Zdravim pánové přemýšlím o pořízení nějakého jednoduchého spaní když vyrazím sám na cesty. Stan se mi nechce každou noc stavět tak vozim plachtu kterou natáhnu z motorky na zem a lehnu pod ni když je nějakej ten deštík . Problém je když zaprší trochu víc tak ležim ve vodě a taky to nevypadá pod plachtou tak mazácky . Jak to řešite vy , libilo by se mě něco takovýho je to jednoduchý na postavení, malý balení bez tyček ale není to nepromokavý , nevíte o něčem ?
http://www.ferrino.sk/kategorie/26-1-2-osoby/ mic mensie a na pouzitie ako chces asi neexistuje.Takze je jedno ci mas vecsi alebo mensi stan.Vo velkom sa aspon obleces a pri spani mozes mat vsetko vedla seba a trosku presusit ak treba.
Pokud řešíš bivak v teplém podnebí, není nic lepšího než ta moskytiéra s podlážkou. Je to osvědčená věc.
Když je zima nebo prší, tak mi dobře slouží malinkej stan od Jurka.
Tady na té fotce je shodou okolností vidět oboje. Vpředu je ta moskytiéra, vzadu hned za KTM je ten malý stan Jurek.
Tak co vlastně chceš?Stan se ti nechce stavět,moskytiéra je promokavá,žďárák malej...
Jediná další možnost je bivak,ale ten má taky 1-2 tyčky do kruhu a z vlastní zkušenosti vím,že to je úplně nejhorší vatianta.Nadrbeš se s tím skoro jako se stanem,ale seš v tom stísněnej skoro jak ve žďáráku.
Nejlepší varianta je menší stan,ale vybrat rozumně takovej,kterej sám bez problémů postavíš.Já mám stan velikosti 2-3os. Spím v něm poměrně často,takže to mám zmáklý,ale postavím to sám bez pomoci a v klidu do 10ti min.(dvouvrstvý) a to mě za to pohodlí a klid stojí.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Tak co vlastně chceš?Stan se ti nechce stavět,moskytiéra je promokavá,žďárák malej...
Jediná další možnost je bivak,ale ten má taky 1-2 tyčky do kruhu a z vlastní zkušenosti vím,že to je úplně nejhorší vatianta.Nadrbeš se s tím skoro jako se stanem,ale seš v tom stísněnej skoro jak ve žďáráku.
Nejlepší varianta je menší stan,ale vybrat rozumně takovej,kterej sám bez problémů postavíš.Já mám stan velikosti 2-3os. Spím v něm poměrně často,takže to mám zmáklý,ale postavím to sám bez pomoci a v klidu do 10ti min.(dvouvrstvý) a to mě za to pohodlí a klid stojí.
U mě taky stan pro 3osoby a když je hic nebo stavím někde po střechou tak tam nedávám tu vrchní vrstvu.
toli přiložený následující obrázek:
přesně tak proto bych nikdy nebral jednovrstvý stan.Takhle to je zároveň i moskytiéra na horký počasí.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Chlapi mám malej stan pro dvě osoby 2 vrstvej a postavenej je za 15 min , napadlo mě tohle protože přece jenom kdybych vytáhl z pytliku něco jako např. tu moskytieru ale nepromokavou ,stačí to hodit na zem a jednu šňůru pověsit na řidítko a je hotovo. Bohužel nic takovýho se asi nedělá. Myslel jsem to jen na použiti kdyby náhodou hrozil déšť jinak spim pod širákem havěť neřešim.
Na tohle jsem koukal , stavět tohle tak to můžu rovnou postavit ten stan tam mám taky 2 tyčky a 4 koliky. No nic dál budu buď stavět stan nebo natahovat plachtu přez motorku .
Mě teda na stanu nejvíc vadí, že z něho není vidět, nemám tudíž přehled, co se děje okolo. S partou hážeme plachtu přes motorky, sám si prostě jenom lehnu vedle moto. Pro případ deště vozím žďárák, ale zatím jsem ho nepoužil, většinou déšť buďto nepřišel, nebo přišel tak mohutný, že bylo lepší obléct nemoka a ujet tomu jinam, někam kde se dá trochu schovat (opuštěný továrny, kravíny, rozestavěný stavby, zastávky, jeskyně, mosty...). Takže žďárák vcelku doporučuji, je to asi to nejmenší co si můžeš vzít pro ten pocit. Blbý na žďáráku je to, že třeba pro 2 lidi už je to srovnatelně velké i těžké se stanem, pro tři lidi už spíš vítězí stan.
Tak si kup plachtovinu,či jiný nepromok,načtrni si to a dej to Vietnamcům ušít.
Třeba uděláš díru do světa,ale spíš si myslím že Ti přibude další krám do police.
Osobne používam toto - http://www.sports...x?a=500829 Je to Gore tex obal na spacák , cena cca 80 evri slovenských. V prípade, že to vyzerá na dážď tak to riešim ubytkom za 10 evri ( balkán , rumunsko, ua ) alebo niekde pod nejakým prístreškom. Baliť mokrý stan sa mi nejako nechce.
Glock-plastik fantastik :-)