Ahoj, spřádám plány na další cestu a více méně je rozhodnuto, bude to Pamír.
Hrubý nástřel trasy je na obrázku. Něco už je naplánováno, ale samozřejmě uvítám jakékoliv informace o zajímavostech na trase a zkušenosti lidí co tam byli (co rozhodně nevynechat).
Jo a ta rovná čára má znázorňovat vlak, žádnou enduro vložku, nebo dálnici
Díky, Vojta.
RUSKO:
Volgograd, matka rus atd.
na zpatecni ceste asi Moskva
UZBEKISTAN:
Samarqand
Buchara
Khiva
Muynak
predpokladam ze prechod Panjakent je stale zavreny, uvitam cerstve info
škoda že tak pozdě...jinak je to zajímavé...ještě bych se naučil po cestě stříhat film:-)...ale plány jsou jiné....škoda....budu se těšit na filmy...jupííí:-)
http://czunici.ra...
pozde je to proto, protoze se bojim, ze driv bych v horach kvuli snehu neprojel, prece jen je to dost vysoko...
Film bude taky, neco delsiho asi...a najmu si nejakou celebritu aby mi to namluvila
S tím vlakem byla v roce 2013 zase potíž. Kolega, co to už cca 2-3x jel říkal, že mu nechtěli vůbec motorku naložit, handrkoval se s nimi celý den. Max hmotnost je 160 kilo a další kila = rublíky do kapes soudruhům.
I cena za lístek se dost zvedla, pokud chceš mít aspoň kupejnuju...
My plánujeme letos Bajkal, (v záloze Volgograd, Kursk a Katyň a přes Krym domů, anebo další možnost Turecko, Gruzie a přes jih Turecka zpět - v cestě přes UA je Abcházie nebo Jižní Osetije, obojí nic moc) ale nevím, jak to nakonec dopadne, ten vlak mne fakt sere. Variantou je, že pojedeme dodávkou do Charkova, tam ji za poplatek necháme u hotelu a po svých na Bajkal i zpět, bez vlaku. Ušetříme čas a cca 4 000 km jízdy díky dodávce.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
vojta napsal:
pozde je to proto, protoze se bojim, ze driv bych v horach kvuli snehu neprojel, prece jen je to dost vysoko...
Film bude taky, neco delsiho asi...a najmu si nejakou celebritu aby mi to namluvila
O te hmotnosti vim, ale neslysel jsem, ze by s tim byl extra problem...je to varianta, kdyz se nepovede, tak pojedu po ose. Samozrejme s nejakym extra rublem pocitam abych podporil svoje argumenty
S tou Gruzii, Severni Osetie se da v klidu projet a Abchazie je v Gruzii, takze tam problem taky neni, my to jeli letos dokola a muzu doporucit! Ta trasa je v obrazku co jsem daval.
No,to není až tak úplně pravda...teda aspoň podle mých informací.
Severní Osetie se projet dá,protože je to normálně část Ruska,ale Kejda psal o Jížní a to by mohl být trochu problém.
A Abcházie o tom bych vůbec neuvažoval,jako o průjezdný zemi,protože tam se dostaneš akorát z Ruska a zpět jedině zase do Ruska a pokud máš početně omezený vstupy do Ruska,tak to máš trochu problém,protože takhle vyčerpáš hned 2 vstupy...o jednovstupovým ani nemluvím...to seš takzvaně v p..i a zbývá ti přeplavat na UA
Možná tam jde vstoupit i ze strany Gruzie,ale to zase zapomeň,že tě odsud pustí do Ruska.
Pokud se nepletu,tak Abcházie je oblast Gruzie,která se chce trhnout a patřit k Rusku.Gruzie s tím samo nesouhlasí,ale Rusové to berou za svoje,takže obě strany to berou,jako neoprávněnej vstup na svoje území,pokud nevstupuješ z jejich strany...takže v nejlepším případě cesta zpět a v nejhorším případě basa.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tak to je, jak píše Mr GS.
Jen doplním, že Severní Osetie má něco jako hranice, kde nás policajt s Ákáčkem jen zpomalil a jako cizince pustil.
Náš kamarád z předchozího dne Čečenec, co jel před náma v autě, se paradoxně musel "registrovat" jak nám říkal a to jel z Ruska do Ruska domů do Čečny. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Chlapi, primarne je tohle vlakno o Pamiru a schaneni partaka na cestu. Mr GS by to vzhledem k vlaknu o videech z cest mohl pochopit ze?
Ano samozrejme jsem myslel ze neni problem s Osetii severni, do Jizni se nedostanes ani nahodou a kdyby jsi mel jen razitko v pasu tak te zavrou, to jsou overene informace od kolegy gruzince, tecka. Do abchazie se z Gruzie taky nedostanes, stejne jako do Jizni Osetie, ty dve oblasti jsou na tom dost podobne, obe se chteji trhnout, ale to uz jinde jsme, je to jina vesnice
Samo,že to chápu
Ale napsals tady úplně zkreslený informace,tak jsem tě opravil...nečteš to jenom ty.
Navíc na Pamír se tudy teoreticky jet dá,takže to není mimo vlákno,když je to i o plánování cesty.
A když jednou napíšeš,že v tom problém nevidíš a pak,že je jasná a ověřená informace,že to problém je,tak si to vyloženě žádá o reakci,to se na mě nezlob.
PS: srovnávat vlákno o videích,kde je předem psáno,že jde jenom o videa a vlákno o cestě na Pamír,kde jde i o plánování cesty,je trochu rozdíl.Nemám pocit,že moje informace je mimo mísu,zatímco čuníkovo kopírování příspěvků,docela jo.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ja jsem nenapsal zkresleny informace, kdyz chces jet okolo cernyho more, tak se Severni osetii problem mit nebudes (Jizni jsem nezminil nikde), protoze projedes a o Abchazii se starat nemusis, protoze ta je v Gruzii a nepojedes tama, kdyz uz prejedes do Ruska, mozna to vyznelo jinak, ale myslel jsem to takhle
P.S. trasa je naplanovana tak jak je na obrazku, Gruzie v planu neni a tyhle trochu zbytecny 4 prizpevky jsou delsi nez cunikovo kopirovani
DOPLNIM NA HLAVNI STRANU STATY KTERY BYCH CHTEL PROJET A ZAJIMAVA MISTA, pokud by jste meli dalsi napady, tak Vas o ne poprosim jsem v praci, tak si nevzpomenu na vsechno, proto tam hodne veci bude chybet...
Ahoj,
plán máš super, M41 je výboný cíl.
Jen já bych se osobně vyprdl na Rusko a Volgograd a spíše bych se snažil jet jihem přes Turecko a Irán do Turkmenistánu a potom Aral, Samarqand...
To je přesně to, co nám kvůli prezidentským volbám v Iránu vloni nevyšlo...
Zdenda
Zdendo, dik, tvuj cestopis jsem se zajmem prohlidl a videa taky. Iran, no, mam ted nejaky info o zhorseni situace, tak to jeste musim proverit...pry potreba doprovodu, naplanovana trasa atd. ale rikam, nevim o tom nic, musim pozjistovat. Ale taky me to laka, bohuzel se mi zaboha nechce platit ten karnet...
Tomu naprosto rozumím Vojto...
Ale na druhou stranu,až za Samarqand je to jedna velká nuda, pořád rovina, polopouště, stepi, na ukrajině pole.
Každopádně držím palec