Zdravím,
je to totálně mimo, ale třeba to někdo řešil. Na kontaktním zateplovacím systému domu (ETICS) pomocí polystyrenu se začali objevovat díry od ptáků. Je nějaký efektivní způsob jak se jich zbavit? Už jsem dal přes litr za atrapu nějakého dravce, což se zdá po pěti dnech jako neefektivní...
Možná černá silueta do oken? Nemáte jí někdo v křivkách abych jí mohl dát vyřezat a pak vylepit?
Upravil HonzaGS-SV dne 09.03.2014 08:19
Jo přes perlinku, i ty svrchní vrstvy toho systému... koupim ještě nějakou elektronickou plašičku a tu siluetu do okna... jestli nepomůže tak fakt nevím... živýho sokola :-D
Podle mě je nejúčinější vzduchovka. Pár jich tam sundáš a přestanou tam lítat. Na všechny plašičky si zvyknou. Vloni je namontovali v Horkách v Jilosu a vrabci si tam klidně hnízdí dál a na ten zvuk si zvyknou. Takže kosit.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Já právě koupil tuším že sýčka nebo co to je. A dneska (cca 5 dní po instalaci) zase duté zvuky, vykouknu a zas ten samý problém... Takže asi jim dám ještě pítko, páč ten polystyren je celkem suchej
Noční pták,jako strašák nepomahá vůbec. Ve dne totiž neloví a drobné ptactvo na ně útočí. Dřív je ptáčníci používali jako návnadu , aby nachytali ptáky do sítí nebo na lep. Takže všechny sovy a výři mají přesně opačný účinek.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Noční pták,jako strašák nepomahá vůbec. Ve dne totiž neloví a drobné ptactvo na ně útočí. Dřív je ptáčníci používali jako návnadu , aby nachytali ptáky do sítí nebo na lep...
Tak, tak říkalo se tomu "výrovka" nebo lov na výrovce (dnes zakázaný způsob lovu). To jen tak pro zajímavost. Na tu fasádu bych zkusil pověsit něco cinkacího nebo blýskavého (cédéčka např.).
Woodman napsal:
Tak, tak říkalo se tomu "výrovka" nebo lov na výrovce (dnes zakázaný způsob lovu). To jen tak pro zajímavost. Na tu fasádu bych zkusil pověsit něco cinkacího nebo blýskavého (cédéčka např.).
HonzaGS-SV napsal:
Takže asi jim dám ještě pítko, páč ten polystyren je celkem suchej
nebo jim vylepším stravu něčím ostřejším...
Doufám, že tohle jsi nemyslel váženě... Uvědom si, že by ses tím dopustil trestného činu - vem si to, že ten pták by fakt něco vychlastal, odletěl a chcípnul o 100m třeba sousedovi na zahradě, ptáka sežere pes, kočka, prase, liška atd. a to chcípne, to prase nebo kočku sežere zas něco (nedej bože člověk) a je to furt do kola. Např jed na myši/krysy nikdy z mrtví myši nevyprchá, je tam pořád. Zkus dát maketu sokola do oken, dělají se i černé nalepovací na okno a nebo odpuzovače na bázi feromonu. Ta sova není moc šťasné řešení, právě jak psal Kašák o "výrovce"
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Petrguss má pravdu. Loni jsme řešili přiotrávení našeho psa, nebylo to nic levného a ty starosti a strach nikomu nepřeji. Naštěstí to byl "jen" Roundup aplikovaný sousedem na trávu společného plotu. V tomhle jsou lidi strašně sobečtí.
a teď si vem Michale jednu věc, v pondělí jsem byl u kamaráda co je taky nimrod a okolo baráku (kupodivu je to v Praglu v Chuchli) mu neustále běhaj divocí králíci (celá léta) (jo čteš správně divocí králíci - kdys je chtěl vidět vemu tě tam, jediný místo kde jsem je ve volný přírodě viděl naživo). No a on má za barákem takové ty pražské zahrádky. Jednu z těch zahrad si koupil nějaký nový majitel Pražák a když zjistil, že mu ty králici žerou jeho zelí a já nevím co ještě tam měl tak na ně začal líčit otrávenou mrkev, no kámoš najednou začínal nacházet mrtví králíky, asi 14 dnů trvalo než zjistil že to dělá tenhle přistěhovalec, naprášil ho pčr a ty nic že nemůžou dělat, že dokud ho nechytneš při líčení tak nic... No a za další tejden kamarádovi chcípnul pes, veterinář zjistil otravu a přistěhovalce konečně řeší pčr...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS