Nazdar tak auto vybrano Sharan 2.0 TDI 2011 103 kW - diky vsem co mi pomohli s rozhodovanim co koupit, jinak jen par otazek
Auto ma najeto 186tis, je kompletne vse dohledatelny, kolega mi vyjel i vsechny opravy na zaruku co se delali vse je v pocitaci ulozeno, zadny stoceny km
1. je to 4Motion s Hadexem mam se toho bat o kolik to zere vic jak normalni
2. ma to takovy to vypinani motoru kdyz zastavite na krizovatce a zase se nastartuje kdyz pridate plyn, mate s tim neko zkusenost
3. pokud mate jeste nekdo tip kde auto koupit poslete mi odkaz, moc jich neni a tohle co sme nasel je opravdu super akorat to ma ty mouchy viz bod 1 a 2
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Ja som mal Sharana 4Motion a odvtedy nikdy viac Sharan , Espace a C8 najvacsie tahace penazi z vrecka. To na druhu stranu VW Multivanje super auto mal ho kolega do 450000km a auto jazdi stale do 450000 nemal nijake velke poroblemy bezny servis ale pravidelny a 1 turbo vymenene
Moj postreh a skusenost
k bodu 2.start stop, neboj se toho. Dnes se to dává do aut běžně. Auto zastaví na křižovatce a po chvíli zdechne, je však nabitej takovej kondenzátorek kterej po zařazení nahodí motor. Tohle jde u některejch aut tuším v softu i vypnout ale nebál bych se toho. Spíš bych se bál té převodovky Haldex
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
K bodu 2: Já to nepoužívám, řekl bych že mě to dost sere když se to vypne. Dá se to ale v autě tlačítkem deaktivovat tak že pak motor normál běží jako když to nemáš..
fero napsal:
K bodu 2: Já to nepoužívám, řekl bych že mě to dost sere když se to vypne. Dá se to ale v autě tlačítkem deaktivovat tak že pak motor normál běží jako když to nemáš..
ja to mam, pouzivam.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mám v autě jak Haldex tak Start-Stop a Haldex super, oproti kolegovi co má předokolku to sice ubere pocitově trošku síly motoru, ale spotřeba je cca jen o 0,5 litru vyšší a v zatáčkách a hlavně v zimě je to jiná liga. Toho , že se to posere se nebojím, u týhle konfigurace se spíš bojím vstřiků, ale je to taky o štěstí a dost jich vzali na kulanci. Jinak start-stop automaticky vypínám hned jak nastartuju motor, ale spíš ze zvyku, funguje to celkem bez problémů a máti to má v automatu a tam je to uplně v pohodě.
nevim zda u toho auta to jde vypnout, to vypinani motoru, snad nejakym tim tlacitkem juknete na fotky
a jeste bych mel dotaz na co je tlacitko u klimatizace vpravo dole s tema sedackama? ja tam mival tlacitko DUAL
Čeština můj koníček
Vypnuti startstopu je to druhe tlacitko z leva u tech cd mechanik.. ale vypnout jde jen do dalsiho vypnuti zapalovani a tak dokola. Me to strasne sere ten startstop
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ty jo...., neblbni. Za ty prachy novy grand scenic (renault) se zarukou 5 roku. Ja bych do auta s temer 200 tis. km nesel. Zvaz, zda je potrebny pohon vsech kol. Ja ho mam, ale vim, ze zatim kam jsem jel v zime, tak tam vzdy vyjela i predokolka s retezama. Preji hodne stesti, pri koupi-)).
BMW 1200 GS a ///M3
Ja ho nechci ten pohon vsech kol . Jinak za ty prachy nesezenes novyho Renaulta jedine ocesanyho s nejnizssi radou motoru , pokud se pletu ak mi posli odkaz diky.
Upravil schrek dne 22.04.2014 23:39
Čeština můj koníček
nevím jak tenhle model ale ty starší měli nezávyslé topení někde u zadního kola tuším,všechen bordel šel tam a ten bufik velice rád odchází do věčných lovišť tím pádem dkyž ti odejde vzimně auto nevytopíš,kolega to zrovna letos řešil taky
schrek napsal:
Ja ho nechci ten pohon vsech kol . Jinak za ty prachy nesezenes novyho Renaulta jedine ocesanyho s nejnizssi radou motoru , pokud se pletu ak mi posli odkaz diky.
schrek napsal:
25 - 30tis jendou se postestilo i 36 takze chci naftu a 50/50 prazdnej / plnej
Dle aktualniho ceniku renault 1.5 dci 81 kw vybava Zen (prostredni vybavovy stupen), dle meho dobre vybaveny 488 tis. Podle me vsude daji 10 % slevu. Dokoupis zimni gumy, deckam dvd na zadni sedadla a jeste Ti zustane na pojisteni. Nebo dle ceniku uver s 0 navysenim. Dej pulku ceny a zbytek muzes klidne splacet.
Ale stejne bych pri tvem rocnim najezdu uvazoval nad 1.2 tce. Spotreba podobna, levnejsi servis a pojistka. A navic to bude zabavnejsi motor.
Omlouvam se, ze Ti do toho tak kafram. Ale ja mam spatnou zkusenost s ojetinama.
BMW 1200 GS a ///M3
Sorry, ale 500 tis. bych za paštiku se 200 tis. km nedal.
To auto má nejlepší za sebou, byť může vypadat sebelépe. Chápu, že ne vždy je na nové a vím, že auta ujedou 300-400 tis. km, ale to je prostě moc peněz.
Při Tvém nájezdu budeš mít za 2-3 roky v rukou de facto bezcennou káru. Odepíšeš min. 300 tis. A odepsat 3 kila za takovou dobu na ojetině je pro mě za hranicí dobrého vkusu.
Případů nákupu "hezké" ojetiny jsem viděl dost. Ale i tady platí, že zkušenosti jsou nepřenositelné.
Přeji šťastnou ruku.
P. S. Kámoš má nějakou winter edition. Vyhřívané čelní sklo, přídavné topení, vyhřívané sedačky apod. V zimě to neustále při krátkých pojezdech po městě sosá baterku. Furt to tahá na špagátě, je z toho na mrtvici.
Upravil cibus dne 23.04.2014 00:12
Shreku jsi cvok, jestli za auto s 200tis. km chceš dát 1/2 milionu...
Auta jsem vždy pořizoval na delší dobu, s nájezdem jsem na tom podobně, takže aby mi to v klidu sloužilo na pět let, t.j. na 125tis. km....což ten Tvůj vybraný kus dá za cenu generálky, vždyť bude potom mít hodně přes 300tis...kamarád měl předchozí generaci a vyprávěl, jak po 200tis. vše měnil. A to co do spolehlivosti má předchozí generace lepší renomé. Navíc vím jak se sypou kolegům poslední VW...resp. jak se současná nová auta sypou všeobecně. Kupodivu nejméně problémy mají okolo kolegové s korejskými vozy Kia a Hyundai...
Pokud nemám na opravdu zánovní kus (najeto cca 50tis. km), šel bych cestou méně vybaveného i třeba menšího modelu...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."