Zdravim, nevite proc mi najednou z niceho nic zacal vytekat olej z takove malinkate dirky pred nalevacim otvorem s merkou na olej? Neni to nejaka indikace, ze je neco ucpane?
Díky
Vytékající olej z dirky vedle nalevaciho hrdla oleje
Přidané 05.08.2014 07:58
U R1150GS se to děje dost často právě mezi plastovým hrdlem a tím "ventildeklem" obvykle výměna toho plastového hrdla spolu s těsněním (cca 100-200 Kč origo díl) to na nějaký čas přestane...
Přidané 05.08.2014 10:25
jenze me to zacalo delat vicemene pri studenym motoru, po nastartovani, na volnobeh .. me prijde jakoby ten olej nemohl prochazet standartni cestou (neco se ucpalo) a dere se jinudy, tou dirkou, ale nevim, tak se ptam .. dik
Přidané 05.08.2014 10:35
Ok diky, hledal jsem i v servisnim manualu a nic jsem tam nenasel .. a je pravda ze jsem na to ujel 300 km a vsechno funguje jak ma, jen to tam tece ..
Přidané 05.08.2014 11:27
Mě by taky zajímalo proč Ti to teče.Já s tím jezdím de-facto jen v terénu a na oleji mám teplotu i 160 a nic mi neteče a to ho držím na horní rysce,takže Emilova teorie je asi lichá.
Přidané 05.08.2014 11:30
Mluvil jsem s Honzou Zlabkem, neb jsem mel (jak uvedeno vyse) stejny problem. Honza si mysli, ze problem je symering na klice. Takze to k nemu hodim a uvidime. Otvor je do spojky a zadnej olej tam nema co delat. Toz tak.
Přidané 05.08.2014 11:38
Pockej otvor do spojky je az za nalevacim otvorem a je zaspuntovany gumovou krytkou, pres tenhle otvor se steluje zapalovani, ale me to tece z te malinke dirky pred nalevacim otvorem, kde zadna krytka nema byt a u tehle dirky uz spojka neni ..
Přidané 05.08.2014 12:06
blby je, ze jsem tu motorku vcetne motoru mel pred dvouma roky kompletne rozebranou, cili vycistenou a povymenovali se vsechny spatne nebo opotrebovane dily a doted jsem na ni najel neco kolem 9 tisic a nikdy nic az ted a prave ze to docela tece, jako nestrika to, ale rosenim bych to taky nenazval, pozvolna to vyteka .. a me to stve, mam to rad tip top ..
Přidané 05.08.2014 12:15
samozrejme si vazim, vsech prispevku a kazde rady, ale zatim to jsou jen teorie a nikdo se s tim nesetkal a kdo jo tak reseni jeste nema .. kdyztak nakontaktuji Antonina, dik
Přidané 05.08.2014 12:20
Tak já se tedy obětuju a poradím Vám páč to co tu je dosud napsáno se nedá číst...Ta malá dírka před nalévacím otvorem je odpadní díra prostoru starteru.Slouží k tomu že pokud brodíš nebo se to zmíněného prostoru nějakým způsobem dostane voda tak tudy vyteče ven neboť je u dna toho prostoru.Dále je v tomto prostoru na pravé straně membránový zpětný ventil odvětrání klikové skříně a z něj vede hadička rozdvojená do obou karburátorů aby se olejová mlha spálila.Pokud je nějaký problém s tím ventilem nebo je netěsnost u té hadičky tak to také teče ven tou dírou.Sundej nádrž,dekl starteru a podívej se na ten ventil.
PS:´děkovné odpovědi raději do PM (aby Eman nezáviděl)
Upravil 3axap dne 06.08.2014 09:40