Jak jsme se nedávno bavili v nějakém vláknu, zakládám tedy obecnou diskuzi na téma iOS zařízení...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Diskuze o iOS - iPhone, iPad... tipy a triky, zkušenosti atd.
Přidané 03.05.2014 23:35
A hned bych přišel s jedním dotazem na zkušené uživatele - nevíte, jak postupovat, když jsem měl iPhone a iPad (oba pod jedním Apple ID) synchronizovaný s iTunes v počítači, o který jsem přišel (pád systémového disku a neobnovoval jsem iTunes při instalaci nového)? Mám pochopitelně v obou zařízeních mraky věcí - fotky, videa, koupenou hudbu ze storu, mraky koupených aplikací...
Když zkusím zakliknout třeba synchronizovat hudbu v mém novém PC, tak mě vyplaší hláška že obsah zařízení (třeba iPhone) bude kompletně smazán, což tedy rozhodně nechci. Jak postupovat aby se mi telefon a iPad synchronizovaly s tím novým PC a nepřišel jsem o data?
Přidané 03.05.2014 23:42
A přidám zkušenost s jedním novým HW doplňkem. Po hrozně dlouhém váhání a čekání jsem se rozhodl pořídit BT wireless reproduktor především pro iPhone. Reproduktor s baterií, který bude dobře hrát, půjde ovládat posun skladem přímo z repráku atd.
A když jsem si vyzkoušel Polk Audio Camden Square, tak bylo rozhodnuto. Vydrží to v chodu 24h na jedno nabití, má to solidní zvuk a všechny funkce, které bych si uměl představit. Z nevýhod snad jen že když se vypne (po nečinnosti), tak se neumí sám zapnout, nemá žádný standby. Jde do toho pouštět hudbu z víc telefonů, je s tím docela legrace.
Přidané 04.05.2014 00:15
TomasTT napsal:
A hned bych přišel s jedním dotazem na zkušené uživatele - nevíte, jak postupovat, když jsem měl iPhone a iPad (oba pod jedním Apple ID) synchronizovaný s iTunes v počítači, o který jsem přišel (pád systémového disku a neobnovoval jsem iTunes při instalaci nového)? Mám pochopitelně v obou zařízeních mraky věcí - fotky, videa, koupenou hudbu ze storu, mraky koupených aplikací...
Když zkusím zakliknout třeba synchronizovat hudbu v mém novém PC, tak mě vyplaší hláška že obsah zařízení (třeba iPhone) bude kompletně smazán, což tedy rozhodně nechci. Jak postupovat aby se mi telefon a iPad synchronizovaly s tím novým PC a nepřišel jsem o data?
Dík
T.
zalohovat ixxx na pc, sync proti cloudu a pripadne obnovit ze zalohy ixxx a opet sync tim by se meli aktualizovat data, stare budou nove a nove stare. Mne to funguje leta uz v poho ackoliv mnenim ruzne apple zazireni. Na druhou stranu itunes na mrkochvostu mi nikdy neudelal co mnel, aspon pokud jsem to parkrat delal.
Přidané 04.05.2014 00:22
bagr:
zálohy dělám, to není problém. Mám trošku obavu, jestli náhodou záloha na iCloud neignoruje třeba větší počet fotek (někde jsem četl, že to neumí pracovat s víc než 1000 fotek, já tam mám kolem 9000 fotek). Nikdy jsem to ze zálohy neobnovoval.
Problém je v tom, že mám v telefonu mraky vytvořeného obsahu (videa, fotky, data z aplikací) a nechci o to přijít. Když smažu telefon a obnovím ho ze zálohy, tak data aplikací budou fuč, protože to nezálohuje všechno (tuším)? *******************************
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 04.05.2014 11:09
Tak si data stahni pres iFunBox do PC a budes je mit zalohovany. Pak muzes aktualizovat telefon bez obav, ze ti neco zmizi.
Upravil kaca dne 04.05.2014 13:16
Pink Floyd - Coming Back To Life
Přidané 04.05.2014 11:15
Pokud pripojis Iphone k PC, tak si otevri data v iphone pres pruzkumnika ve win., tam najdes adresar s fotkama a videama. Prekopiruj do PC a pote mas uplnou jistotu. Limity na Cloudu jsou, ale pouze datove a ne na pocet foto (tedy me se to nikdy neprojevuje cca na 5tis foto), zalezi na tom, jaky prostor vyuzivas - placeny ci zdarma.
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!
