Poradte mi prosim som zufaly hefty nehreju mechanicky skontrolovany odporovy drot bez zavad, odpor prava strana 8,6 ohmu lava 8,7 ohmu, spinac zapnutia funkcny zmerane merakom zacinam mat pocit ze riadacka nezapina vyhrievanie pretoze na privodnych konektoroch nie je napatie co s tym dalej ???
BMW R1200 GS r.v. 2006
Upravil Gino dne 16.10.2014 19:25
A šly ti někdy? Přestalo to jít teď? Rozhodně pokud oba, nehledej v rukojetích...to by byla náhoda. Jde o to jestli to tam máš softwerově. Měř postupně, změř před spínačem.
Motorku mam 3 mesiace az teraz som to skusil zapnut a nejdu tak ze mne nesli este nikdy predbezne som skontroloval kabelaz nevyzerala byt poskodena a prepipat kable od riadacky neviem pretoze nemam schemu zapojenia konektoruv z riadiacich jednotiek...
Připoj to na diagnozu, podle mě je tam nemáš softem. Možná tam máš přehozené jednotky....žeby menší nájezd? Začni systematicky, ověř zda je to ve výbavě. Ideál domluv se z někým (servisák) a když ne hned ti je tam nahraje...ale budes to mít podle jazyka trochu z ruky. Hoď to do zastoupení, nikdo jiný ti to tam nenahraje.
No zatial som absolvoval diagnostiku v neoriginal servise kde mi povedali ze nevidia ze by vypinac zapinal prvu polohu a druha poloha je uz viditelna nasledne skusili dalsie GS co tam mali napojit a tam to ukazovalo tak isto najprv si mysleli ze je vadny vypinac ale po tom druhom teste ineho GS ostali neisty ma byt viditelna aj prva poloha na diagnostike ?
Neoriginal diagnostika neaka univerzalna. Vdaka za radu zajtra som objednany do BMW tam sa predbezne vyjadrili ze asi vedia aky je problem a ze by to mali diagnostikou vyriesit...
Upravil Gino dne 15.10.2014 22:45
Nakoniec navsteva origo BMW servisu po diagnostikovani zistenie ze funkcia vyhrievanie heftov je vypnuty maly flash a spustenie funkcie vyhrievania a vsetko je OK. Cena 30€. Dakujem za radu
Upravil Gino dne 16.10.2014 19:27
Zdravím. Dnes mi přestal hřát pravý heft a nějak nevím jak to rozdělat a jak a kde je to napojený abych to mohl proměřit. Jde mi o to abych něco nepokur..l. J.C.
Jara Cimrman - s největší pravděpodobností to budeš mít poškozené přímo v heftu. Proměř to v konektoru pod nádrží - když tam bude vše OK, tak "vlez" rovnou do heftu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Jestli je pravda info v profilu, máš prasklý drát v přechodu drát struna. Je to hned na začátu vstupu do rukojeti. Rozpoj to v rukojeti. Prozvoň. Stáhni ,,kožku" a pokud to půjde dobře ani nemusíš demontovat rukojeť. Ocvikni starou spojovací trubičku, posuň drátek dej novou. Kup nové Ariete rukojeti-třeba u trávníčka. A máš hned i nové gumy-lepení na lak na vlasy se mi naposled neosvědčilo, ale kluci -myslím že Tonda s tím mají dobré zkušenosti. A varianta dvě, sundej s kup od Ježka novou. Hodně zdaru.
A tak jsem se do toho pustil a napojil utržený spoj ale protože jsem neměl tak slabou trubičku přizpůsobil jsem malý konektor, odporový drat i s válečkem zamáčknul a drátek zmáčknul a proletoval. Drží to dobře tak snad to i něco vydrží, ale guma na heftu držela jak přilepená, byl to boj ale podařilo se, tak že vyřešeno. J.C.