asi si zahrávám s ohněm,ale navrhuji založit toto téma, kde by bylo možné uvádět členy kteří tzv. nedrží nebo nedodrželi své slovo...
Píšu to z toho důvodu,že jsem ''blbej'' a na inzerci jsem na dobré slovo již několikrát někomu něco podržel a nakonec to nedopadlo(už chápu TomaseTT).
Nepálí mě to finančně, ale s.e.r.e. mě to z principu - myslím, že když se s někým na něčem domluvím tak to má platit a o to víc pokud je to zde na foru kde si rádoby hrajeme na jednu ''partu''.
Je mi jasné, že to má svá negativa:
1. lze toho zneužít a někoho poškodit
2. není zde soudce a ani nemůže být objektivního rozhodčího
3. může to být téma o 5000 příspěvcích které nic neřeknou
ALE myslím si, že úmyslně sem nikdo nikoho nedá.A pro inzerenty by bylo dobré ''znamení'' když s někým něco domlouvá zda je zde uveden nebo ne....
No uvidíme...třebas to zarazí admin a je po hehe...
Podle mě to nemá moc smysl, většina lidí je tady anonymních a i kdyby ne, tak co se na tom změní? Nic asi.
Mé důvody, proč kašlu na různé "rezervace" a většinu věcí prodávám "kdo dřív přijde..." jsou přesně ty, co jsi popsal. Jsem tu dost dlouho a prodával jsem spoustu věcí a stalo se mi to mockrát. Naštve to tehdy, když někdo jiný by si to rád vzal a pomohlo by mu to a zbytečně to blokuje někdo, kdo se pak ani neobtěžuje ozvat. Přesně jak píšeš. Ale nějaká černá listina to myslím moc neovlivní.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já bych místo černý listiny,která je z výše uvedených důvodů neproveditelná,zavedl pravidlo,že kdo se neozve přímo do inzerátu,tak jako by se neozval.Když je to napsaný přímo v inzerátu,tak je to
za 1.dohledatelný i od ostatních členů a každej vidí,kdo je nespolehlivej a
za 2.je pak jasný,kdo se ozval první,kdo druhej... a nejsou v tom nějaký čachry po PM,mailech,telefonech atd.
Mě to taky pěkně se.re,ale se.re mě i opačná strana...inzerent,kterej to napíše veřejně a pak reaguje i na neveřejný nabídky.Když jsem první v inzerátu,kdo se ozval a je mi vzděleno,že už to vzal někdo jinej,tak to je taky pěkná levá,jak od inzerenta,tak od kupce.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Petr: zalezi JEN na tom, jak si inzerent rekne v inzeratu. Pokud dam inzerat a zazvoni telefon, prodam.. vecer mrknu na web a to, ze najdu PMky, maily atd je podle me vedlejsi. Jediny co me napada, aby fakt inzerent napsal jedinej moznej zpusob komunikace, idealne primo v inzeratu at je jasno Ale pokud tyhle pravidla nejsou, neni se cemu divit. Porad je to "jen" verejny forum. Kdyz das neco na bazos, taky necekas na mail, ale prodas napr. po telefonu.
Alda napsal:
Petr: zalezi JEN na tom, jak si inzerent rekne v inzeratu. Pokud dam inzerat a zazvoni telefon, prodam.. vecer mrknu na web a to, ze najdu PMky, maily atd je podle me vedlejsi. Jediny co me napada, aby fakt inzerent napsal jedinej moznej zpusob komunikace, idealne primo v inzeratu at je jasno Ale pokud tyhle pravidla nejsou, neni se cemu divit. Porad je to "jen" verejny forum. Kdyz das neco na bazos, taky necekas na mail, ale prodas napr. po telefonu.
Jenže tady čekám trochu víc,než na bazoši nebo aukru.Jak psáno výše.Měli by jsme tady být trochu víc zodpovědnější a férovější aspoň sami k sobě.Nedělám si iluze,že tady nejsou lidi,co za korunu prodaj kamaráda,ale aspoň trochu větší úroveň by to tady mít mohlo a tuhle skupinu bych selektoval jasně daným pravidlem,že PRVNÍ BERE TEN,CO PRVNÍ ODEPÍŠE PŘÍMO DO VLÁKNA S INZERÁTEM.
To,že zrovna majitel není na netu není žádná omluva.Prostě tam napíše a majitel mu to prodá,až si to přečte.Ty taky nepoletíš hned na poštu odeslat balík,když ti někdo zavolá,že to bere.Taky musíš dojít z práce domu,zabalit a druhej den odeslat a to budeš hodně zodpovědnej,když to takhle rychle uděláš.
Navíc je to i dohledatelná věc proti takovým,co si to zablokují a pak nevezmou.Takhle to bude veřejně vidět,kdo si co zamluvil a pokud inzerát pokračuje,je evidentní,kdo si to nevyzvedl.
Ja s tebou souhlasim, o tom zadna, ale asi to bude spis tim, ze si nedelam iluze.
A tohle je hodne nadsazeny, tak to proste fungovat nebude.
To, ze se nas par schazi a dobre zna nic nemeni na tom, ze je tu tusim skoro 5000 registrovanych clenu. A z toho 90ti procentum to je a bude uplne putna.
Vidim jediny reseni - slusnej inzerent si rovnou do inzeratu napise, kterej zpusob komunikace preferuje. Ja tohle tema beru jako ponauceni a budu to tak delat - budu brat pouze verejnou komunikaci v threadu.
Aspon pak bude jasny, az zase nabidnu Kahedo na 11tku, ze ho fakt nikdo nechce
Já bych osobně u inzerátu napsal, že to prodám tomu kdo zavolá, že to bere nebo podle pořadí ve vláknu, rezervaci bych na déle než 2 dny taky nedělal, kdo prostě má zájem, tak je schopnej si to během té chvíle zařídit nebo poslat peníze. Jedině u moto bych třeba počkal na první víkend, protože ne každý je schopnej v týdnu jet přes celou republiku.
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
Kucí, takže, když vám někdo zavolá, že danou věc koupí a že je 5 minut od vás, tak mu řeknete, že mu to prodat nemůžete, že se nejdříve musíte večer podívat na net, jestli tam náhodou někdo nenapsal a nedělá se tam nedejbože fronta ? to asi ne, že ?
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
stepan napsal:
Kucí, takže, když vám někdo zavolá, že danou věc koupí a že je 5 minut od vás, tak mu řeknete, že mu to prodat nemůžete, že se nejdříve musíte večer podívat na net, jestli tam náhodou někdo nenapsal a nedělá se tam nedejbože fronta ? to asi ne, že ?
Ale pokud to napises rovnou do inzeratu, tak se to podle me snad ani stat nemuze.
Clovek se o inzeratu dozvi tak, ze si ho precte, takze sedi u fora a muze odepsat.
stepan napsal:
Ale pokud to napises rovnou do inzeratu, tak se to podle me snad ani stat nemuze.
Clovek se o inzeratu dozvi tak, ze si ho precte, takze sedi u fora a muze odepsat.
Ale, když jedeš okolo někoho cestou, tak tě napadne, že by ses tam mohl stavit, tak asi nebudeš čekat do večera v autě, jestli ti odpoví na netu, ale zavoláš, ne ?
Stepan Praha
No jak myslis.
Muj nazor je ten, ze ta pravdepodobnost je vazne miziva. A pokud se to teda jednou za par let stane, bude to asi omluvitelny a nikdo nedostane na zadek.
Jsem nekde, jedu nekam, u toho koukam do mobilu a ctu si forum, nahodou narazim na inzerat a zrovna tohle shanim a jeste k tomu jsem vlastne pred barakem inzerenta.. nevim no
TomR1 napsal:
Po tom co jste tady kluci napsali mi napadlo že by to šlo zařídit...
1. Jak píšete - povinná ''rezervace'' vždy přímo ve foru(nikoliv PM apod..)
2. Pak je vše prokazatelné - zavedení černé listiny
Otázka jestli se tím bude někdo zabývat a dodržovat.
Rozhodně je snažší se na všechny vykašlat a vždy chtít penize hned a hotovo - to je nejsnažší cesta.
Tom
Aby jsi si ale taky neupletl bič na sebe pantáto.
Včera jsem Ti do vlákna na ten kryt psal a i když jsi evidentně na netu a i zde na foru, tak jsi ani neodepsal tak nevím jestli jej chceš vůbec prodat!
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Alda napsal:
No jak myslis.
Muj nazor je ten, ze ta pravdepodobnost je vazne miziva. A pokud se to teda jednou za par let stane, bude to asi omluvitelny a nikdo nedostane na zadek.
Jsem nekde, jedu nekam, u toho koukam do mobilu a ctu si forum, nahodou narazim na inzerat a zrovna tohle shanim a jeste k tomu jsem vlastne pred barakem inzerenta.. nevim no
Dobře, tak jak chceš. Řeknu to tedy jinak, pokud by někdo něco prodával a já to moc chtěl a měl na to peníze, nebylo to daleko, tak volám bez ohledu na to, co si lidi píšou do fóra.
Je to takto lepší?
Stepan Praha
stepan napsal:
Přesně tak...
To,že je někdo 5 min odemě nemá žádnej vliv na to,kde si to musel přečíst a tím pádem mohl hned reagovat.Všichni tak mají stejnou šanci být první a je to regulerní.Nemluvím o tom,že tak ostatní vidí,kolikátí jsou a tím pádem jaký mají asi šance.Několikrát se mi to stalo,a nejsem jedinej,že jsme napsali,byli první,ale věc byla prodaná...to není normální.Myslím,že je to tady v první řadě diskuzní fórum a ne inzertní,tak by se měla brát v potaz jenom "diskuzní" odpověď přímo do vlákna.
Zařídit by to šlo poměrně jednoduše...zapíše se to do pravidel webu a mohlo by,při vkládání nové inzerce,vyskočit okno s upozorněním na tuto věc a pravidlo.