Zdravim zvžujem kupu GS Sertao chcem sa spytat nieco o spolahlivosti tohto motora a hlavne ma zaujima ci to bude jazdit dialnicu 130-140 kmh? aky mate celkove nazor na tuto moto dakujem za postrehy .
S dakarem jsou skoro stejne. 140mh/h jede v pohode, ale na delsi dalnicni presuny to rozhodne neni. Troufnu si rict, ze nektere mouchy co mel dakar, napravili. Ja jsem prvne koukal f650gs rv 2004+ a vzhledem k cene a stavu jsem si trochu priplatil a mel jsem rok starou predvadecku G650gs a nelituju, jsem spokojen, zatim
Alpy naprosto v pohode. Takovyhle denni presuny se daji prezit, ale ja se dalnici vyhejbam jak jen muzu, je to nuda. A do chorvatska bych jel pres Mariazell a Julske alpy . Pohodlna cestovni rychlost je ale tak do 120km/h, mluvim ale G650GS. Pri 130 tocim cca 5 tis, ale mam vepredu o zub vic
Sertao má živější motor a stačí dát vyšší štítek a je to stejný jak dakar s výhodou příjemnějšího motoru opět s nižší spotřebou.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
sertao -rovnou ti upadne přední blatník - stačí mrknout na fotky nahoře
podle mě motor rozhodně živější než dakar 07 není
řídítka z bláta
dekl na altíku a na spojce o nějaký ten milimetr tenčí.
atd
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
- nechci kecat, ale na Sertao dělá cestovní plexi jen Wunderlich (pro někoho omezující, pokud si nevybere v jejich sortimentu)
- poměr výšek sedlo-řídítka pro mě naprosto nevyhovující (postava 175-180cm) - musel jsem se předklánět a nevím do jaké míry to vyřeší úprava sedla či zvýšení řídítek
- Sertao užší a vyšší motorka, dobré na lehký off, zatáčky, ale na delší cestu nevím
- Sertao zbytečně vyhozený peníze za minimální vylepšení
- Dakara už novýho neseženeš, kdo chce novou motorku, nemá jinou volbu (pokud se bavíme o těchto dvou motorkách)
- na Dakara seženeš spoustu doplňků (výhoda, pokud jsou odlišné od Sertaa)
Dělají to v továrně kymco pod licencí rotaxu. Téměř všechno je ale stejný,změny jsou snad jen na klice a vyvažováku.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Dani-L napsal:
Náhodou, jedno docela vychytaný Sertao je v Egyptě. Teda v Sůdánu. Vlastně v Egyptě.
+1
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
sanko napsal:
Ked jednovalec od BMW tak Husqarnu Terra. Ide to super, tých 60 koní cítiť. 130ka žiadny problém.
To ale není cesťák a pokud se někdo kouká po BMW F650GS nebo G650GS, tak zřejmě chce cestovat i dále.
Na té Huse jsem jel asi 3km po záplatované silnici, měl ji kolega na motardových kolech. S velkou radostí jsem mu to po takhle krátké vzdálenosti vrátil - STRAŠNÝ.
Hele, zajímá mě, co byste mi poradili. Chci zánovní moto. Cca 2-3 roky starý, málo najeto (10 tisíc) , cena 150 - 180 tisíc Kč.
Hlavni podmínka je CESTOVNÍ ENDURO. Myslíte, že je sertao tak hrozná volba?
jel jsem ,,jen,, na GS, nevím proč, ale zdálo se mi oproti mému Fku takový jalový, kdybych dnes vybíral z novějších moto bral bych 660 ténéré hold si každý musí zkusit co mu sedne a co ne
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Také se přikláním k Ténérce. Jel jsem Sertao a už jsem ho tady hodnotil ve více vláknech, zbytečné rozepisovat.
Lábusáku, jestli si ještě pamatuješ, jak jsme byli v Nýřanech, tak Jirka svojí dává do oběhu. Není problém se tam na to zajet podívat. Komplet vybavená, doplňky, stav jak má být. Stačí dát vědět.