Ahoj. Jakou byste doporučili výklopku?
Dnes jsem zkoušel přilbu Schubert C3 a C3 Pro a okamžitě jsem narazil na problém - zapínání přilby mě výrazně tlačilo na krk a na ohryzek. Přilba pro mne prakticky nepoužitelná. Nemáte někdo podobnou zkušenost a případně typ, po jaké značce/modelu se podívat.
Díky.
j_a_k: Ja mel stejny problem u mnoha helem. Problem je pokud ma helma certifikaci P/J - to jest ze s ni muzes ofiko jezdit jako s JET helnou, tedy otevrenou za jizdy. Ty museji mit to zapinani vic skrtici, protoze ti nemuze spadnout z hlavy (tedy testovaci figurine) pro nejakem narazu kdyz je otevrena...
Dobre by mely byt i HJC RPHA Max, Shoei Neotec - obe patri do top kategorie, takze moc kompromisu proti C3 nebudes muset delat.
Budeš mít asi trošku vyšší "čelo". Prostě potřebuješ helmu, která má větší prostor nahoře, aby ti sedla celkově víc dolů a netlačilo tě to. Zkus HJC, lidi říkají, že to je řešení. Občas se někdo s takovým problémem ukáže...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Určitě vyzkoušej Shoei Neotec, za mě helma příjemná, hlavně co se týče hluku, ořeže všechny nepříjemné frekvence, konečně mám tichou moto a vypadá to že se nemlží, ale zatim jsem v ní nejel kolem nuly. Asi dvě sezony jsem si užíval v Nolan N104- helma pohodlná, pěkná, ale kravál. S.Neotec v odhlučnění určitě předčí vše co je ve výklopkách na trhu, ještě jsem testoval, abych vyloučil variantu a měl klid v rozhodování Caberg Modus - tišší než Nolan N104, ale dál za Neotecem. Pravda se Schubert C3 zkušenost nemám, k té se nevyjadřuju. Říká se, komu sedí Schubert tak zase ne Shoei a naopak, já nasadil Shoei a bylo jasno. Ať dobře vybereš.
Já mohu doporučit Shark Evoline 3. Je hlučnější, ale to mi vzhledem k tomu, že jezdím se špuntama vůbec nevadí. Co bych ji snad vytkl je absence pinlocku a bradového deflektoru (ten ale vzhledem ke konstrukci ani nemůže být použit)
Homologaci má i jako JETka a navíc se umístila vysoko v testu co se týká ochrany jezdce (někde na tady foru byl ten test naskenovaný).
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
TomasTT: S HJC mas pravdu. Moje draha mela problem se vsema helmama, tlacilo ji celo a to tak ze nevydrzela ani par minut. HJC ji tvarove sedla a tento rok 2 tydny na dovolene bez jedineho problemu s tlacenim.
JirkaHK: Jojo mas pravdu, komu sedne Shoei nesedne Shuberth Alespon pokud porovnavam C3 a Neotec/Multitec
podobný problém u C3 s přezkou pod krkem jsem měl i já, navíc mě tlačila i při zaklapnutí( a to jsem ji měl půjčenou týden..)..takže po roce hledání a zkoušení jsem skončil u lazerky http://www.fc-mot...zer-Monaco
..a spokojenost- chce to zkoušet, zkoušet, zkoušet..
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Ahoj,
treba by to mohlo zajimat nekoho, kdo vladne aspon trochu nemcinou. Test vyklapecek, ktery by mel teprve vyjit: http://uloz.to/xa...apecek-zip
Heslo: bmw_gs
Mam šohajku Neotec a spokojenost! Helma se mlzi jen dole a to ve velmi nizkych teplotach. Pak uz se mi mlzi dioptricke bryle a antifog mi je na ho*no... Hlucnost prijatelna. Mel jsem na palici jen Caberg a nejaky nonamy, takze po techto zkusenostech ne šohaj uplne jina liga!
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Minulý rok som riešil novú prilbu a v podstate som sa dopracoval k C3 vs HJC.Skôr sa mi do rúk dostala HJC(mal ju švagor),no a už som C3 ani neskúšal .Dnes jazdím v RPHA MAX Evo Fleet a véééľka spokojnosť
Cesta je cieľ...
Vyměnil jsem EVO 6 a koupil Lazer monaco pure carbon. Dokonalá helma lehká, tichá, má před chystané otvory pro sluchátka a hlavně samozatmavovací plexi úžasná to věc.
Mal som Lazer Paname XL ale tlačila ma v parohoch, tak som si kúpil ospevovanu C-3 a nič moc oproti Lazerke, rozhodne očakaval so viac rozdielnosti, tak verim tomu že sú ešte lepšie prilby ako Schuberth.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.