Přidané 04.05.2014 18:34
těch 1000 foto na icloud platí jen pro photostream, jinak je opravdu cloud na objem dat.
V Itunes existuje i položka přenese nákupy z iPhone, iPad zařízení, což zkopíruje veškeré aplikace a nákupy do počítače (jedno ID je OK, jinak by jsi to platil 2x). Jinak kombinace standardní zálohy, aby nic nezmizlo. Ale pokud je vše nakoupeno v iTunes tak by se to mělo oživit i v novém počítači. Bohužel neznám systém v PC, tam to funguje jinak než v Macovi.
Ještě si pamatuju jednu podstatnou věc. Hudba a filmy se musí nakupovat v iTunes OSX nebo PC, aby se dala nastrkat do všech zařízení iOC. Pokud se koupí v iOS, tak nefunguje pro jiná zařízení. a na to se asi nic nezměnilo. S tou obživou bych byl Tome opatrnej, některé chyby nemají možnost opravy a návratu….
Přidané 24.06.2014 01:17
Zkuste novou aplikaci od Garminu "víago". Není tak ****ní jak jsem čekal.
Aplikace spolupracuje s HUD displejem, který stojí asi 4 tis. s DPH a doposud pracoval jen s Navigonem (myslím). *******************************
Přidané 24.06.2014 14:21
DRS-GS: jen myslím, ze at koupíš hudbu, knihu nebo film v jakémkoliv zarizeni(iPhone, iPod, iPad) tak se automaticky objeví ve všech ostatních zařízeních se stejným Apple ID včetně iTunes v Macu nebo PC. Jen je potreba v nastavení všech zařízení zaskrtnout automatické stahování nákupů. Příklad koupím film v iPadu a mohu na nej hned koukat v iPhonu nebo Macu či PC v iTunes
Přidané 24.06.2014 16:43
Máš pravdu, omlouvám se ze dezinformaci, kterou jsem získal od člověka o kterém jsem si myslel, že tomu rozumí. Je to tak jak píšeš, jediné omezení by údajně mělo být (v případě rodinného nebo firemního APPLE ID) v počtu registrovaných zařízení na kterých to lze použít (5x MAC/PC, 10 iOS). Což ale pro většinu z nás je dostačující počet.
Přidané 24.06.2014 16:57
Ten počet zařízení je 10 celkově, bez ohledu na to jestli Mac nebo iOS. A ještě je tam nějaká časová restrikce, tuším že pokud registruješ zařízení na jedno ID, nemůžeš ho během dalších 90ti dnů přeřadit na jiné ID. Deutorizace všech zařízení jde udělat 1x ročně (předpokládám že myšlen je průběh 365 dnů, ne kalendářní rok).
Jinak od iOS 8 bude drobná změna v "dětské pojistce" při nákupu aplikací na společné ID, ale to se tebe předpokládám netýká
GS 1200 R Adventure
Přidané 07.07.2014 11:17
Za hezkýho počasí možná...
Já jsem to teď řešil a protože používám vodotěsný pouzdro Lifeproof, pořídil jsem tenhle držák:
Považuju to za dobrý řešení. Nedávno jsem změnil i typ pouzdra - to starý mělo plastovou "slídu" přes displej, což je skvělý řešení třeba do pouště. Nový typ tam nemá nic, je to natlačený kolem displeje ale ten je nekrytý. U nás super, lepší čitelnost ale do pouště si nechám to starý. Držák funguje s oběma.
Přidané 07.07.2014 13:09
Bych řekl, že to poncho bude na déšť za jízdy při umístění na hrazdičce jako ochrana proti dešti stačit. Když stojím, logicky beru s sebou. Rozhodně se ale nebude přehřívat jak v tom od INTERPHONE...byť vodotěsným...
Přidané 07.07.2014 13:47
A podle čeho soudíš, že se rozhodně nebude přehřívat? Já jsem právě z toho důvodu šel do pouzdra, kde není hodní slída, protože se přehřívaly všechny co jsem zkoušel vč. toho Lifeproof. Nechápu, jak může být udělaný kryt proti dešti s dírama na nabíjení nebo na ovládací tlačítka a označit to jako odolné proti dešti. To jsou právě ty kritický místa kudy tam zateče. iPhone4 jsme zničili právě tím konektorem nabíjení a to bylo jen vlhký. V servisu to poznali (je tam někde indikátor který když se namočí tak to v servisu vidí že tudy šla voda) a nazdar..
Upravil TomasTT dne 07.07.2014 13:48