namork1 napsal:
Rád bych se podíval do Albánie zhruba v polovině září, nemá někdo podobnou cestu? Celkově asi na 10 dnů, pouze po silnicích ..... mám RT
namork1 napsal:
Rád bych se podíval do Albánie zhruba v polovině září, nemá někdo podobnou cestu? Celkově asi na 10 dnů, pouze po silnicích ..... mám RT
Kdy a na jak dlouho plánuješ jet ??
15. nebo 16. září, max. asi těch 10 dnů kvůli dovolené. Spaní převážně stan.
Něco namyšlené mám ale je to klidně o dohodě. Přes Maďarsko dolů, Chorvatsko, Bosna, Černá hora, z Podgorice kolem moře a do Albánie vjet někde u Skadaru, pak na jih kolem Tirany (možná přes), stočit to na Elbasan a k Ohridu. Projet kousek Makedonie a rád bych nakoukl i do Kosova, a přes Srbsko nahoru domů.
namork1 napsal:
Něco namyšlené mám ale je to klidně o dohodě. Přes Maďarsko dolů, Chorvatsko, Bosna, Černá hora, z Podgorice kolem moře a do Albánie vjet někde u Skadaru, pak na jih kolem Tirany (možná přes), stočit to na Elbasan a k Ohridu. Projet kousek Makedonie a rád bych nakoukl i do Kosova, a přes Srbsko nahoru domů.
Kdyby byly přesuny po dálnici jen minimální nebo žádné zauvažoval bych o tom.... Chtělo by to se sejít nějak v létě a probrat možnosti docela mě to to tam táhne.
Upravil fero dne 03.05.2014 14:43
To není problém, taky nemám rád dálnice a zpoplatněné už vůbec. Bylo by to jen nutné zlo v případě časového skluzu. Myslel jsem že po dálnici by jsme jeli tak max. ke hranicím s Maďarskem.
Tak ten pozdější termín by teoreticky taky šel, ale raději bych jel ten první. Počítal jsem to a potřeboval bych o jeden den víc dovolené, zbytečně. Co se týče toho přejezdu z Kosova do Srbska tak by to neměl být problém, na hranicích ale budou vyžadovat dva doklady totožnosti.
namork1 napsal:
No něco jsem slyšel o tom jejich poplatku za vstup , asi nás to nemine. A nebo máš na mysli dokoupení pojištění?
pojisteni... Najdi si vlakno "Bacha na srby" tenkrat sem to tam psal, ale uz to nejakej patek je. Ja pisu z mobilu a nejde mi vlozit odkaz.
jardajerman@seznam.cz
namork1 napsal:
No něco jsem slyšel o tom jejich poplatku za vstup a výstup, asi nás to nemine. A nebo máš na mysli dokoupení pojištění?
Neuznávají evropské zelené karty, musíš si koupit za 15e jejich povinné, minimum je na 14dní a přímo na přechodu to zjednáš za deset minut. Před přechodem se tě budou ptát brigádníci, jestli máš jejich povinné, případně tě naženou k boudičce. Žádný poplatek za vjezd a výjezd jsem neplatil.