Zakládám tady již podruhé toto vlákno a doufám,že to nebude zbytečné.Na kole už prý jezdí i Bob a tak věřím,že tu nejsme jen my dva a že tu bude o čem psát.Nedopatřením se podařilo místo jednoho příspěvku vymazat celé vlákno a už se nepodařilo zachránit.Tak jedeme znovu.
Chci vás tímto pozvat na na ME v biketrialu do Znojma dne 20.9.2014
Livingspace napsal:
Polibte mi prdel s cyklistikou...
Ty nam taky mužeš!
Loni jsem s kolem začal po 15-lete pauze.Pracovní a rodinne vytizeni uz mi nedovolili delsi cestovani na motorce.Na kole uz mam letos najeto vic nez jsem jezdival na motorce.1100gs jen stala v garazi a vzdy jsem radsi vzal kolo.Proto jsem ji nedavno prodal a nechal si jen dvouventila pro radost.Motorka ma pro mne smysl,pokud ma clovek moznost cestovat a poznavat nova mista a zeme.Projizdka nebo zavod na kole je pro mne ted mnohem intenzivnejsi a smysluplnejsi zazitek nez jezdeni na motorce po srazech nebo kolem baraku.Navic se na kole dostanu na mista kam jsem se driv nedostal. A u nas v chko konecne muzu v klidu jezdit.
A nestacim se posledni dobou divit jak cyklistu mezi zdejsimi motorkari pribyva.Treba vcetne Emila.
Tohle vlakno neni nic proti motorkam! Clovek prece muze mit konicku vic.A uz nekolik lidi odsud po infarktu nebo mrtvici poznalo,ze pouze jezdit na
motorce,pit pivo a poradne jist neni dlouhodobe prave idealni.
A jestli chce nekdo cyklistiku hodnotit,tak at ji hodnoti ten,kdo ma na kole neco najeto,ma nejakou fyzicku a na kole umi jezdit.
Upravil vevis dne 06.09.2014 18:41
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Ja jazdim na bike už asi 11-12r a zasadne horské, cesta ma moc nebere, smog a vačšie nebezpečenstvo od fakerov v plechovkach! Prvých pár rokov ked sme ešte nemali auťak tak som priemerne jazdil ročne okolo 6tkm,(totál 37tkm) teraz je to trochu lenivšie ale, aj tak dam ročne okolo 1tkm neni to moc ale, na bawu tiež za posledne dva roky nedam viac ako na bike!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Livingspace napsal:
Polibte mi prdel s cyklistikou...
Moje řeč, zadel se veze a nohy jdou pěšky. Za pivo flastr jako v autě a krám, kterej musíš pořád hlídat jak motorku a ještě mít další "skladovací" prostor doma. To už raději jdu pěšky.
Ale každému co jeho jest.
Na motorce cestuju, autem pracuju a pěšmo relaxuju. Stačej na to boty a ještě se může i bez problémů chlastat.
A co nechápu, to jsou pacienti na kole po Praze v provozu. Sebevrazi a fetky provozního sajrajtu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Kolo musí být. K fyzičce to pomůže. Lesní pěšinky jsou na kole super a ještě si vyčistím hlavu i plíce. A při sedavém povolání musí být přece nějaký pohyb.
Zdeju napsal:
Kolo musí být. K fyzičce to pomůže. Lesní pěšinky jsou na kole super a ještě si vyčistím hlavu i plíce. A při sedavém povolání musí být přece nějaký pohyb.
Zkus to na lesní pěšince pěšky. Uvidíš poněkud více.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Zdeju napsal:
Máš pravdu,ale to by zase nemohli hlásat co všechno a za kolik na ten krám navěšeli...
Já mám radši koloběžku.Kolo jsem jel jen na bikes triatlonu,ale tam nikdo z místních hustobikerů nikdy nedorazil,až na Toliho.Mám trochu pocit,že už jezdíte jen na tom kole né?
Zdeju napsal:
Máš pravdu,ale to by zase nemohli hlásat co všechno a za kolik na ten krám navěšeli...
Je také nějaký "Touratech" pro kola?
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Zdeju napsal:
Zdeju napsal:
Je také nějaký "Touratech" pro kola?
Zeptej se Emana
Je....v prvni rade se sundava sedlo,nechava se jen trubka.....a maji taky pro ruzny buzeranty kabelky....
