeptat na Vaši zkušenost.
Kupoval jsem zámky na Octaviiv 2002 za cca 800 ks. Je to sice náhrada, ale fungují perfektně už čtyři roky. Bohužel až jsem vyměnil řidičův a jeden zadní, tak odešel u spolujezdce. na ten zatím prdím :-D Kupoval jsem značku VIKA.
radekNX napsal:
Kupoval jsem zámky na Octaviiv 2002 za cca 800 ks. Je to sice náhrada, ale fungují perfektně už čtyři roky. Bohužel až jsem vyměnil řidičův a jeden zadní, tak odešel u spolujezdce. na ten zatím prdím :-D Kupoval jsem značku VIKA.
Hmm, tak to se mi zrovna nechce tam dávat něco neorigo. Věřím, že to může fungovat, ale nějak mi to nedá...
Dneska jsme si zabouchli nastartovaný auto a opakovat už to nechci...
Čau,
mikrospínače, padající ručičky přístrojovky, zatuhnutí stěračů, padání oken a já nevím co ještě....
NěCo jsem naštudoval zde: [url]http://forum.octaviaclub.cz/index.php?/url]
..ono kolikrát stačí ty studeňáky proletovat a je.
Skusil bych z toho fóra najít nějakyho garažníka s referencemi.
Teď jsem s kamošem dokončili 'rekonstrukci' Octavie z roku 2000 a některý škodovacky vychytavky jsou fakt špeky..
Mikrospínače v zámcích mi na Fabii měnil kámoš, cena v řádu desetikorun, jen je s tím holt piplačka no. Dneska většina "opravářů" radši vyměňuje, než opravuje. Najeto 200 kkm a už oboje přední dveře + zadní vrata.
Volal jsem do jedněch Škodováckejch dílů a potvrdili mi, že zámky v Altee jsou stejné jako v Octavii II.
Pak mi volali ještě jednou, že ve 30% případů nejde vyměnit jen mikrospínač, ale musí se měnit celý zámek (3.600,-/zámek přední).
Nevím, proč 70% jde a 30% nejde, když je to stejný part number.
Budu ale doufat, že jsem v těch 70%.
nazdar tak jsme to vyresil po svem nez abycj se stim jebal a bylo mi potvrzeno ze ne vzdy to jde ten microspinac vymenit objednal jsme oab zamky na www.cc-autodily.cz mam tam slevu zamek vysel na 450 kč jeden a je to , kamos ze skodovky mi doporucil zrovna tyhle, ze ty se serou nejmin ze vsech a vydrzi ze skusenosti vic jak opravovanej spinac
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
a jak to vypada koupil jsem posledni kusy
Upravil schrek dne 11.02.2014 14:14
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Najdi si to na škodahome a podobnejch fórech. Většina závad a oprav a je tam popsaná celkem dobře i s fotkama, tak nevidim důvod, proč to rozebírat ještě tady. Jinak ty mikrospínače jsem taky měnil, ale u řidiče to šlo jen chvíli a pak zase nic, takže jsem nakonec koupil origo celej zámek za 200,- z anglický ochcávky a už pár let to funguje.
Najdi si to na škodahome a podobnejch fórech. Většina závad a oprav a je tam popsaná celkem dobře i s fotkama, tak nevidim důvod, proč to rozebírat ještě tady.
Ja si na jednickovy oktavce menil mikrospinac u ridice a co si pamatuju,tak to nebyl problem. Funguje to uz dva roky.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS