Zdarec, tuním mašinu, momentálně jsem osadil 21" kolo. Ted mne čekají tlumiče. Rád bych si nechal poradit, do čeho investovat. Motorku si upravuju pro jízdu sólo, s bagáží, cesty typu Rumunsko, Albánie, Maroko..... Rozbitý asfalt, šotoliny, atp. Momentálně mám v předu originál a v zadu rozebiratelny original s Hyperpro progresivní pružinou. Nejvic uvažuju o Wilbers, nebo Trac Tive.
Dik.
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
A já mám oba originály repasované a na obou navlečené hyperpra a Rumunsko v pohodě.
Prej nejlepší je Ohlins, ale ten je mimo mojí finanční realitu.
Upravil Medik dne 19.06.2014 08:23
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Bohumil napsal:
Mam 630 se silnejsim perem. Z carsevisu.
....a rozdil mezi silnejsim, nebo slabsim je jenom v tom peru, predpokladam. Tlumic samotny je to same v obou pripadech. Je tak?
L.
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Je tak, pruzinu musis vybrat podle teho jak jezdis zatizeny, delaji se tusim 3 tvrdosti ja mam tu prostredni. Ta nejtvrdsi je prej uz jako beton.
Kupredu spatki ni krok...
Já mám na RT na předku zrepasovanej Öhlins a na zadku origo. Je to docela měkký a tak mám objednanou pružinu Hyperpro u R2R. Jak bude doma, hned půjde na moto a v zimě půjde zadek na repas.
Někde jsem četl že HyperPro je snad ve dvou variantách - na jednu jde i použít origo původní hydroštel od BMW (nejspíš proto jsou HyperPro pružiny i na ty seriové BMW tlumiče)... To by pak HP tlumič s přehozeným hydroštelem byl někde kolem 12 000,- což je asi bezkonkurenční..
Upravil HonzaGS-SV dne 24.06.2014 11:41
Objednával jsem to tady. Tak doufám, že to bude OK.
http://www.ready2race.cz/produkty/podvozkove-komponenty/zadni-pruziny/
Říkali, že není skladem, ale do měsíce by měla být doma.
Medik napsal:
A já mám oba originály repasované a na obou navlečené hyperpra a Rumunsko v pohodě.
Prej nejlepší je Ohlins, ale ten je mimo mojí finanční realitu.
Tak zmena, po soucasnem Rumunsku me opustil yadni repas. Litame na tom jako opice na brusu a pred sebou mame jeste 1000km Uz do repasu nejdu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Jarda napsal:
Odkud to máš Robku, taky z Čerčan? Jinak přeju šťastnej návrat na tom péru
Medik to z Čerčan nemá, tuším že mu to dělal p. Beran od Jičína...
Kdysi jsme to spolu diskutovali. Já to pak dal do Čerčan a jsem spokojenej s přístupem, cenou i odvedenou prací.
Ale když máš smůlu, může ti bouchnout i novej Öhlins. Kamarád koupil nový Bitubo a vydržely mu asi 1000km na silnici, než tekly..
Hlavně dobro došli dom!
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Bohumil napsal:
Me delal zadek uz dvakrat buran z pasovic a su spokojene.on taky asi bude repas a repas...
Jamam taky 2x delany zadek od Burane a je to zatim OK. Pruzina hyperpro.
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Jarda napsal:
Kdysi jsme to spolu diskutovali. Já to pak dal do Čerčan a jsem spokojenej s přístupem, cenou i odvedenou prací.
Ale když máš smůlu, může ti bouchnout i novej Öhlins. Kamarád koupil nový Bitubo a vydržely mu asi 1000km na silnici, než tekly..
Hlavně dobro došli dom!
No já poslední dobou zaslech pár poplašnejch zpráv ohledně kvality repasů pana Procházky. Moje tlumící jednotky prošly taky jeho rukama a jsem s jeho prací hodně spokojen. Doufám tedy, že ona panika je jen uměle vyvolaná a případné závady v toleranci
Jarda napsal:
Hlavně dobro došli dom!
No já poslední dobou zaslech pár poplašnejch zpráv ohledně kvality repasů pana Procházky. Moje tlumící jednotky prošly taky jeho rukama a jsem s jeho prací hodně spokojen. Doufám tedy, že ona panika je jen uměle vyvolaná a případné závady v toleranci
Hele ani jsem o tom nechtě psát páč jsem mu nechtě dělat anti reklamu ale měl jsem od něj zrepáslí oba tlumiče na 1150 a přední se roztrhl po 6000km a zadní vytek po 10000km a pan procházka mi na to po telefonu řekl že je to tím že jsem jezdil v terénu...
já šel do nových protože, repas na mě nedělal dobrej dojem a taky jsem uvažoval o nových Tractive přední + zadní bez hydroštelu (u 1100 + 1150 GS nesmysl) nebo wilbers, ale nakonec jsem vzal Hyperpra komplet sadu s hydroštelem TELELEVER BOX za cca 26 tis. Nemám možnost srovnání s jinejma značkama kromě mojich starých tlumičů, ale motorka tlumí a to je hlavní :-) Hlavně mají za sebou test v podobě cesty do Gruzie ve dvou lidech a nabalené motorce a kdo tam byl, tak ví, že hodně cest je hotová katastrofa. Měl jsem občas velkou obavu, aby nevytekly, ale po 8700 km jsme doma. Přední progresivní pružina na novým tlumiči Hyperpro je asi tvrdží než lineární od Wilberse nebo Tractive, ale zase jsem při koupi neřešil na jakou váhu, jestli jezdím vic v jednom nebo ve dvou, v terénu nebo silnice apod. Hlavně že to funguje.
Mardock přiložený následující obrázek: