párkrát jsem natankoval stovkový benzín a po jízdě po dálnici mi to chvíli chcípalo na volnoběh a to klapnutí při řazení jedničky se mi zdálo hlučnější,dal jsem pak 95 a klapnutí je slabší (dálnici ještě nevím) nemáte někdo podobnou zkušenost?
když se přestaneš bát,slez a dej si pár facek.........život je smrtelná nemoc,která se přenáší pohlavním stykem.
strogas napsal:
párkrát jsem natankoval stovkový benzín a po jízdě po dálnici mi to chvíli chcípalo na volnoběh a to klapnutí při řazení jedničky se mi zdálo hlučnější,dal jsem pak 95 a klapnutí je slabší (dálnici ještě nevím) nemáte někdo podobnou zkušenost?
...jestli tam tu stovku nemeli (v tanku)... hodne dlouho...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
HonzaGS-SV napsal:
Pokud vím tak ze zákona je v 95okt. všude ta bio....
Jak říká Stewe u euroOilu to je bez bio.Mají to podchycený tím že prodávají oba.
???? tomu nerozumím, v 95 musí být 5% ethanolu ze zákona,tak jak ho tam můžou nemít?právě kvůli tomu jsem tankoval 100,dal jsem VERVU,občas se objeví nějaký názor že SHELL to s tou kvalitou nemá tak akorát,ale beru tam do auta a problém jsem neměl,názor neřeš a jezdi,je sice hezkej,ale abych pak opravdu jezdil.
když se přestaneš bát,slez a dej si pár facek.........život je smrtelná nemoc,která se přenáší pohlavním stykem.
EO vyloženě nepíše, že mají Nat95 (optimal) bez biosložky
Stejně to neuvádí benzina u verva 100
Ale osobně mám dobrou zkušenost s Vervou100 od Benziny , co se týče startů po delší odstávce
HonzaGS-SV napsal:
Jak říká Stewe u euroOilu to je bez bio.Mají to podchycený tím že prodávají oba.
???? tomu nerozumím, v 95 musí být 5% ethanolu ze zákona,tak jak ho tam můžou nemít?právě kvůli tomu jsem tankoval 100,dal jsem VERVU,občas se objeví nějaký názor že SHELL to s tou kvalitou nemá tak akorát,ale beru tam do auta a problém jsem neměl,názor neřeš a jezdi,je sice hezkej,ale abych pak opravdu jezdil.
to je jednoduchy a stejny jako s naftou:
nekteri distributori maji povoleni nakupovat cistou naftu ( benzin ) a zvlast bioslozku ( v odpovidajicim mnozstvi ) . Takze od nich koupis ( cerpaci stanice ) naftu nebo benzin bez bioslozky, protoze tu prodaji zvlast, napr. zemedelcum. Zakon je dodrzen , a my jsme spokojeni, ze do auta, moto a kamionu nedavame sracky od Babise.
vyky
HonzaGS-SV napsal:
to je jednoduchy a stejny jako s naftou:
nekteri distributori maji povoleni nakupovat cistou naftu ( benzin ) a zvlast bioslozku ( v odpovidajicim mnozstvi ) . Takze od nich koupis ( cerpaci stanice ) naftu nebo benzin bez bioslozky, protoze tu prodaji zvlast, napr. zemedelcum. Zakon je dodrzen , a my jsme spokojeni, ze do auta, moto a kamionu nedavame sracky od Babise.
zajímavý,ještě zkouknu to video až se mi stahne,jsem na dovče a je tu mizerný wifi.
TOLI ,to jsem nenapsal,ale rychlost otáčení kol převodovky má vliv na jejich sepnutí,vyšší volnoběh motoru= větší rozdíl otáček = hlučnější zařazení.
To že má Euro Oil Natural 95 bez biosložek pořád platí? Existuje ještě nějaká taková čerpačka? Euro Oil mám poněkud z ruky. Tankuju u Agipu, ale to zvyšování poměrů biosložky už mě nebaví. Navíc to koupili Maďaři a nenašel jsem info odkud berou benzín...
Bez biosložek je pouze Optimal Diesel, v benzinu biosložky jsou. I na jejich účtenkách je napsáno: "Optimal diesel bez bio. Nový produkt v síti ČS Eurooil."
strogas napsal:
TOLI ,to jsem nenapsal,ale rychlost otáčení kol převodovky má vliv na jejich sepnutí,vyšší volnoběh motoru= větší rozdíl otáček = hlučnější zařazení.
Bez bio je u Čepra pouze optimal nafta, optimal benzín je pouze jinak aditivovaný liháč. Osobněi připadá panika z biopřísad fakt zbytečná. Například od doby lihu v benálu téměř vymizel problém s vodou v nádržích. Prostě ten kondenzát pravidelně mizí spolu s benzínem. Vliv 100okt benja na otáčky volnoběhu ten snad ani nemůžeš myslet vážně. Ostatně ani jakejkoli jinej vliv na motor, kterej je konstruovanej na méně oktanový benjo. Samozřejmě myslím za předpokladu, že to méně oktanový benjo má ty oktany co má mít.