Zdravím, dnes mi přestal svítit HELLA MICRO DE XENON, vůbec se v těchto světlech nevyznám, poradíte mi někdo kde co prozkoušet, nebo jak zjistit co je poškozené? Díky Franta
není na tom nic složitého.. zkontroluejš nejdřív jestli ti jde proud do jednotky. A pokud ano tak už jsou jen dvě možnost - buď výbojka nebo jednotka (balast).. Pokud máš xenony dva - ideální přehodit jednotlivé komponenty. Pokud ne, půjčit.. Kdybys potřeboval pomoct v Praze, není problém se stavit..
neee, do jednotky ze které vede to vedené do výbojky.. do toho bajonetu vůbec nešahej!! Je tam vysoký napětí.. cca 20.000 V
Upravil jezek dne 28.03.2014 21:44
Hlavně pokud zapneš balast bez připojené výbojky, tak ti to VN krásně šlehne do patice výbojky! Takže bez výbojky nezapínat! Už jsem pár vypálených cestiček viděl a čistil. Balast to většinou přežije.
Hele, měření - cestak úspěchu. Na dálku opravovat elektriku je problém, pokud sám nemáš alespoň základní znalosti jak a proč.
Šel bych cestou kontroly měřením, kam až ti jde napětí a problém najdeš. Pro znalého je to na 5 minut. Máš tam zapojené relé, nebo to někdo šoupnul napřímo na dálkové...? Je to docela odběr a mohlo by taky být něco vypálené.
Ahoj, tak jsem dnes koukal na ten xenon a do balastru mi nejde "šťáva", takže bude muset nádrž dolů. To je to čeho jsem se chtěl vyhnout. Našel jsem vedle nádrže relátko, kam se táhnou dráty z xenonu. Jedna pojistka, která je podle mne dodělávána je nad vzduchovým filtrem a další dvě pojistky jsou u světel vpředu. Jsem z toho nějaký divoký. Chtěl jsem dát více foto a to mi nějak nejde.
Noggin přiložený následující obrázek:
nezkoušel někdo do přídavného dálkového světlometu od Touratechu s Micro De Xenonem dát místo xenonové výbojky LEDku? Vejde se ta ledka do hoto stribrnyho krytu boku?
Xenon svítí parádně, ale vzhledem k tomu, že je v dálkovém světle tak mě trochu štve to jak se pri každém rozsvícení rozehřívá.
mám jednu mlhovku, druhou dálkovou (ten xenon). Tou mlhovkou svítím pořád, dálkou jen v noci, takže skoro vůbec Ale když už s ní svítím tak bych chtěl, aby se rozsvítila hned a ne až za jednu vteřinu jako xenonová výbojka.
To mohu potvrdit,dal sem si je na DOHC.Svítilo to skvěle kupodivu na mě ani auta neblikali,takže asi v poho jen se mi začalo zamlžovat sklo,tak sem je dal pryč,světlo sem zevnitř vyčistil a dal zpět klasiku.Tak asi blbá otázka,co myslíš tím balastem,nebo je to ironie
@Saturnin hele to se ti tam podle mne nevejde ...
respektive nevejde se ti to tam bez dodatečných úprav. tydle žárovky mám doma a jsou pořád v krabičce.
koukni se jak vypadají ty žárovky co tam teď máš. patří tam H3 do mlhovky a to je málá žárovka, nejde o délku a le o ty výřezy jak to tam uchytit.
pro představu tam potřebuješ TOTO
to co jsi posílal ty má "obrovské" chlazení to tam bez úpravy světla nenarveš.
Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.
BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992