mám v už dost jeté Metzeler Enduro 3 Sahara a byl jsem s nimi dost spokojený - překvapily mi hlavně na silnici ))) nebo je něco lepšího??? Chci trénovat venku - bahno, štěrk a když najdu něco jako písek PS jaou nějaký nápady kam zajet někde směr Praha Karlovy Vary???
jaký jsou vaše zkušenosti s penumatikami pro Dakar
Přidané 25.12.2008 11:11
Ahoj, mám E09 Mitas vzadu a ve předu Vee Rubber,po silnici je to bez problému podržela mě E09 aj v driftu v zatáčce co jsem tomu za mokra malinko dal za plyn.Terén je super,blato ,bahno,písek podmáčená tráva,jen na slámě opatrně...Jukni enduro.banda.cz
Přidané 21.01.2009 17:30
E07 - suchý asfalt super, mokrý asfalt taky dobrý, šotolina, štěrk, písek, všechno dobrý. Bahno a tráva - průser... Vzorek se v bahně okamžitě zanese a po trávě prostě klouže asi všechno co není 100% drapák. Jel jsem na nich Ukrajinu všemi druhy cest. Jako univerzální pneu mohu jen doporučit.
Přidané 25.01.2009 15:06
Vzadu je prekvapive dobra Mitas E09 - jak asfalt, tak offroad, ale dopredu bych ji nedaval, protoze na asfaltu ma hodne mizernou zivotnost a funkcnost (castecne dan za drapak).
Mitas E07 mne dost zklamaly zejmena chovanim za mokra (uz jsem si kvuli nim i lehnul), pricemz teren odpovidajici urceni a vaze stroje zvladaji dostatecne. Plusem je cena a kilometraz, ale uz do nich asi nepujdu - vratim se k Sahaře, pro mne je to asi idealni vzorek a dobra pneu.
Asi bych pridal hlas ke kombinaci TKC 80 vepredu a E09 (pripadne opet TKC80) vzadu.
Přidané 09.06.2009 10:57
Právě jsem objednal sadu pneumatik Metzeler Tourance za 3. 691,- a dorazí do 4 dnů PPLkou až domů (poštovné a balné zdarma)... Tak uvidíme...
Tím pádem nabízím drapáky Mitas... Nevím, kolik % mají, ale původní majitel se prsil, že mají jeto asi 200km po silnici, tak nevim... Tak za nějaký peníz bych je přenechal...
Upravil xHackerM dne 09.06.2009 10:59
Přidané 09.06.2009 11:13
xhackerm napsal:
Právě jsem objednal sadu pneumatik Metzeler Tourance za 3. 691,- a dorazí do 4 dnů PPLkou až domů (poštovné a balné zdarma)... Tak uvidíme...
Tím pádem nabízím drapáky Mitas... Nevím, kolik % mají, ale původní majitel se prsil, že mají jeto asi 200km po silnici, tak nevim... Tak za nějaký peníz bych je přenechal...
Kde jsi je sehnal za tak slušnou cenu ?
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
Přidané 09.06.2009 12:33
Sahary jsou navržené tak, aby se čistily v písku a bahně, je to do jisté míry dost univerzální guma...taky jsem ji chtěl. Myslím, že TKC, ani E09 nejsou cílené na stejné podmínky, nesrovnával bych je.
Určitě by jsi vybral v Mitaskách C řadě, ale ta je na silnici dost bídná.
Mimochodem, TKC se zalepí hrozně rychle, jak není sucho, přijdou mi dost nepoužitelné.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special