Zdeju napsal:
Je vidět, že jsi to nikdy nepotřeboval.
Sedla - asi tak 500 výrobců
Desítky výrobců - řídítek, pedálů, světel, blatníků atd atd atd.
A asi tucet výrobců dalších věcí - brzd, teleskopických sedlovek, tlumičů, vidlí, kol atd.
Ceny odpovídají asi vyráběným sériím a kolik se toho prodává ale můžou to být mnohem vyšší ceny než u motorek. Nášlapné pedály za 7500Kč? Titanové Speedplay. Zapletená kola za 30-35 tisíc? Normální cena. Kliky 15-17 tisíc. Řídítka - klidně za 3-4 tisíce. Sedla za 5-6 tisíc. Pochopitelně to jsou ty horní hranice. Sedla se dají taky koupit za 700Kč. Lahev na vodu rozpětí 99Kč - 700Kč. Silniční helmy za 6 tisíc, downhillové integrálky klidně i za 10 tisíc.
Myslím, že tohle vůbec s motorkama nejde srovnávat. Naprosto jiný trh, kde se točí jiné peníze a prodávají se tisíce a miliony kusů.
sadilek napsal:
Já mám radši koloběžku.Kolo jsem jel jen na bikes triatlonu,ale tam nikdo z místních hustobikerů nikdy nedorazil,až na Toliho.Mám trochu pocit,že už jezdíte jen na tom kole né?
Je to tak.Kolo je casove dost narocne.Vzhledem k tomu ze me kolo chytlo o dost vic uz na motorce jezdim fakt malo.Vsechno se stihat neda.Na kole mam letos asi 8500km,k tomu rodina+prace na směny.
Vcera jsme se zdejsim clenem Aldiskem jeli na kolach 127km po Orlickych horach.Jeli s nami 2 jeho kamaradi.Ukazalo se,že jeden z nich ma doma 1200gs a druhy 990supermoto.Tak nejsem sam kdo uz dela motorku jen okrajove.
Nevidim na tom nic spatneho delat to,co cloveka bavi nejvic.A asi je normalni,ze ne kazdy ma cely zivot jednoho konicka.
my sme ted potkali jednoho českýho cyklistu v Č. hoře. že prej jede z moravy přes albanii do řecka a tam prý se rozhodne kudy pojede zpátky. Byl trochu odřenej a prdel prej samej strup
to je on ( blázen ) hlavně, že je pivo ftlamě
sadilek napsal:
Je to tak.Kolo je casove dost narocne.Vzhledem k tomu ze me kolo chytlo o dost vic uz na motorce jezdim fakt malo.Vsechno se stihat neda.Na kole mam letos asi 8500km,k tomu rodina+prace na směny.
Vcera jsme se zdejsim clenem Aldiskem jeli na kolach 127km po Orlickych horach.Jeli s nami 2 jeho kamaradi.Ukazalo se,že jeden z nich ma doma 1200gs a druhy 990supermoto.Tak nejsem sam kdo uz dela motorku jen okrajove.
Nevidim na tom nic spatneho delat to,co cloveka bavi nejvic.A asi je normalni,ze ne kazdy ma cely zivot jednoho konicka.
Pod to se mohu taky podepsat.Pořídil jsem si nový typ kola a nemohu se od něj odtrhnout.Jezdím s kamarádem celodenní výlety a je to super,akorát je to žrout času a na motorku není moc času.Za poslední měsíc jsem najel na motorce 200km,snad to bude příští rok lepší.Letos už to asi dojezdím na kole.
Dum spiro,spero.
Výlet na celý den... Ach jo. Můžu jen závidět. Jsem rád, když se občas urvu na 25km
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
I ja jezdim rad na kole. Bohuzel co jsem se prestehoval do Ostravy tak hodne malo. Alealespon do prace se obcas projedu. Nejlepsi je to ale v lese.
Vevis 127km po horach je dost hardcore.
Splněný sen moje 1100GS
TomasTT napsal:
Výlet na celý den... Ach jo. Můžu jen závidět. Jsem rád, když se občas urvu na 25km
Na cely den nemam taky sanci.Tohle bylo na silnickach.jeli jsme to 4,5h.V terenu to samozrejme pribyva pomaleji.Den pred tim jsem si dal v terenu 60,z toho 40 po trati sudet.Jel jsem to 3h.
Upravil vevis dne 09.09.2014 15:29